Będę szczery:
ten moment czyni z tego questa drugi NAJGORSZY quest w grze. Z tym elementem jest wiele problemów:4. Wracamy do Merlina, który poleci nam poszukanie run na ścianach w Zapomnianych Ruinach.
1) Nasza postać "zapisuje" runy, ale nie ma potwierdzenia, ile ich mamy, jakie już mamy i gdzie je znaleźliśmy. Czyli bez zewnętrznego zapisywania nie ma szans na to, by skutecznie sprawdzać wszystkie zakamarki.
2) Chodzimy "na ślepo" i jedynymi wyznacznikami tego, gdzie szukać, jest zasięg latarki i to, że mamy szukać "na ścianach". Niby wyklucza to wiele miejsc, ale w ostateczności nie masz tego gwarantowne, która ściana w ogóle wchodzi pod uwagę. Nie ma nawet wzmianki o tym, że te ściany musimy również MY widzieć (a nie tylko postać), więc nie ma nigdzie napisane, że nie mogą to być ściany boczne. A gdyby tego było mało:
3) Każde użycie latarki kosztuje energię. PO CO? Kto tworzy element ze znajdźkami, który jest zablokowany przez pobieranie energii. Tej samej energii, którą wykorzystujemy DO KAŻDEJ INNEJ CZYNNOŚCI. Gdyby nie to, że "Tajemnica Księgi Krasnoludów" jako quest istnieje, to prawdopodobnie żyłka by mi pękła w tym momencie wykonując to zadanie.
4) Przez powyższe tak naprawdę nie próbowałem nawet podchodzić do tego zadania samodzielnie. Naprawdę, nawet robiąc to ze ściągami w postaci koordów to i tak musiałem przelecieć wszystkie podane miejsca DWUKROTNIE, a i tak brakuje mi jakiejś runy, która jest na innym koordynacie, niż te podane. Albo brakuje mi wykonania jakiegoś kroku - ale solucja questa na to nie wskazuje. I naprawdę, chciałem pobawić się w szukanie run bo nie brzmi to tak źle, ale widząc komunikat "Straciłeś 1 energii" naprawdę tracę chęci do próbowania na własną rękę, bo nie jest to jakkolwiek przyjemne.