Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Temat: [#8 - Scythe-Kurthus] Prowadzenie farmy oraz wymiana punktów na nagrody

Użytkownik Avatar Lethal

[#8 - Scythe-Kurthus] Prowadzenie farmy oraz wymiana punktów na nagrody

W Kurthus mamy dostępny jedno z nowszych spalaczy energii chociaż to bardziej jako pasywny dochód który pozwala dorabiać się powoli poprzez uprawę sadzonek kukurydzy czy pszenicy, można również kawę ale to chyba luksusowy towar. Aby się dostać trzeba się udać na zachód od Kurthus do lokacji: Kurthus: Plantacja. Aby wejść do Kurthus: Nieużytki wymagane jest pokonanie bossa - Anakina oraz Wściekłego Kurczaka który blokuje nam drogę do naszych pól.

Uprawa na naszej farmie

Mamy 4 pola uprawne na każdym z nich możemy posadzić do 8 sadzonek bądź nasiona. Przez 3-4 dni podlewamy raz dziennie konewką a czwartego dnia zbieramy plony w postaci punktów które wymieniamy u rolnika w lokacji: Kurthus: Plantacja. Każde uzupełnienie konewki i samo podlewanie/zbiór plonów kosztuje nas 1 punktem energii.

Nasiona pszenicy możemy nabyć u rolnika a z czasem również sadzonki Kukurydzy i Kawę po wymianie odpowiedniej ilości danego plonu. Oprócz tego co x wymian odblokowuje się kolejne pole uprawy.

Uwaga! W trakcie pielęgnacji naszych upraw mamy szansę złapać nowego unikata - Wściekłą Rzepę! [Prawdopodobieństwo najprawdopodobniej wynosi 1 na 50 pielęgnacji] - do sprawdzenia

Wymiana punktów u rolnika za Pszenice (Wym. 50 pkt)

Wymiana punktów u rolnika za Kukurydze (Wym. 100 pkt)

Wymiana punktów u rolnika za Kawę (Wym. 100 pkt)
    Ostatnio edytowane przez Lethal ; 31-05-2025 o 14:39
    Najbardziej neutralny gracz w MFO3. Zero konfliktu tylko 4fun.

Użytkownik Avatar RaZoR
    To te respienie rzepy takie troche meh statystycznie 1 co 6 dni

Użytkownik Avatar Lethal
    to jest do oszacowania co mniej więcej ile się pojawia.
    Najbardziej neutralny gracz w MFO3. Zero konfliktu tylko 4fun.

Użytkownik Avatar RaZoR
    jak i kiedy odblokowujesz wiecej plantacji?

Użytkownik
    Za wymianę pszenicy: 5 000-15 000 złota
    Za wymianę kukurydzy:
    11:34
    Zyskałeś 1 sztuk przedmiotu Mega Leczenie 4

Użytkownik Avatar Squadron
    Wymieniamy u Arnolda nie rolnika
    Discord - serwer dla Elity
    Persona non grata, licencjonowany krytyk, niewygodny dla aparatu władzy, wielokrotnie ścigany i prześladowany, nazwany heretykiem za krytykę absolutu i skazany na karę śmierci, odwołał się od niekonstytucyjnego wyroku w sądzie apelacyjnym II instancji w wyniku czego karę zmieniono na banicję, powrócił podczas styczniowego rokoszu, w którym Sir BaGGietka Waleczny strącił z tronu króla
    Adiego I Leniwego.

Jak wąskie jest okienko do podlania? Chodziłem kilka razy dziennie do roślinek i wszystko było okej. Potem przyszedłem jakieś 25h od posadzenia i wszystko zdechło. Serio chciałbym jakiś licznik, albo możliwość podlania na zapas (nie zawsze mogę być o stałych porach w grze).
    Żółwie tańczą jak szalone...

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Antybristler II Zobacz post
    Jak wąskie jest okienko do podlania? Chodziłem kilka razy dziennie do roślinek i wszystko było okej. Potem przyszedłem jakieś 25h od posadzenia i wszystko zdechło. Serio chciałbym jakiś licznik, albo możliwość podlania na zapas (nie zawsze mogę być o stałych porach w grze).
    this. Bez tego farmienie dla mnie nie ma sensu.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik
    Jakie są Progi odbioru nagród

Użytkownik
    2 pole jest za 500 pielegnacij

Użytkownik
    A odblokowanie kukurydzy itd?

Użytkownik Avatar RaZoR
    Z tego co wiem to musisz miec dialog z tym gdzie wymieniasz pkt po chyba 500 pielegnacji. Jest tez opcja co u mnie nie dziala ze jak sadzisz cokolwiek w trakcie burzy piaskowej Arnold to ciebie wpada na plantacje i jest dialog. Nie wiem czy to dziala dopiero po xxx pielegnacjach. Jezeli jedna z opcji dziala potem idziesz do tego na ranczo na uboczu i od niego beda nasiona kukurydzy. Ja jestem ciekaw od kogo sie zbiera kawe?

Użytkownik
    odnośnie respu 320 pielegnacji . tylko 2 rzepy unikaty.

Skoro tak ci wyszło, to Rzepa pewnie będzie jakoś w 1/150 zebrań (tak jak unikaty respią się średnio co 150 walk z potworami). Czyli 0,(6)% szansy co potwór/zebranie.
    Ale warto wziąć poprawke na uczciwą losowośc itp.
    Ostatnio edytowane przez Violetta Valery ; 21-08-2025 o 06:34
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik
    Wymiana pszenicy:
    50 p = Zyskałeś 10000 złota
    50 p = Zyskałeś 10 sztuk przedmiotu Żeton
    50 p = Zyskałeś 3 sztuk przedmiotu Mikstura Skupienia
    50 p = Zyskałeś gem Miecz Plus
    50 p = Zyskałeś 10 sztuk przedmiotu Żeton
    50 p = Zyskałeś 6 sztuk przedmiotu Kamień
    50 p = Zyskałeś 3 sztuk przedmiotu Mikstura Odnowienia 3
    50 p = Zyskałeś 4 sztuk przedmiotu Osłona
    50 p = Zyskałeś 6 sztuk przedmiotu Kamień
    50 p = Zyskałeś gem Lód Plus
    50 p = Zyskałeś 15000 złota
    50 p = Zyskałeś 15 sztuk przedmiotu Żeton

Wymiana kukurydzy:
    100 p = Magiczna Intuicja
    100 p = Cios Męrdca
    100 p = Paralizator
    100 p = 10x Błękitny Pył

- - - - - - - - - -

Sadzonek Kukurydzy nie da się kupić u Arnolda. Zamiast tego należy kupić Użyźniacz (u Arnolda lub od innych graczy) i podarować go Jakubowi na Ranczu na Uboczu. Od tego momentu co ok. 3 dni odrasta u niego kukurydza, którą możemy potem zrywać. Przy zerwaniu mamy szansę (ok.50%-80%) na uzyskanie Sadzonki Kukurydzy. Próba zerwania kukurydzy kosztuje 1 pkt energii, niezależenie od tego czy się powiedzie czy nie.

- - - - - - - - - -

Co do rozwoju roślinek.
    Pszenica wymaga podlania co 24h. Po ok. 3 podlaniach wyrasta i można ją zerwać. Czas wyrastania może zależeć od jakości gleby.

Kukurydza wymaga podlania co 18h i wyrasta po 8 (?) podlaniach. Z tego co zaobserwowałam, podlewanie co 22 godzin nie prowadzi do obniżenia punktów, ale zdarzyło mi się stracić punkty gdy między podlaniami minęło 22 godzin i 18 minut lub mniej.
    Po ostatnim podlaniu wyrasta bardzo szybko - już po 8 godzinach od podlania można ją zerwać.

Uprawnienia