Mój status pyłów:
- rzuciłem wszystkie błękitne pyły do depozytu,
- nie mam żadnych srebnych pyłów nigdzie,
- przerzuciłem jedyny złoty pył jaki mam na inną postać.
Innymi słowy: nie mam żadnego pyłu do portalu w ekwipunku danej postaci.
Rezultat:
![]()
Tak, potwierdzam, że błąd istnieje (również się z tym spotkałem)
Nie, nigdy nie miałem tego błędu, a sprawdzałem warunki jego wystąpienia
Nie zwracałem uwagi/Nie jestem w stanie sprawdzić
Według mnie to nie jest błąd gry
Mój status pyłów:
- rzuciłem wszystkie błękitne pyły do depozytu,
- nie mam żadnych srebnych pyłów nigdzie,
- przerzuciłem jedyny złoty pył jaki mam na inną postać.
Innymi słowy: nie mam żadnego pyłu do portalu w ekwipunku danej postaci.
Rezultat:
![]()
Zgadza się, jednak jeżeli chcemy to pozostawić w taki sposób, to należałoby dodać też opcję "Aktywuj za pomocą błękitnego pyłu" i potem odpowiedź, że tego pyłu nie mamy.
Lecz lepszym rozwiązaniem wydaje mi się stworzenie takich dialogów:
• Gdy nie mamy ani 1 pyłu dowolnego rodzaju - jedna opcja dialogowa kończąca interakcje z portalem "Nie posiadam żadnego pyłu aby móc aktywować ten portal"
• Gdy mamy pył - 2/3/4 opcje dialogowe: aktywuj portal niebieskim/srebrnym/złotym pyłem + "nie teraz", bez dialogów do pyłów których w plecaku nie posiadamy.
@Down:
Zedytowałem z P2 na P4![]()
Ostatnio edytowane przez Hubiot ; 02-07-2025 o 02:01 Powód: edycja postu + @down
A, dzięki za info, w takim razie bug na stopień P4 ze względu na samą nieścisłość.
Przez chwilę się przeraziłem, gdy pojawiła się opcja użycia złotego pyłu przy każdym portalu jak tylko ukończyłem związany z tym quest (a dawno nie korzystałem z opcji trwałego aktywowania portalu pyłem zważywszy na to, że ledwo pamiętałem, jak to działa na nieaktywne portale) myśląc, że zużywa złoty pył bez względu na to, gdzie się ono znajduje w obrębie mojego konta.
~Pozdrawiam Użytkownik.