Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za takim rozwiązaniem?

Głosujących
16. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za

8 50.00%
  • Jestem przeciw

5 31.25%
  • Jestem naturalny

4 25.00%
  • Dzień dobry

4 25.00%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 18

Temat: Eventy są słabe (mogą być lepsze?)

Eventy są słabe (mogą być lepsze?)

Eventy w mfo są tak właściwie słabe i bezużyteczne.
    Po co one są tak naprawdę? Wprowadzają jakieś potworki nowe oraz kolekcje z nich, a poza tym?
    Wsm nic, może jakoś minimalnie szybciej się da wzbogacić jak się je robi, ale to w całości rozgrywki mega mało daje, dodatkowo kolekcje zbiera ile? Z 5 ludzi w tej grze? A reszta to sobie random wklei jak randowo coś dropnie bo i tak nikt nie odkupi.
    A co z jakimiś trwałymi benefitami z okazji robienia eventów?
    No niekturzy powiedzą że jakieś te dropy złota, doświadczenia itp można uzyskać ale to nic nie zmienia w rozgrywce,

Moją propozycją jest dodanie dropu jakiegoś nowego eq lub też zdolek do eventów.

Oczywiście zarówno zdolki jak i eq było by niedostępne w żaden inny sposób niż na danym evencie (oczywiście oprócz handlu, zawsze można by je kupić od innych graczy)
    Już spieszę z wyjaśnieniem:

(Eq) Nazwa:
    -eq można podpisać jako eventowe lub np super unikatowe, aby widzieć że jest to inne eq niż to na codzień w rozgrywce

Zastosowanie:
    Tutaj wymyśliłem takie 2 możliwe opcje:

- albo eq będzie minimalnie lepsze od normalnego eq w grze (mam na myśli unikatowe) pod względem jakisch pkt lub też odporości

- eq będzie na podobnym poziomie co unikatowe lecz zrobione w inny sposób, np nie ma chyba czegoś co by dawało atak/atak mag + speda więc mozglo by takie dropić (słaby przykład lecz lepszego nie wymyśliłem, a chodziło aby ukazać jakoś moją wizję)

- można by jakieś śmieszne odpo dodać do tego nowego eq np na krwawienie heh

- lub też robić sety konkretne np pod expienie (każda część by np dodała +100 aktywności)
    Lub też aby nie wpadać w potworki (każda część by dawała -100 aktywności)

-- zdolki by były unikalne na całą rozgrywkę, jakieś fajne można zdolki powymyślać co ich zastosowanie by się od razu kojazyło z danym eventem
    (NP: wielkanocny przesyt - Obniża staty przeciwnika o 10% na 3 tury)

Drop:
    - eq mogło by dropić np po 1 części z każdego minibosa, i zdolki też
    - może też za zadania lub wymiane zbieranek można by coś dostać?
    np weźmy pod uwagę event Wielkanocy

- Z królika jakaś broń
    - Z jajka dodatek
    - z kurczaka jakieś butki
    - za zadania dziennie (za ostatnie) losowa część z tego nowego eq
    - za wymianę pisanek nowa zdolka

I tak naprawdę po co więcej i tak to już wprowadzi fajne urozmaicenie

Dlaczego warto wprowadzić by było takie coś?

- wsumie czemu nie,
    - korzyści z eventów nie były by na 5min, lecz gracze mieli by pretekst aby faktycznie robić eventy, i w nich aktywnie uczestniczyć, korzyści by były na całą rozgrywke
    -Może powstały by jakieś nowe taktyki na pvp/bosy itp
    -Rozwiną by się rynek (chociaż na chwilę)
    - urozmaicenie rozgrywki

Minusy tego rozwiązania,
    -No gracze co nie robią eventów by cierpieli i narzekali więc by zaczęli je robić więc wsumie profit

Tak naprawdę w grze jest mega dużo śmieci czyli tak zwane eq zwykle (nieunikatowe)
    Są jakieś z którch się korzysta np farmera/Eskimosa/wyklęte ale większość to śmieci co nawet się na nie nie spojrzy nigdy Więc czemu by nie dodać jakiegoś choćby słabego eventoweqo eq Abu te eventy serio miały jakiś sens?

Pozdrawiam hakelbery Fin (Fin Fin Fin)
    dzien dobry

Użytkownik Avatar JeGGeRr
    Cytat Napisał hakelbery fin Zobacz post
    Eventy w mfo są tak właściwie słabe i bezużyteczne.
    Po co one są tak naprawdę? Wprowadzają jakieś potworki nowe oraz kolekcje z nich, a poza tym?
    Wsm nic, może jakoś minimalnie szybciej się da wzbogacić jak się je robi, ale to w całości rozgrywki mega mało daje, dodatkowo kolekcje zbiera ile? Z 5 ludzi w tej grze? A reszta to sobie random wklei jak randowo coś dropnie bo i tak nikt nie odkupi.
    A co z jakimiś trwałymi benefitami z okazji robienia eventów?
    No niekturzy powiedzą że jakieś te dropy złota, doświadczenia itp można uzyskać ale to nic nie zmienia w rozgrywce,

Moją propozycją jest dodanie dropu jakiegoś nowego eq lub też zdolek do eventów.

Oczywiście zarówno zdolki jak i eq było by niedostępne w żaden inny sposób niż na danym evencie (oczywiście oprócz handlu, zawsze można by je kupić od innych graczy)
    Już spieszę z wyjaśnieniem:

(Eq) Nazwa:
    -eq można podpisać jako eventowe lub np super unikatowe, aby widzieć że jest to inne eq niż to na codzień w rozgrywce

Zastosowanie:
    Tutaj wymyśliłem takie 2 możliwe opcje:

- albo eq będzie minimalnie lepsze od normalnego eq w grze (mam na myśli unikatowe) pod względem jakisch pkt lub też odporości

- eq będzie na podobnym poziomie co unikatowe lecz zrobione w inny sposób, np nie ma chyba czegoś co by dawało atak/atak mag + speda więc mozglo by takie dropić (słaby przykład lecz lepszego nie wymyśliłem, a chodziło aby ukazać jakoś moją wizję)

- można by jakieś śmieszne odpo dodać do tego nowego eq np na krwawienie heh

- lub też robić sety konkretne np pod expienie (każda część by np dodała +100 aktywności)
    Lub też aby nie wpadać w potworki (każda część by dawała -100 aktywności)

-- zdolki by były unikalne na całą rozgrywkę, jakieś fajne można zdolki powymyślać co ich zastosowanie by się od razu kojazyło z danym eventem
    (NP: wielkanocny przesyt - Obniża staty przeciwnika o 10% na 3 tury)

Drop:
    - eq mogło by dropić np po 1 części z każdego minibosa, i zdolki też
    - może też za zadania lub wymiane zbieranek można by coś dostać?
    np weźmy pod uwagę event Wielkanocy

- Z królika jakaś broń
    - Z jajka dodatek
    - z kurczaka jakieś butki
    - za zadania dziennie (za ostatnie) losowa część z tego nowego eq
    - za wymianę pisanek nowa zdolka

I tak naprawdę po co więcej i tak to już wprowadzi fajne urozmaicenie

Dlaczego warto wprowadzić by było takie coś?

- wsumie czemu nie,
    - korzyści z eventów nie były by na 5min, lecz gracze mieli by pretekst aby faktycznie robić eventy, i w nich aktywnie uczestniczyć, korzyści by były na całą rozgrywke
    -Może powstały by jakieś nowe taktyki na pvp/bosy itp
    -Rozwiną by się rynek (chociaż na chwilę)
    - urozmaicenie rozgrywki

Minusy tego rozwiązania,
    -No gracze co nie robią eventów by cierpieli i narzekali więc by zaczęli je robić więc wsumie profit

Tak naprawdę w grze jest mega dużo śmieci czyli tak zwane eq zwykle (nieunikatowe)
    Są jakieś z którch się korzysta np farmera/Eskimosa/wyklęte ale większość to śmieci co nawet się na nie nie spojrzy nigdy Więc czemu by nie dodać jakiegoś choćby słabego eventoweqo eq Abu te eventy serio miały jakiś sens?

Pozdrawiam hakelbery Fin (Fin Fin Fin)
    Jak zajechało podróbką margonem ło matko
    Jesteśmy inni więc nie porównuj nas do nikogo

Użytkownik Avatar Lethal
    A czym jest margonem?
    Koniec wspierania tej gry, Chciałbym podziękować chłopakom za wspólną przygodę. Widzimy się w Oasis za 5 lat

Użytkownik Avatar JeGGeRr
    Cytat Napisał Lethal Zobacz post
    A czym jest margonem?
    Grą z takimi "eventami"
    Jesteśmy inni więc nie porównuj nas do nikogo

Użytkownik Avatar Luxferre
    eventy do racji bytu potrzebuja dwoch rzeczy:
    1. niewidocznych potworow
    2. mniej marnowania czasu graczy (na zbieranie zielska co *23* godziny, pakowanie prezentow, malowanie jajek, sadzenie dyn, kampienie globali)

a na pewno nie potrzebuja wiecej powodu do frustracji bo komus nie wypadl item x czy y ktory nagle ma wartosc 8kk bo nikomu sie tych nudnych eventow nie chce robic
    ::::​)

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    ja chodziłem od dawna na eventy tylko ze względu na to, że lubię otwierać lootboxy, a kupony (Oasis) w mfo to jedyny format skrzynek, z których drop jakkolwiek satysfakcjonuje. marnowanie eny przez 2 tygodnie i masy czasu dla 5x włóczni za 50k/szt to nie jest nic interesującego, a na eventach raczej się traci golda w porównaniu do zwykłego zagospodarowania tej energii, a na pewno czasu.

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Teraz eventy będą ciekawe, bo lecące unikaty będą prawdopodobnie z poziomu Scythe/Kurthus.
    Następny wakacyjny? Byłoby miło dać znać wcześniej kiedy można się go spodziewać, aby szary gracz mógł też się do tego przygotować 8)

Event wakacyjny będzie
    Uwaga, spoilery!

W wakacje
    Z tym, że niektórzy dziwnym trafem znajdują się pod przejściem do eventu mniej niż dobę przed... A podobno daty nikt ma nie znać, tak?
    Ostatnio edytowane przez GalaxyPL ; Wczoraj o 23:56

Użytkownik Avatar Clover
    W przeciwienstwie do większości graczy, ja wyczekuję eventów. Mogę na nich dosyć efektywnie expić moją postkę, co na 75 dalej nie ubiła serafina.

Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    Teraz eventy będą ciekawe, bo lecące unikaty będą prawdopodobnie z poziomu Scythe/Kurthus.
    Następny wakacyjny? Byłoby miło dać znać wcześniej kiedy można się go spodziewać, aby szary gracz mógł też się do tego przygotować 8)
    Event wakacyjny będzie
    Uwaga, spoilery!

A co do tematu - ja akurat mfowskie eventy lubię, bo fajnie tak pobić czasem pobić minibossy, o które nie muszę męczyć połowy serwera (a nawet mogę je zlać sam).
    Jedyne co bym na nich chętnie jeszcze uświadczył, to instancje (jak ta w stylu Walentynkowej)

Ogólnie walentynki to chyba najlepszy event, bo nie musze expić na widzialnych mobach xD
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar Bomberion
    Najgorszym eventem jest Halloweenowy. Ma on sporo zalet jednak przekreśla go jedna rzecz.

Respisz 4 szkieletory, a z 4 trumn lecą ci bursztynowe itemy warte po 300 golda.
    Bomberion, syn legendarnego Aeriona Eaglow.

Nowy film na kanale już dostępny! ------> https://www.youtube.com/@BomberionPL

Nastąpiło odrodzenie Black Legionu! ------> https://discord.gg/MYvRZdERXj

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    Event wakacyjny będzie
    Uwaga, spoilery!

A co do tematu - ja akurat mfowskie eventy lubię, bo fajnie tak pobić czasem pobić minibossy, o które nie muszę męczyć połowy serwera (a nawet mogę je zlać sam).
    Jedyne co bym na nich chętnie jeszcze uświadczył, to instancje (jak ta w stylu Walentynkowej)

Ogólnie walentynki to chyba najlepszy event, bo nie musze expić na widzialnych mobach xD
    Na halloweenowym możesz pielęgnować i kraść dynie (to również nie wymaga expienia na widocznych mobach)
    Na wielkanocnym możesz łapać kuraki i bić wielkiego kuraka (nie mylić ze wściekłym)
    Na bożonarodzeniowym masz zagadki i prezenty.
    Na wszystkich masz mini globalne.
    Spokojnie można się bawić we wszystkie* eventy bez expienia

*nie wiem jak z wakacyjnym, bo nie grałam

- - - - - - - - - -

Cytat Napisał Bomberion Zobacz post
    Najgorszym eventem jest Halloweenowy. Ma on sporo zalet jednak przekreśla go jedna rzecz.

Respisz 4 szkieletory, a z 4 trumn lecą ci bursztynowe itemy warte po 300 golda.
    To nie resp? Masz dyniogłowych jako alternatywę. Szkieletory to był taki gamble dla chętnych.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Na halloweenowym możesz pielęgnować i kraść dynie (to również nie wymaga expienia na widocznych mobach)
    Na wielkanocnym możesz łapać kuraki i bić wielkiego kuraka (nie mylić ze wściekłym)
    Na bożonarodzeniowym masz zagadki i prezenty.
    Na wszystkich masz mini globalne.
    Spokojnie można się bawić we wszystkie* eventy bez expienia
    Dościślam:
    Ogólnie walentynki to chyba najlepszy event, bo nie musze expić na widzialnych mobach, żeby ukończyć go w pełni.
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar Alvi
    eventy sa okropne i takie same od x lat, czas eventu=martwy okres gry, nikt nic nie wymienia ani nie walczy. W margonem z podobnym systemem co w propozycji ilosc graczy drastycznie sie zwieksza, propozycja na spory plus. Walentynki jedyny godny uwagi event na reszte nie wchodze od lat
    czy na evencie wielkanocnym od 2015 zmienilo sie cokolwiek oprocz nazw potek/innych smieci?
    i pozdro dla czubkuw co bija widzialne uciekajace mobki dla nagrod wartych 15mf(7.5zl) xdddd
    Przepraszam że zakłócam Pana spokój ale od trzech tygodni ciągle mi dokuczają te same osoby takie jak:
    Eresmel,Elrond Undómiel, Dark, Azekami, Harrious, Fusia
    Czuję się prześladowany i gra mi się bardzo nieprzyjemnie, po nieudanych rozmowach z tymi graczami jestem zmuszony prosić Pana o interwecję.

eventy beda oplacalne teraz poki eq i zdolki sa drogie. tak to sama nordia pokazala jakie monotonne sa eventy. ja uwazam ze oprocz kolekcjonerek co roku to nic te eventy nie wnosza. fajnie cos porobic gdy sie nic nie dzieje ale uwazam ze powtarzalnosc tych eventow sprawia ze praktycznie one nie sa brane pod uwage przez coraz wieksza ilosc graczy. no co najwyzej wakacyjny bo ludziom to oczy powykrecalo jak zobaczyli za ile ja leszego sprzedałem xD

- - - - - - - - - -

ale nadal uważam że na ten moment najważniejsze są eventy kg iś bo one będą w obiegu przez parę lat. gorzej ze zmienianiem tych obecnych eventów bo to masa roboty.
    #repairtanatos

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Alvi Zobacz post
    czy na evencie wielkanocnym od 2015 zmienilo sie cokolwiek oprocz nazw potek/innych smieci?
    Tak, działanie zająca i globala.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Uprawnienia