Zobacz wyniki ankiety: Czy potwierdzasz, że błąd istnieje?

Głosujących
6. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, potwierdzam, że błąd istnieje (również się z tym spotkałem)

3 50.00%
  • Nie, nigdy nie miałem tego błędu, a sprawdzałem warunki jego wystąpienia

0 0%
  • Nie zwracałem uwagi/Nie jestem w stanie sprawdzić

0 0%
  • Według mnie to nie jest błąd gry

3 50.00%
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: [P4] Bramy Oasis - możliwe utknięcie na mapie

Użytkownik

[P4] Bramy Oasis - możliwe utknięcie na mapie

Wybrałem opcję przejazdu z przewodnikiem za 20k, ale jak przewodnik wsiądzie do czołgu, nie jesteśmy już w stanie zmienić tej opcji. Osoby, które nie mają drugich postaci by wyjąć golda, mogą mieć problem z przejazdem. Ewentualnie mogą być zmuszeni do sprzedania coś u pociary za mało korzystne pieniądze, więc raczej to utrudnienie. Zapraszam do dyskusji

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Proste rozwiązanie - niech dotknięcie któregoś z kaktusów na mapie zabiera 1000 HP. Kilka dotknięć i postać ginie, co jest równoznaczne z wysłaniem do miasta 8)
    Nie dziękujcie!

Użytkownik
    Czy jest jakiś sens fabularny by obecnie jeżdzic do oasis? bo chyba nic tam nie ma XD
    Sigma kaidan. Zaczęło się od tego że przez około 1 rok zacząłem chodzic na tvt i muszę niestety stwierdzić, że to chodzenie z nimi nie były dla mnie korzystne. Niestety z perspektywy mojej wygląda tak, że co chwilę jestem atakowany i wyzywany od strony Asasynek Bartolome oraz Fusia i cały czas bronie się. Sytuacja z mojej jest wręcz beznadziejna. Bo ja nikogo osobiście nie wyzywam bo nie chce zniżać do się nich poziomu.

Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik
    Cytat Napisał EmiLowaTy Zobacz post
    Osoby, które nie mają drugich postaci by wyjąć golda, mogą mieć problem z przejazdem. Ewentualnie mogą być zmuszeni do sprzedania coś u pociary za mało korzystne pieniądze, więc raczej to utrudnienie.
    Błagam, jak nie masz drugiej postaci to se ją zrób, bo taka ciekawostka że można mieć 3 postacie za darmo! Nawet jeśli, ni ma szans by ktoś był na tyle głupi by postawić 3 postacie przed Oasis (o ile istnieją osoby mające dostęp do Oasis na 3 postaciach), nawet mając więcej postaci i tak nie ma sensu ich zostawiać teraz
    Sygnatura (nie tak, że dalej nie mam pomysłu)

Użytkownik Avatar Luxferre
    tu nie chodzi o to czy ktos jest glupi czy nie, tylko o to, ze jest mozliwosc zsoftlockowania sie w taki sposob.
    to jest cos w stylu pokemonow gdzie mozna utknac w pewnym miejscu lub nawet w walce spelniajac jakies konkretne warunki ktorych normalnie nikt by nie spelnil (wyrzucic wszystkie przedmioty, stracic cale pieniadze itp. - dla przykladu cokolwiek z tego kanalu https://www.youtube.com/@Pikasprey)

mimo, ze jest to malo prawdopodobne to w grze nie powinno byc sytuacji gdzie mamy brak mozliwosci kontynuacji rozgrywki, niewazne jak ciezka do wykonania badz "glupia" ona sie wydaje
    ::::​)

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    W sumie to chyba można uznać to jako błąd
    Najprostszym rozwiązaniem wydaję mi się to
    Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    niech dotknięcie któregoś z kaktusów na mapie zabiera 1000 HP. Kilka dotknięć i postać ginie, co jest równoznaczne z wysłaniem do miasta
    A jeżeli chcemy jeszcze pokombinować (żeby nie zrobić "darmowych powrotów") przy następnej rozmowie z NPC od Łazika wywiąże się taki dialog "musieliśmy Cię zabrać do miasta aby uratować twoje życie. Nie chcieliśmy Cię okradać, więc uznaliśmy, że zapłacisz nam po powrocie. Dopóki nie uregulujesz długu (normalnie automatyczne przejazd kosztuje 20k) musimy odmówić Ci usług korzystania z naszych pojazdów"

Przenoszę do potwierdzonych

Administrator
    Jeśli zdarzy się taka sytuacja, że ktoś wszystkimi (lub min 3) postaciami pojedzie tam bez żadnego majątku do sprzedania, to "naprawię"
    Teraz pewnie ktoś sobie pomyśli challenge accepted.

Użytkownik Avatar Lethal
    Pożyczkę od Kagome wezmą na procent
    Najbardziej neutralny gracz w MFO3. Zero konfliktu tylko 4fun.

Uprawnienia