A czy otwierałeś wszystkie możliwe skrzynki? Z tego co pamiętam artefakty znajdują się w skrzynkach.Pisałem przecież, że byłem na samym dole. Niżej się już nie dało - 200 poziom.
Ja również prawdopodobnie jeden z artefaktów do osiągnięcia posiadam w kopalni, pozostałe 4 udało mi się znaleźć. Nie uzyskałem go przy zejściu do 200 poziomu kopalni (przy pierwszej próbie od razu tam się dokopałem) jednak zdobyłem wszystkie pozostałe rzeczy. Uważam, że sprawiedliwa losowość powinna być jedynie w rzeczach niezbędnych do posuwania fabuły dalej (nawet tej nieobowiązkowej) a we wszystkich bonusowych rzeczach, takich jak osiągnięcia czy wzorce eq do kowala już nie.
Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!
Możliwe, że na tym etapie określane jest gdzie znajduje się 5ty antyk. Albo kopalnia po raz drugi albo tam. Przez co może być niemożliwe uniknięcie drugiego zejścia.
Co do tej losowości w kopalni, to wydaje mi się, że jak jest dostępny item fabularny to skrzynki nam dają je po kolei bez żadnej % szansy(a z początku są 3 itemki + 5 recept więc całkiem sporo do otworzenia)