Zobacz wyniki ankiety: Jesteś za?

Głosujących
12. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, dobra QoL zmiana, przyda się!

8 66.67%
  • Nie mam zdania (wolę się męczyć)

1 8.33%
  • Na nie (se wbijaj gemy nubie jak wszyscy)

3 25.00%
Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Temat: Redukcja gwiazdek w gemach 2 do dwóch

Redukcja gwiazdek w gemach 2 do dwóch

Jak w tytule. Obecnie po ulepszeniu dwóch nabitych gemów dostaje się jeden nienabity, który jest słabszy % od tych, których użyliśmy do ulepszenia.
    Koniec końców po wbiciu będzie on silniejszy. Ale chyba nie ma większego powodu, żeby ten gem nie zaczynał na tym samym poziomie, z którego go ulepszyliśmy.

Ilość AP do wbicia gemu pozostanie bez zmian, jedynie gem po ulepszeniu daje ten sam bonus, co nabity gem 1 poziomu, a druga gwiazdka zapewnia bonus wyższy - czyli tak, jak jest obecnie po wbiciu w pełni na 3* gemu poziomu 2.

Po co? Żeby na spokojnie wbijać sobie te gemy, nie tracąc na sile przy założeniu "słabszego" gemu, czekając z AP aż będzie on siłą dorównywał nabitemu gemowi poziomu 1.

Bez obrazy… ale przespałeś czas od upka w devos? I tego co było na forum?
    Le tits now

Cytat Napisał Tensa Zangetsu Zobacz post
    Bez obrazy… ale przespałeś czas od upka w devos? I tego co było na forum?
    Co to w ogóle ma do rzeczy?

@down: nie wspominamy o mrocznych czasach.

proponowalem juz chyba kilka razy revert pierscienia specjalisty a takze zmniejszenia wymagan ap w gemach, no i teraz niedawno w zdolnosciach w tamtym ogromnym temacie, ale z nieznanych mi powodow spora czesc osob wypowiadajacych sie na forum uwielbia sie meczyc czy to nabijaniem ap kilka-kilkanascie tygodni czy to powtarzalnymi i czasochlonnymi eventami od 15 lat, wiec pewnie nie wejdzie
    To się wiążę z tokiem myślenia albo "bo kiedyś też było źle, to teraz nie może być lepiej", albo kto ma już wbite nie zwraca na to większej uwagi. Nawet nie proponuje redukcji wymaganego AP, po prostu żeby te gemy na start dawały tyle samo xd
    Ostatnio edytowane przez Hide ; 17-06-2025 o 21:34

Użytkownik
    Pamiętacie jak gemy 2 miały 5 gwiazdek?

Dyniowa Plantacja pamięta...

Użytkownik Avatar Luxferre
    wystarczy wdrozyc w zycie te propozycje: http://forum.mfo3.pl/showthread.php?...l=1#post385636

proponowalem juz chyba kilka razy revert pierscienia specjalisty a takze zmniejszenia wymagan ap w gemach, no i teraz niedawno w zdolnosciach w tamtym ogromnym temacie, ale z nieznanych mi powodow spora czesc osob wypowiadajacych sie na forum uwielbia sie meczyc czy to nabijaniem ap kilka-kilkanascie tygodni czy to powtarzalnymi i czasochlonnymi eventami od 15 lat, wiec pewnie nie wejdzie
    ::::​)

Cytat Napisał Hide Zobacz post
    Co to w ogóle ma do rzeczy?
    A no ma to, że temat ten był wałkowany z milion razy chyba z pół roku jak nie lepiej i wyszło tak, że „ma zostać jak jest, bo te gemy byłyby za mocne wtedy dając za duży bonus w krótkim czasie” etc. w tamtym czasie bodajże były też nerfy gemów ataku ale może mnie pamięć zwodzić

Szczerze powiedziawszy to liczę w następnym upku na jakieś gemy 3 poziomu
    Le tits now

Cytat Napisał Tensa Zangetsu Zobacz post
    A no ma to, że temat ten był wałkowany z milion razy chyba z pół roku jak nie lepiej i wyszło tak, że „ma zostać jak jest, bo te gemy byłyby za mocne wtedy dając za duży bonus w krótkim czasie” etc. w tamtym czasie bodajże były też nerfy gemów ataku ale może mnie pamięć zwodzić

Szczerze powiedziawszy to liczę w następnym upku na jakieś gemy 3 poziomu
    „ma zostać jak jest, bo te gemy byłyby za mocne wtedy dając za duży bonus w krótkim czasie”
    Jeżeli to był argument użyty do tego, dlaczego takowa zmiana (o ile jest to dosłownie TA SAMA zmiana [przydałby mi się proof w postaci linku tak szczerze]) nie przejdzie, to napawa mnie jeszcze większym entuzjazmem możliwość otwarcia dyskusji na nowo i wysłuchania argumentów w kwestii tego, czemu ta zmiana aż tak bardzo psułaby - jak widzę - "balans" w rozgrywce.

Użytkownik Avatar Fang
    Osobiście jestem za tym by nieco wymagania Ap do wbicia gemu poziomu 2 były nieco zmniejszone. Pozdrawiam ciepło
    A to ci historia.
    To moja misja i sens życia. By odmieniać wszystko na lepsze. ~ Asgalon
    Odrodzenie Black Legion

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Ja również uważam za zasadne nieco znerfienie wymagań AP lub faktycznie zmniejszenie gwiazdek.
    Te gemy były na 51 poziom, obecnie mamy limit 2x większy. Zmiany raczej nikomu nie zaszkodzą, a dadzą niższym poziomom minimalny boost.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    Ja również uważam za zasadne nieco znerfienie wymagań AP lub faktycznie zmniejszenie gwiazdek.
    Te gemy były na 51 poziom, obecnie mamy limit 2x większy. Zmiany raczej nikomu nie zaszkodzą, a dadzą niższym poziomom minimalny boost.
    O właśnie, ostatnio o tym myślałam, na poziomie 90 wbijanie tych gemów na 51 lvl jest nadal strasznie mozolne. IMO mają za duże wymagania AP, jeśli wbijanie ich na poziomie 90 jest problemem.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik Avatar Fang
    myślę że wymaganie ap powinno być coś w okolicach tych gemów statusowych, albo ciut większe, np 75000ap
    A to ci historia.
    To moja misja i sens życia. By odmieniać wszystko na lepsze. ~ Asgalon
    Odrodzenie Black Legion

Użytkownik
    Cytat Napisał Fang Zobacz post
    myślę że wymaganie ap powinno być coś w okolicach tych gemów statusowych, albo ciut większe, np 75000ap
    Według AP potrzebny do ulepszania gemów jest dobry. W każdym kolejnym mieście masz coraz więcej AP i te gemy można nabijać w coraz większej ilości jednocześnie. Zmniejszenia potrzebnego AP w tak drastyczny sposób doprowadzi, że gemy v2 straca bardzo mocno na wartości.

1. To nie jest temat o zmniejszeniu wymaganego AP, ale imo jest dobrze jak jest - nabijanie gemów było już ułatwiane za czasów Devos, a ja na scythyjskim AP nie mam większego problemu z wbiciem tych nieszczęsnych gemów v2.
    2. Przy pozostawieniu ap jak jest, zmniejszenie liczby gwiazdek to imo super propozycja - nie osłabiamy naszej postaci, żeby je nabijać, ale robimy to tyle samo czasu co teraz.
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Uprawnienia