Zobacz wyniki ankiety: Co sądzisz o propozycji?

Głosujących
7. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za!

2 28.57%
  • Sprzeciw!

3 42.86%
  • Nie mam zdania...

2 28.57%
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Magiczna Wieża (Instancja-Krótki Event dla wszystkich)

Użytkownik Avatar Fang

Pomysł Magiczna Wieża (Instancja-Krótki Event dla wszystkich)

Witam bardzo serdecznie!
    Chciałem zaproponować wprowadzenie do mfo instancji lub też event podobny do kg-iś ale w innym charakterze, a mianowicie miałby to być krótki event dotyczący pokonywania pięter, czy też komnat w którym znajdują się bossy za które dostajemy żetony i jakieś przedmioty.
    Zamysł jest na typowo bajkowe postacie które strzegą wieży na której końcu znajduje się nagroda w postaci żetonów itp. Event od najmniejszych lvl do max. Więc każdy mógłby w nim uczestniczyć.
    Rozpoczęcie eventu zaczyna się wtedy że podchodzimy do postaci w eterni która znalazła bajkową książkę która okazuje się kluczem do przejścia do bajkowej krainy gdzie przed nami stoi wieża. A w niej piętra na których czekają na nas przeciwnicy za których otrzymujemy po walce żetony (scalowane do poziomu gracza, to samo poziom trudności przeciwników)

Przykłady mobków z wieży:

Mysi Król, Pinokio, Calineczka, Czerwony Kapturek, Wielki Zły Wilk, Trzy Świnki, Kot w butach, Piotruś Pan, Dziewczynka z Zapałkami, Kopciuszek, Aladyn, Królowa Śniegu, Mała Syrenka, Simba, Timon i Pumba, Jaś i Małgosia, Brzydkie Kaczątko, Ołowiany Żołnierzyk, Śpiąca Królewna, Mowgli

Zapraszam do dyskusji na ten temat
    A to ci historia.
    To moja misja i sens życia. By odmieniać wszystko na lepsze. ~ Asgalon
    Odrodzenie Black Legion

Super pomysł!
    Mam nadzieję, że znajdziesz czas i rozpiszesz te wszystkie potwory w tym temacie, każdego wyposażając w oryginalną grafikę

Roboczo proponuje nazwe: My Disneyland Online
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Moderator Avatar YourShadow
    Czy pomysł był inspirowany tym?

Nazwa:  Zrzut ekranu 2025-06-19 192453.png
Wyświetleń: 127
Rozmiar:  439.6 KB

Użytkownik Avatar Fang
    Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    Super pomysł!
    Mam nadzieję, że znajdziesz czas i rozpiszesz te wszystkie potwory w tym temacie, każdego wyposażając w oryginalną grafikę

Roboczo proponuje nazwe: My Disneyland Online
    Kiedyś możliwe xd co do nazwy My Disneyland Online to mogłoby powstać takie studio XD

- - - - - - - - - -

Cytat Napisał YourShadow Zobacz post
    Czy pomysł był inspirowany tym?

Nazwa:  Zrzut ekranu 2025-06-19 192453.png
Wyświetleń: 127
Rozmiar:  439.6 KB
    Mniej więcej
    A to ci historia.
    Odrodzenie Black Legion

Użytkownik
    No nie wiem.
    Klikat mi się nie podoba, aczkolwiek ciekawie byłoby zobaczyć dodatkową instancję dla niższych poziomów.
    Wejście poprzez interakcję z NPC w Eternii brzmi zbyt znajomo. Także też kwestia lokalizacji.
    A jeśli o takową chodzi, moje propozycje (takie dla niższych lvl)
    1. Zapomniana świątynia (czy jak to coś śmieszne coś koło wywerny się nazywa), sala 2. Ma jakiś potencjał a mapa nie oferuje chyba nic (poza większą grupą potworów)
    2. Jakieś lasy koło Eliar. Trochę dalej położone, ale najbardziej zaniedbane (chyba za bardzo się przyczepiłem... #sprawiedliwoscdlaeliar). Coś w formie np. jakiejś pradawnej leśnej świątyni bądź wieży.
    3. Góry w okolicy Urkaden (ew. Dilli o ile są). Jakieś przejście by się wymyśliło, ew. odblokowywane później. Tylko zamiast bajkowej, widziałbym mroczną wieżę (nie kopiując nazwy oczywiście od istniejących lokacji, bo zdaje mi się że mroczna wieża już istnieje)

Niezależnie od lokacji wejście do instancji dostępne tylko w dane dni, np. w każdą niedzielę.
    Sygnatura (nie tak, że dalej nie mam pomysłu)

Moderator Avatar YourShadow
    Mi się właśnie klimat podoba przez skojarzenia z wieżą z Shakes & Fidget.

Natomiast problemem z tą propozycją jest to o czym wspomniał Violetta Valery - brak grafik. Znalezienie/zrobienie samodzielnie grafik pasujących do baśniowych postaci byłoby lekko mówiąc ciężkie.
    Drugim problemem jest brak konkretów w tej propozycji.
    Na przykład: na czym dokładnie polegałby ten event? Czy to jakaś forma wyścigu, kto najdalej dotrze?

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    Cytat Napisał Fang Zobacz post
    Witam bardzo serdecznie!
    Chciałem zaproponować wprowadzenie do mfo instancji lub też event podobny do kg-iś ale w innym charakterze, a mianowicie miałby to być krótki event dotyczący pokonywania pięter, czy też komnat w którym znajdują się bossy za które dostajemy żetony i jakieś przedmioty.
    Zamysł jest na typowo bajkowe postacie które strzegą wieży na której końcu znajduje się nagroda w postaci żetonów itp. Event od najmniejszych lvl do max. Więc każdy mógłby w nim uczestniczyć.
    Rozpoczęcie eventu zaczyna się wtedy że podchodzimy do postaci w eterni która znalazła bajkową książkę która okazuje się kluczem do przejścia do bajkowej krainy gdzie przed nami stoi wieża. A w niej piętra na których czekają na nas przeciwnicy za których otrzymujemy po walce żetony (scalowane do poziomu gracza, to samo poziom trudności przeciwników)

Przykłady mobków z wieży:

Mysi Król, Pinokio, Calineczka, Czerwony Kapturek, Wielki Zły Wilk, Trzy Świnki, Kot w butach, Piotruś Pan, Dziewczynka z Zapałkami, Kopciuszek, Aladyn, Królowa Śniegu, Mała Syrenka, Simba, Timon i Pumba, Jaś i Małgosia, Brzydkie Kaczątko, Ołowiany Żołnierzyk, Śpiąca Królewna, Mowgli

Zapraszam do dyskusji na ten temat
    Czyli taki dungeon w formie eventowej? Jako taki evencik pokroju kg/iś (pve dla maxlvla) raz w tygodniu może byłaby przestrzeń na takie coś (tylko ktoś kompetentny by to musiał zrobić), ale jakoś czarno widzę twój scenariusz o robieniu 10-15 potworów i balansowaniu ich na każdy przedział lvlowy, toż to więcej roboty niż z wszystkimi przeciwnikami w oasis razem wziętymi xD

Użytkownik Avatar Fang
    Cytat Napisał YourShadow Zobacz post
    Mi się właśnie klimat podoba przez skojarzenia z wieżą z Shakes & Fidget.

Natomiast problemem z tą propozycją jest to o czym wspomniał Violetta Valery - brak grafik. Znalezienie/zrobienie samodzielnie grafik pasujących do baśniowych postaci byłoby lekko mówiąc ciężkie.
    Drugim problemem jest brak konkretów w tej propozycji.
    Na przykład: na czym dokładnie polegałby ten event? Czy to jakaś forma wyścigu, kto najdalej dotrze?
    Co do skinów to myślę że nie wszystko musi być identyczne do baśniowych postaci, ponieważ są w tej grze zastosowane skiny które należa do całkowicie innych postaci jak np Monkestein który posiada skin Nemezisa z Resident Evil. Możliwe jeżeliby była przychylność tego projektu to mógłbym poszukać skinów do konkretnych postaci itp. Nie każda z postaci opisana w głównym poście musi być, bo również dobrze mogą zostać stworzone inne postacie.

Co do konkretem, celem takiej mini instancji czy takowy mini event który może trwać 2-3 dni. Wchodzimy do tzw bajkowej krainy i jest ta wieża, wchodzimy do niej i jest mapa tzw piętra i schodów. Gdzie w każdej w komnat czeka na nas przeciwnik (coś podobnego do sir tristam, jeżeli chodzi o mechanikę interakcji) po stoczonej walce może być skrzynka z mini nagrodą i takie 20 pięter ? (czyli 20 przeciwników jak w arenie devos-scythe) gdzie za finalnego bossa jest skrzynka z dużą zawartością żetonów, przedmiotów (nawet możliwość srebrnego pyłu) to nie ma być wyścig czy coś, po prostu tyle ile ci się uda przeciwników zbić to tyle nagrody będziesz miał. Bez żadnej presji itp.
    A to ci historia.
    Odrodzenie Black Legion

Użytkownik Avatar Pustka
    Uważam, że nie ma co zaprzątać sobie tym głowy, gdyż i tak kiedyś pojawi się oficjalny otchłań v2.

Uprawnienia