Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 31 do 42 z 42

Temat: Zmniejszenie wymagań dla niektórych osiągnięć specjalnych

Cytat Napisał Hubiot Zobacz post
    Wciąż na nie. Na miejscu osób (w sumie jestem jedną z nich) czułbym się mocno poszkodowany faktem, że musiałem zbierać przez te 300 dni, a wystarczyło poczekać i poświęcić 3x mniej czasu i energii, którą mogłem spożytkować w inny, bardziej korzystny sposób.
    W Scythe, osiągnięcia te są nieco bardziej przystępne w porównaniu do ich odpowiedników z Nordii.
    Nie zgadzam się. Zużycie teraz 2500 energii to znacznie większa strata, niż zużycie 7500 energii w czasie gdy gra hibernowała przed aktualizacją. Argumenty "ja musiałem się napracować to wy też musicie" uważam za głupie, ale ta gra ostatnio pokazała mi swoją mniej rozsądną stronę.

Zgadzam się, że nowe osiągnięcia są dużo lepiej wyważone. To jest dobry argument za zmianą odjechanych osiągnięć z Nordii.

Użytkownik Avatar Lucy Gray
    Cytat Napisał Hubiot Zobacz post
    Wciąż na nie. Na miejscu osób (w sumie jestem jedną z nich) czułbym się mocno poszkodowany faktem, że musiałem zbierać przez te 300 dni, a wystarczyło poczekać i poświęcić 3x mniej czasu i energii, którą mogłem spożytkować w inny, bardziej korzystny sposób.
    W Scythe, osiągnięcia te są nieco bardziej przystępne w porównaniu do ich odpowiedników z Nordii.
    Sam przyznałeś, że w Scythe są lepsze osiągnięcia niż w Nordii, więc czemu, pomimo upka w Nordii ma być tragiczne?
    Te zbieranki to nie tylko kwestia 300 dni samych w sobie, lub 5000 energii. Tu chodzi o rzeczywisty czas poświęcony na zbieranie kobaltu jednego dnia. Wszystkie zbieranki ze Scythe jestem w stanie zebrać w 15-20 minut, w Nordii same kryształy zbierałem 10-15 minut, do tego kobalt, przy którym zbieranie na telefonie odpada przez ciasne mapki, pełne arimainów. Szanujmy czas graczy, jestem za zmniejszeniem tych głupich osiągnieć, zwłaszcza, że nagrody za nie już za czasów Nordii były tragiczne.
    https://discord.gg/TEPXex4Upd <---- NAJLEPSZY SERWER DISCORD

Użytkownik Avatar Platynowy
    Cytat Napisał Encyklompendium Zobacz post
    Nie zgadzam się. Zużycie teraz 2500 energii to znacznie większa strata, niż zużycie 7500 energii w czasie gdy gra hibernowała przed aktualizacją. Argumenty "ja musiałem się napracować to wy też musicie" uważam za głupie, ale ta gra ostatnio pokazała mi swoją mniej rozsądną stronę.

Zgadzam się, że nowe osiągnięcia są dużo lepiej wyważone. To jest dobry argument za zmianą odjechanych osiągnięć z Nordii.
    Zdecydowanie podpisuje się pod takim odniesieniem podsumowującym zdobywanie osiągnięć specjalnych w Nordii. Niektóre "wyzwania" są grubo przegięte, niestety jak coś jest mocno na niekorzyść graczy to i tak się nic z tym nie robi no po co, ale proszę bardzo jak gdzieś coś okaże się zbyt łatwe to no problemo, zmiany wprowadzane z godziny na godzinę klasyk jednym słowem

PS. jest też gama fajnych osiągnięć z Nordii spoko wyważona ale m.in kryształy północy, zbieranie kobaltu (!) - tu autorowi tych wartości chyba wpisało się o jedno zero za dużo na klawiaturze i tak zostało XX lokalizacji, masa czasu żeby wszystko obejść. Kryształy idzie jeszcze jakoś przeżyć ale to, że za skucie 1 kobaltu potrzeba bardzo często 5 punktów energii (!!!!!) to rozbój w biały dzień. Jeśli nie chcecie drastycznie zmieniać skali i znacznie ułatwiać pozyskania tych osiągnięć to jak w przypadku zbierania kryształów można niczego nie zmieniać bo jest to jakoś do przełknięcia to może warto byłoby się chociaż zastanowić nad tym kobaltem i wprowadzić zmianę, która polegałaby na skuwaniu kobaltu per 1 pkt eny tak jak w przypadku każdej innej zbieranki w grze Uważam, że nawet jakby to miało oznaczać podniesienie progu do np. 4000 sztuk to i tak większość graczy byłaby za tą zmianą.
    Ostatnio edytowane przez Platynowy ; 11-06-2025 o 10:11

Użytkownik Avatar Hydrei
    Tylko pod warunkiem że ci którzy ukończyli te osiągnięcia przed zniesieniem zostaną w jakiś sposób nagrodzeni [wiadomo o co chodzi] tak jak miało to miejsce podczas update Mariusza po osiągnięciu artefaktów gdzie nagrodą za ukończenie przed zmianami gracze którzy ukończyli dostali po zdolności Doładowanie

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Hydrei Zobacz post
    Tylko pod warunkiem że ci którzy ukończyli te osiągnięcia przed zniesieniem zostaną w jakiś sposób nagrodzeni [wiadomo o co chodzi] tak jak miało to miejsce podczas update Mariusza po osiągnięciu artefaktów gdzie nagrodą za ukończenie przed zmianami gracze którzy ukończyli dostali po zdolności Doładowanie
    Tylko jeśli dostanę żetony za osiągnięcia, które wykonałam przed wprowadzeniem żetonów.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik Avatar JeGGeRr
    Kwestia gustu czy ktoś robi czy nie, ale chyba temat był poruszany że pożeracze np. globala czy cokolwiek innego co zajmuje wciul czasu powinno być nagradzane jakoś lepiej, i nie mówie tu o tych 10 żetkach nawet xD. Zdolność za skompletowanie np wszystkich osiągnięć z danego miasta czy tam okolić bądź jakieś eq unikatowe/gold/gemy zawsze więcej ludzi by to klikało
    Jesteśmy inni więc nie porównuj nas do nikogo

Użytkownik Avatar Pustka
    Lepiej skupić się na tym, żeby album w end game (czyli 200 lvl) był wykonalny dla początkującego gracza. Już teraz wymaxowanie albuma zajmuje na oko kilka lat.

jak ktoś bedzie miał 200 poziom to juz (ze wzgledu na sam czas wbijania lvl) nie bedzie początkującym graczem
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Kobalty i Kryształy Północy to jest po prostu nieporozumienie.

- - - - - - - - - -

Za to mogę pochwalić aktualny upek, dużo przyjemniej zbiera się rzeczy.
    Żółwie tańczą jak szalone...

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    zbierałeś kokosy/robiłeś pole?

Zdarzyło mi się zbierać kokosy, a uprawę zostawię sobie na później jak już będę miał zrobione uzbrojenie.

Mam się bać?
    Żółwie tańczą jak szalone...

Tester
    Cytat Napisał Antybristler II Zobacz post
    Zdarzyło mi się zbierać kokosy, a uprawę zostawię sobie na później jak już będę miał zrobione uzbrojenie.

Mam się bać?
    To kokosy lepiej na razie olej, a za farmę bierz się jak najszybciej :P

Uprawnienia