Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Temat: Kolejna miłosna opowieść

Użytkownik

Kolejna miłosna opowieść

Quest: Kolejna miłosna opowieść

Obowiązkowy: Nie

Poziom: 90

Wymogi do rozpoczęcia zadania: Brak.

Mapy:

Opis:
    1. Quest rozpoczynamy od rozmowy z Leaperem, który siedzi sobie przy stole w Kurthus: Wyszynk na polu [27:3]. Dowiadujemy się od niego, że chce zaprosić kelnerkę Gigi na randkę, jednak nie ma wystarczająco odwagi i śmiałości aby to zrobić. Leaper wychodzi z szynku
    2. Podchodzimy w tym czasie do Gigi stojącej przy ladzie w Kurthus: Wyszynk na polu [9:21]. Pogadamy z nią chwilę o Leaperze i poleca nam ona go odnaleźć gdzieś "na zewnątrz".
    3. W Kurthus Leaper stoi przy konikach na polu [11:43]. Po krótkiej rozmowie z nim decydujemy się wrócić do Wyszynku i pomóc mu w amorach.
    4. W Kurthus: Wyszynk rozmawiamy z Leaperem, który znów siedzi przy stoliku na polu [27:3]. Trochę zaczynamy go pouczać co pić, jak mówić i w efekcie Leaper obraża się na nas, a my na niego.
    5. Aby zrozumieć dlaczego Gigi się zadaje z takim gburem jak Leaper postanawiamy spytać się samej zainteresowanej. Na polu [9:21] Gigi wyznaje nam, że się niezmiernie martwi o Leapera i jego aktualny styl bycia. W tym czasie sam jegomość opuszcza lokal bez słowa pożegnania.
    6. Następnego dnia wracamy do Kurthus: Wyszynk, gdzie na polu [27:3] siedzi nasz stary przyjaciel Leaper. Wydaje się pochmurny i w ponurym nastroju, ale jak zaczniemy rozmowę to wszystko wraca na stare tory. Po chwili Leaper wspomina o jakimś zadaniu i wychodzi z gospody, kierując się na południe konno. W tym momencie należy poczekać 2 godziny zanim znów wróci.
    7. Leapera znajdujemy znów w Kurthus: Wyszynk na polu [27:3]. Umawia się on z Gigi na randkę, jednak okazuje się, że potrzebuje ubrań! Oczywiście my decydujemy się mu te ubrania załatwić - a naszym dostarczycielem jest kupiec Lennon. Na wykonanie zadania mamy 48h!
    8. Lennon znajduje się albo przy Zachodniej Stacji Kolejki na polu [11:26] albo w Scythe na polu [57:18] lub [63:19]. Po dotarciu do niego musimy mu podać mu konkretne numery ubrań które sobie zażyczył Leaper (mamy je zapisane w dzienniku) i poczekać 30 min.
    9. Następnie idziemy do Chaty Leapera i oddajemy Leaperowi ubranie. On idzie na randkę, a nam nie pozostało nic innego niż czekać.
    10. Tak naprawdę nie musimy długo czekać, ponieważ po zakończeniu scenki możemy iść ponownie do Chaty Leapera i tam po krótkiej rozmowie z właścicielem chatki zakończymy quest i dostaniemy nagrodę.

Nagrody:
    Gwarantowane Nagrody:
    Losowe Nagrody:
    Ostatnio edytowane przez Hidi ; 22-06-2025 o 14:18

Ptaszki mi zaćwierkały, że na Leppera czekamy 24h - jakby komuś się udało szybciej, dajcie znać.

Przenoszę, a ty drogi Hidi nie zapomnij o dodaniu grafik, jak juz się pojawią.
    Dzięki za zaangażowanie
    Ostatnio edytowane przez Violetta Valery ; 28-05-2025 o 19:22
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar Lethal
    https://imgur.com/a/qz7Xe6R

Po 2h miałem z powrotem leapera

VV- XD. Zostawiam zatem 2h, jakby ktoś musial czekać dłużej - będziemy rozkminiać.
    Ostatnio edytowane przez Violetta Valery ; 28-05-2025 o 19:35
    Najbardziej neutralny gracz w MFO3. Zero konfliktu tylko 4fun.

Użytkownik
    Na pewno czekałem krócej niż 24h. Ale kiedy konkretnie się pojawił leaper nie wiem.

W punkcie 9 jest błąd. Strój leaperowi przynosimy do jego chatki (chyba że tylko ja tak miałem) i z tej chatki wlatuje cutscenke z ich randki w wyszynku.

Cytat Napisał Bartolome Zobacz post
    Na pewno czekałem krócej niż 24h. Ale kiedy konkretnie się pojawił leaper nie wiem.

W punkcie 9 jest błąd. Strój leaperowi przynosimy do jego chatki (chyba że tylko ja tak miałem) i z tej chatki wlatuje cutscenke z ich randki w wyszynku.
    Aktualnie jest 2 godziny.
    Zatem zmienię na chatę Leppera.
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik
    Zmienione na chatę Leapera

Użytkownik Avatar Vendetta
    Cześć,
    W moim przypadku Lennon był na 63,19

Użytkownik
    Dopisane, dzięki

Użytkownik Avatar kordian
    a gdzie jest wzmianka że quest można zepsuć? czyli co jeśli nie zdążymy z zamówieniem dla leapera???

Trzeba wykonać to jak w tym poradniku - wtedy sie nie zepsuje
    Cześć zbóje

Użytkownik
    Cytat Napisał kordian Zobacz post
    a gdzie jest wzmianka że quest można zepsuć? czyli co jeśli nie zdążymy z zamówieniem dla leapera???
    Wzmianka że quest można zepsuć masz wyboldowane w pkt. 7. Ale nie wiem co się stanie jak się zepsuje

Użytkownik
    Po tym jak Leaper pojechał konno następnego dnia znalazłem go przy koniach na 9,43 (ciężko stwierdzić czy 2h czy 24h bo czekałem w wyszynku)

Uprawnienia