Zobacz wyniki ankiety: Co sądzisz o propozycji ?

Głosujących
14. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za!

9 64.29%
  • Nie mam zdania.

2 14.29%
  • Sprzeciw!

3 21.43%
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Trofea z Mini Bossów

Użytkownik Avatar Fang

Trofea z Mini Bossów

Tak jak w temacie, chciałbym zaproponować wprowadzenie trofeów czy jak kto woli dropu danego przedmiotu z mini bossa. Ponieważ w Nordi jest możliwość wymiany skóry fenrisa na eq za konkretną ilość, to pomyślałem czemu by nie wprowadzić do reszty mini bossów?

Obecnie w grze z tego co się orientuje są bodajże 3 mini bossy które dają od siebie dodatkowy drop w postaci piórka (garuda), skorupy (wodny żółw) i skóra Fenrisa (Fenris). Jest to jedynie propozycja z którą chciałem się z wami podzielić i zachęcić do wspólnych rozmów na ten temat ;D
    A to ci historia.
    To moja misja i sens życia. By odmieniać wszystko na lepsze. ~ Asgalon
    Odrodzenie Black Legion

Na tak, ale tylko dla mniej atrakcyjnych bądź mniej opłacalnych minibossów.
    Nie wiem, jak w scythe, ale patrząc wstecz dodałbym to do m.in. Skrzydlatego Demona, Wampirzycy czy Kapłana.

Użytkownik Avatar Luxferre
    jak dla mnie to mogloby istniec w ramach "sprawiedliwej losowosci" dla kazdego minibossa zeby po x zabiciach miec te gwarancje przedmiotu jakiegokolwiek
    ::::​)

Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    jak dla mnie to mogloby istniec w ramach "sprawiedliwej losowosci" dla kazdego minibossa zeby po x zabiciach miec te gwarancje przedmiotu jakiegokolwiek
    Pamiętam temat, w którym ktoś przedstawił na próbce X ubitych mini, że jeśli chodzi o dropy, to jest to rozłożone w miarę sprawiedliwie. Oczywiście nie biorąc pod uwagę tego, czy akurat łapiący otrzyma ten drop. Stąd wymiana była statystycznie najlepszą opcją, bo zwiększała szansę, na ową "sprawiedliwość" względem dropu.

10 uważam za zbyt niski próg moim zdaniem, bo tworzy to za dużą przewagę tej metody wydawania energii w porównaniu do innych aktywności (bicie mini już samo w sobie ma być bardziej atrakcyjne). Te 10 dałbym może co najwyżej do wcześniejszych mini.
    Ostatnio edytowane przez Hide ; 17-06-2025 o 21:55

Użytkownik Avatar Fang
    Można wymieniać te 10 szt. danego trofeum i każdy byłby moim zdaniem zadowolony. Przeważnie jest tak że za skóry fenrisa mamy eq pod speed, co najważniejsze lecą buty też. Nie wspomnę że Wendigo też dropi wilcze eq. Więc jest potrojona wartość dropu wilczego setu. A obecnie mało kto bije mini bossy na low lvl, więc taka mechanika byłaby myślę jak najbardziej zachęcająca do bicia określonych mini. Przeważnie że jest mały pobyt eq na mniejsze lvl.

I nadal wchodzi pytanie czemu szczurołaka można tylko raz dziennie bić xd więc eq szczurołaka jest większą rzadkością, chyba że ktoś ma pełno żetonów to kupi, ale no jednak sam fakt że jednak szczurołak jest jakimś wyjątkiem w utrudnieniu wymian xd
    A to ci historia.
    Odrodzenie Black Legion

Użytkownik Avatar Luxferre
    Cytat Napisał Fang Zobacz post
    I nadal wchodzi pytanie czemu szczurołaka można tylko raz dziennie bić xd więc eq szczurołaka jest większą rzadkością, chyba że ktoś ma pełno żetonów to kupi, ale no jednak sam fakt że jednak szczurołak jest jakimś wyjątkiem w utrudnieniu wymian xd
    https://forum.mfo3.pl/showthread.php...-razy-dziennie

temat byl aktywny dwa lata, 0 reakcji. ktos chyba bardzo nie lubi uzbrojenia defowego na 40 poziom albo ludzi probujacych wbic pozeracza
    ::::​)

Użytkownik Avatar Fang
    Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    https://forum.mfo3.pl/showthread.php...-razy-dziennie

temat byl aktywny dwa lata, 0 reakcji. ktos chyba bardzo nie lubi uzbrojenia defowego na 40 poziom albo ludzi probujacych wbic pozeracza
    Smutne jest też to że nikt z góry się nie wypowiedział w tej sprawie Chyba że się wypowiedział ktoś, a ja nie widziałem :/
    A to ci historia.
    Odrodzenie Black Legion

Użytkownik Avatar Fang
    Drugą opcją jest dodanie scalowania się dropu eq. Co mam na myśli ? A mianowicie dodanie podwyższenia szansy na drop uzbrojenia dla konkretnego gracza gdy jednak nie dostaje tego dropu kilka razy, jak nie dziesiątki razy z tego konkretnego miniacza. Jeżeli przez 10 walk z jego miniaczem nie otrzyma eq, to w następnej walce z jego miniaczem (nie zalicza się cudzy miniacz) to otrzymuje eq bo wtedy szansa zwiększa się na 100%.
    A to ci historia.
    Odrodzenie Black Legion

Uprawnienia