Zobacz wyniki ankiety: Jesteś za?

Głosujących
22. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

16 72.73%
  • Nie

6 27.27%
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 27

Temat: Odpowiedzi do naszych propozycji

Odpowiedzi do naszych propozycji

Wnoszę żeby administracja do różnych naszych propozycji odnosiła się jakoś finalnie do pomysłu.

Dając odpowiedź pozytywna typu:
    Pomysł dobry, wrzucamy go w kolejkę rzeczy do zrobienia, szacowany czas wprowadzenia tego to...

Lub gdy pomysł ma nie wejść to:
    Nie możemy tego wprowadzić gdyż...

Bo są ankiety, które mają nawet kilka lat, mają po 100 % głosów za, a nikt tego nie wprowadza. Fajnie jakbyśmy chociaż wiedzieli dlaczego. Bo bez tego nasze propozycje nie mają sensu bo nawet nie wiemy dlaczego nie są wprowadzane
    Zapraszamy na największy dc mfo3 o nazwie diablo: https://discord.gg/dWfrF35ery

Użytkownik Avatar Fang
    Prawda to, miło by było gdybyśmy otrzymali jakąkolwiek odpowiedź, nawet jeżeliby była negatywna, wtedy wiemy czy dana propozycja ma dla administracji sens, czy są jakieś plany odnośnie tego czy coś w tym stylu. Zawsze to pokazywałoby dobrą wolę administracji i chęć współpracy ze zwykłymi użytkownikami i tworzenia czegoś lepszego w tej grze
    A to ci historia.
    To moja misja i sens życia. By odmieniać wszystko na lepsze. ~ Asgalon
    Odrodzenie Black Legion

Nawet odpowiedź typu:

Nie bo jest to czasochłonne

Taka odp też jest ok no wiadomo każdy najbardziej chce nowych miast więc jak coś ma zająć dużo czasu to nie ma sensu.

Użytkownik Avatar Fang
    Cytat Napisał Alien Zobacz post
    Nawet odpowiedź typu:

Nie bo jest to czasochłonne

Taka odp też jest ok no wiadomo każdy najbardziej chce nowych miast więc jak coś ma zająć dużo czasu to nie ma sensu.
    Szczerze pisanie nie, bo to spowolni upek stało się w moich oczach żałosnym argumentem, ponieważ przed upkiem scythe tyle rzeczy wyszło jak np event wakacyjny.
    A to ci historia.
    To moja misja i sens życia. By odmieniać wszystko na lepsze. ~ Asgalon
    Odrodzenie Black Legion

Użytkownik Avatar damianxp
    upki w tej grze wychodzą tak długo, że nie ważne czy coś wychodzi pomiędzy, tak jak np. wyklęta góra w Devos. I tak to praktycznie nic nie zmienia, bo upek się robi średnio z 5-6 lat.
    Nadal zapominasz że kłamiesz

Propozycje to nie jest dział na referenda, a już na pewno nie na referenda wiążące.
    W założeniu to raczej propozycje funkcjonalności dla administracji, które gracze mogą komentować.

Konieczność wprowadzania odpowiedzi na wszystkie pojawiające się tutaj tematy to przejaw skrajnie roszczeniowej postawy - jakby administracja była graczom coś winna. Zwłaszcza, że większość "genialnych pomysłów" pojawia się wielokrotnie (co można sprawdzić w archiwum) i jest odrzucana - bynajmniej odrzucenie propozycji i napisanie przy okazji postu nie sprawia, że nie jest on proponowany po raz kolejny.
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Moderator Avatar YourShadow
    Cytat Napisał damianxp Zobacz post
    upki w tej grze wychodzą tak długo, że nie ważne czy coś wychodzi pomiędzy, tak jak np. wyklęta góra w Devos. I tak to praktycznie nic nie zmienia, bo upek się robi średnio z 5-6 lat.

Policzyłem ile się robi średnio upki w mfo3 i mi wyszło 2 lata i 4 miesiące. Żaden upek nie wychodził 6 lat.

Propozycja na nie z kilku powodów.
    Nie zawsze od razu wiadomo czy dana propozycja będzie zrealizowana. Nie wiadomo ile czasu zajmie zrealizowanie danej propozycji.

Cytat Napisał YourShadow Zobacz post

Policzyłem ile się robi średnio upki w mfo3 i mi wyszło 2 lata i 4 miesiące. Żaden upek nie wychodził 6 lat.

Nie zawsze od razu wiadomo czy dana propozycja będzie zrealizowana. Nie wiadomo ile czasu zajmie zrealizowanie danej propozycji.
    zawsze można napisać że propozycja do rozważenia, krótko i daje nadzieje

- - - - - - - - - -

Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    Propozycje to nie jest dział na referenda, a już na pewno nie na referenda wiążące.
    W założeniu to raczej propozycje funkcjonalności dla administracji, które gracze mogą komentować.

Konieczność wprowadzania odpowiedzi na wszystkie pojawiające się tutaj tematy to przejaw skrajnie roszczeniowej postawy - jakby administracja była graczom coś winna. Zwłaszcza, że większość "genialnych pomysłów" pojawia się wielokrotnie (co można sprawdzić w archiwum) i jest odrzucana - bynajmniej odrzucenie propozycji i napisanie przy okazji postu nie sprawia, że nie jest on proponowany po raz kolejny.
    chodzi o wzajemny szacunek, skoro gracz poświęca czas i wymyśla jak można usprawnić grę, to można chyba poświęcić parę sekund i chociaż napisać co się myśli o danej propozycji

krótko i daje nadzieje
    Nadzieja jest matką głupich

chodzi o wzajemny szacunek, skoro gracz poświęca czas i wymyśla jak można usprawnić grę, to można chyba poświęcić parę sekund i chociaż napisać co się myśli o danej propozycji
    Grosz do grosza, a będzie kokosza.

To nie byłoby kilka sekund
    Wiem jak się odpowiada aniołkom w poradnikach i bynajmniej nie jest to zajęcie nie-czasochłonne. W propozycjach byłoby jeszcze gorzej. Zresztą - bardzo często te odpowiedzi są.
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik
    Moim zdaniem nic to nie da bo po takiej odpowiedzi będzie się ciągnęła dalsza dyskusja. A jeśli nawet zamknie się temat to będą zakładane nowe xD

Użytkownik Avatar damianxp

To czemu nordia wychodziła 5,5 roku, a scythe 5 lat? Średnią to powinieneś z ostatniej dekady wyciągnąć, a nie od początku gry, gdzie pierwsze miasta były bardzo małe. Zresztą dałem haczyki między 5 a 6 lat, Nordii już niewiele brakowało, pewnie kiedyś jakiś upek będzie wychodził te 6 lat, bo niemożliwe jest, żeby to robili ciągle Ci sami ludzie, a nowi nie ogarniają od razu, o ile będzie ktoś nowy...
    Nadal zapominasz że kłamiesz

Użytkownik Avatar Bomberion
    Nowych nie będzie. Nie mają z kim grać na niskoch poziomach i szybko odchodzą. Zwykle nie są w stanie nawiązać żadnych relacji. Jedyną nadzieją dla nowych graczy od dawna były grupy społecznościowe Diablo i Black Legion.

- - - - - - - - - -

Co do ankiety zaś, to mógłby admin odpisywać, gdy jest conajmniej 20 głosów na tak.
    Nowy film na kanale już dostępny! ------> https://www.youtube.com/@BomberionPL

Dołącz do Legionu! ------> https://discord.gg/MYvRZdERXj

Użytkownik Avatar DawidXD

Wiadomo że nie wszystkie nie na wszystkie propozycje można od razu odpisać czy wjedzie czy nie. Dam Ci chociażby przykład ze zbierankami, przecież Tomi od razu wiedział że jest na nie, bo mu się nie podoba a kiedy raczył obdarzyć społeczność swoją odpowiedzią? No właśnie...

Upki mogą robić i rok, co to zmienia skoro i tak mają taki przestój że je wypuszczają co 5 lat xD Bardzo dobrze to widać na ostatnich update'ach Nordia 5,5 roku, Scytke prawie 5 lat (miesiąca brakło do pełnych 5-ciu lat). Tylko że w przypadku Scythe jeszcze dużo rzeczy zmieniali, dodawali a wyszło szybciej niż Nordia gdzie dodali tylko wyklętą górę i arenę Devos (w Scythe od razu wypuścili z areną).
    Czyli Nordia była robiona krócej a wychodziła dłużej, a więc jakie to ma znaczenie?
    Miłego dnia

Czyli Nordia była robiona krócej a wychodziła dłużej, a więc jakie to ma znaczenie?
    Kiepską masz pamięć - po update Devos weszły:
    rozszerzenia: Eterni, Langeburga i Urkaden (a także wspomniana przez ciebie Wyklęta Góra)
    Król Góry
    2 eventy
    Krasnoludki to robiły?
    Cześć zbóje

Użytkownik Avatar DawidXD
    No ale zastanów się komu to było potrzebne? I jak krótko się balansuje bossy i stworki na niski poziom :x

No dobra event Bożonarodzeniowy, no ale w przed Scythe dodali wakacyjny więc 1:1

Walentynkowy zrobili z tego co słyszałem bardzo szybko więc bym tego nawet nie liczył.

- - - - - - - - - -

Lepiej się zapytaj "krasnoludków" czemu gotowy upek miał poślizg pół roku :/ bo przecież miał wyjść w grudniu a ledwo w czerwcu go wypuścili. A przecież mówili że Nordia wyjdzie szybciej niż Devos bo już tą Nordię coś zrobili nim wypuścili Devos.

- - - - - - - - - -

Odkąd Denol jest głównym koordynatorem to te upki wychodzą szybciej bo też on się bardziej przykłada od poprzednika, ale przecież Denol nie będzie wiecznie testować i zarządzać testerami, a wtedy już więcej upków w tej grze nie zobaczycie.
    Ostatnio edytowane przez DawidXD ; 19-06-2025 o 13:53
    Miłego dnia

Uprawnienia