Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Dwa profile w walkach automatycznych offline

Użytkownik Avatar Atronis

Dwa profile w walkach automatycznych offline

Witam, jako że jest poruszany często temat rękawic, to poza delikatnym nerfem wychodzę z pewną propozycją która może trochę poprawić walki automatyczne i zmniejszyć liczbę osób grających tylko rękawice. Wychodzę z propozycją, żeby w walkach offline można było ustawić dwa profile na kazdą profesję i wybierałby się jeden z nich. Dlaczego tak? Otóż ciężko się zapisać wojownikiem offline mając profil tylko na buławę gdyż po jednej wygranej przeciwnik założy już 3 gemy buławy, a to powoduje, że każdy woli grać pod rękawice.

Podsumowując zapisujemy sie offline i mamy możliwość wybrania dwóch profili vs woj i dwóch profili vs mag.

Pozdrawiam cieplutko.

Mam mieszane odczucia co do pomysłu.
    Sama w sobie możliwość ustawienia paru profili na arenie wydaje się być sama w sobie dobrym pomysłem. Jasne, dotyczyć to będzie tak naprawdę jednej niszy (czyli tak jak mówisz - walk offline), jednak PvP Automatyczne jest chyba najbardziej przystępną formą walk PvP, więc samo ich wsparcie - i zwiększenie atrakcyjności - wydaje się być dobrym pomysłem. W dodatku podkreśla to główny aspekt walk automatycznych - czyli nie samą walkę, a przygotowanie do niej poprzez stworzenie skryptu/uzbrojenia/taktyki etc. Z reguły pewnie przygotowanie paru taktyk na walki automatyczne powinno być nagradzane i tutaj też w jakiś sposób to by było nagradzane.

Mieszane odczucia mam do elementu "losowości". Jak bardzo jest to korzystne dla kogoś, jeśli ma ustawione parę różnych profili na arenie? W końcu oddajesz się w ręcę RNGezusa z tym, który akurat profil wylosuje ci na danego przeciwnika. Widzę, że ograniczasz się do dwóch profili per profesja, ale gdybyśmy poszli z tym o krok dalej - a można by było, skoro już dodatkowo można wypromować ten aspekt taktyczny - co w przypadku trzech profili per profesja? Czterech? Pytanie, jak bardzo wpłynęłoby to na odczucia zapisującego się gracza na arenie, jeśli będąc offline akurat jego postać wybrała X razy pod rząd ten sam profil, który akurat nie był dobry na tego przeciwnika?
    Niby problem podobny już istnieje przy jednym profilu i jest chyba bardziej upierdliwy (bo możesz po prostu się na kogoś przygotować po pierwszej walce), ale no kwestia, o której się rozwodzę, to jest czy powinien automatyczny wybór profilu być losowy? W określonym patternie (na zmianę? z możliwością ręcznego ustawienia?)? A może z listą, jaki profil powinien być używany na jakiego gracza?

Ogółem - jestem za, choć aren na chwilę obecną nie używam. Tylko no rozwiązać kwestię wyboru profilu tak, żeby nie była to czysto niszowa funkcja (jak walki na godziny).

płacze na tym forum po wprowadzeniu losowania profili usłyszeliby chińczycy
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    płacze na tym forum po wprowadzeniu losowania profili usłyszeliby chińczycy
    Znaczy można dać po prostu dwa razy ten sam profil i mamy powtórkę z teraz po naszej stronie.

Dodatkowo zamiast uzależniać to od losowej szansy, można uzależnić od ilości walk z danym przeciwnikiem:
    0 stoczonych walk w ostatnim czasie: wybierz profil
    1 stoczonych walk: wybierz profil
    Itp itd.
    Przez "stoczonych walk" mam na myśli przeciwną liczbę do limitu walk z danym przeciwnikiem.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik Avatar Fannindel
    Cytat Napisał Atronis Zobacz post
    Witam, jako że jest poruszany często temat rękawic, to poza delikatnym nerfem wychodzę z pewną propozycją która może trochę poprawić walki automatyczne i zmniejszyć liczbę osób grających tylko rękawice. Wychodzę z propozycją, żeby w walkach offline można było ustawić dwa profile na kazdą profesję i wybierałby się jeden z nich. Dlaczego tak? Otóż ciężko się zapisać wojownikiem offline mając profil tylko na buławę gdyż po jednej wygranej przeciwnik założy już 3 gemy buławy, a to powoduje, że każdy woli grać pod rękawice.

Podsumowując zapisujemy sie offline i mamy możliwość wybrania dwóch profili vs woj i dwóch profili vs mag.

Pozdrawiam cieplutko.
    Cytat Napisał Clover Zobacz post
    Znaczy można dać po prostu dwa razy ten sam profil i mamy powtórkę z teraz po naszej stronie.

Dodatkowo zamiast uzależniać to od losowej szansy, można uzależnić od ilości walk z danym przeciwnikiem:
    0 stoczonych walk w ostatnim czasie: wybierz profil
    1 stoczonych walk: wybierz profil
    Itp itd.
    Przez "stoczonych walk" mam na myśli przeciwną liczbę do limitu walk z danym przeciwnikiem.
    Czy jest problem z rękawicami czy go nie ma połączenie tych obydwu propozycji to bardzo fajne urozmaicenie walk auto, jak najbardziej jestem za.
    Dla maga również na plus można użyć profilu z inną bronią/atrem czy tam czymkolwiek.

Użytkownik Avatar Toshiro
    Jak najbardziej za, nie tylko woj, ale i mag z przeciwnym atrybutem. np. Ogień / Wiatr.
    Welcome to my world.

Użytkownik Avatar Eresmel
    Na nie, ukara to unikalne zagrywki i promuje styl gry dla botów (walki do ostatniej potki)
    Poza tym na jakiej zasadzie ma być dokonywana selekcja profili? Na gracza x ubierz profil 1 a na gracza y profil 2? A może jeśli ubrał buławę załóż mój kozacki wygemowany bolid 25 bulawa 25 topor xd? Moim zdaniem nierealne
    This is a certified hood classic

Użytkownik
    Takze na nie, jedynie by to miało sens gdy profil1 jest zmieniany na profil2 po przegranej walce

Użytkownik Avatar Golden Fish
    Na tak, pvp by niezle ozylo, imo najlepiej dac mozliwosc 2-4 profili, i ustawianie szans na wybranie danego z nich, czyli 25/25/25/25 albo 70/10/10/10. + do tego automatyczne wypisywanie jak osiagniesz limit zetkow chyba ze juz jest nwm

Uprawnienia