Zobacz wyniki ankiety: Czy popierasz ten PAKIET zmian?

Głosujących
40. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

21 52.50%
  • Nie

13 32.50%
  • Mam inny pomysł na reformę systemu bójek, który zreferuję w poście.

1 2.50%
  • Nie obch mnie to

5 12.50%
Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 47

Temat: Make Bójki Great Again

Make Bójki Great Again

Proponuję taki pakiet zmian:
    1. Przywracamy bójki wszędzie tam, gdzie padnięcie nie zepsuje fabuły/questu, whatever.
    2. Uniemożliwiamy bójkowanie ludzi, którzy mają 0 ranku.
    3. Przywracamy wypadanie eq
    W tej sytuacji wilk syty i owca cała. Bójkowicze nie wchodzą w drogę fabularniakom, a mogą się bawić do upadłego

Proszę szczególnie o kontrargumenty strony anty-bójki (np Hubiot), chciałbym podyskutować.
    Wydaje mi się, że pkt. 2 sprawia, że stałoby się to znośne
    Ostatnio edytowane przez Violetta Valery ; 13-06-2025 o 20:33
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar Luxferre
    jak dla mnie ok pod warunkiem ze mi zresetujecie ranking do 0 za darmo
    albo najlepiej niech sam sie resetuje po jakims dluzszym czasie bez walk, a nie ze sie siedzi w aspirancie za jedna bojke z 2018
    ::::​)

Użytkownik Avatar Clover
    Na tak, idealny pomysł!
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Na tak, z wyjątkiem wypadanie EQ+8
    Żółwie tańczą jak szalone...

Użytkownik
    Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    Proponuję taki pakiet zmian:
    1. Przywracamy bójki wszędzie tam, gdzie padnięcie nie zepsuje fabuły/questu, whatever.
    2. Uniemożliwiamy bójkowanie ludzi, którzy mają 0 ranku.
    3. Przywracamy wypadanie eq
    W tej sytuacji wilk syty i owca cała. Bójkowicze nie wchodzą w drogę fabularniakom, a mogą się bawić do upadłego

Proszę szczególnie o kontrargumenty strony anty-bójki (np Hubiot)
    Wydaje mi się, że pkt. 2 sprawia, że stałoby się to znośne

punkt 2 mi się podoba, na tak :-)

Użytkownik
    Punkt 1: Dobry pomysł, we wszystkich lokacjach,które nie są powiązane z fabułą powinny być dozwolone bójki.
    Pkt 2: Według mnie nie potrzebne ograniczanie graczy,których można bójkować. Fabularniacy nie muszą wchodzić przecież do takich lokacji, skoro nie są powiązane z fabułą.
    Punkt 3: Tutaj można dyskutować jak zmienić nagrody z wygranych bójek by zachęcić ludzi do walk/ wołania pomocy.
    W obecnym systemie użytek zdolności stworzonych do walk TvT jest bardzo ograniczony bo po za igrzyskami tych walk nie ma aż tak dużo

3. Dać czachy za bójki które sprawiają, że może ci wypaść EQ. Tak, że gracze nie zainteresowani bójkami nie będą tracić wiele, a ci, którzy chcą, mogą sie naparzać w nieskończoność o itemki.

No i dobra propozycja bo wzrośnie ilość osób, kupujących ochronę za MFy, z 0 do co najmniej 1. I można dać resetowanie czach za MFy.

Pkt 2: Według mnie nie potrzebne ograniczanie graczy,których można bójkować. Fabularniacy nie muszą wchodzić przecież do takich lokacji, skoro nie są powiązane z fabułą.
    XD
    Chodzenie po mapkach to element grania dla fabuły. Expanie tam również nim jest

No i tych propozycji nie widzę rozłącznie - miałyby sens tylko jako pakiet (jak to ująłem w pierwszym poście).
    Większy zysk z bójek, ale kosztem niezawracania nimi dup osób niezainteresowanych
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar Lethal
    Ja proponuje po zgonie utratę expa. Co wy na to?
    Koniec wspierania tej gry, Chciałbym podziękować chłopakom za wspólną przygodę. Widzimy się w Oasis za 5 lat

Użytkownik
    Na nie jaka jest szansa, że stracimy eq +8 i ta nam osoba odda żadna? I potem płakać bedziemy ze to stracilismy po prostu bez sens

Taka sama, jak szansa, że zyskamy eq +8 i nasza osoba go nie odda.
    I potem cieszyć sie bedziemy ze to zyskalismy po prostu su per
    Cześć zbóje

Użytkownik Avatar Lucy Gray
    Propozycja super. Jestem za. Obecnie poza bójkami rankingowymi(exp) nic z bójek nie ma. Można się umówić na jakąś ustawkę i świetnie się bawić przez czasami nawet kilka godzin, ale mimo wszystko losowe bójki, z losowymi osobami po obu stronach mają dużo większy klimat.

Co do wypadania eq z wyższym +, zawsze można dodać usługę, że takowe eq nam nie wypadnie, ale i nam nie dropnie.
    https://discord.gg/TEPXex4Upd <---- NAJLEPSZY SERWER DISCORD

Wprowadziłem ankietę
    Cześć zbóje

Użytkownik
    I to jest zdrowe podejście do bójek, dużo do wygrania, dużo do stracenia ale tylko dla chętnych.
    I się okaże kto naprawdę lubi pvp i ma skilla a kto potrafi tylko atakować randomy.

W teorii logiczna i rozsądna propozycja, takie "sprawdzam" dla graczy którzy domagali się zniesienia ograniczeń w bójkach i zwiększenia korzyści z tych walk.
    Oczywiście w tej formie - czyli walki z chętnymi a nie polowania na bezbronnych randomów - ci miłośnicy bójek z eq +8 będą się bali wyjść z miasta, wyzerują ranking i tyle będzie z bójek.

Więc propozycja fajna ale w praktyce zabiłaby pvp do reszty więc nie wejdzie.

jeśli chodzi o rank = 0 to wątpie że wejdzie bo na znaczeniu straciłaby usługa ochrony (chociaż to można podstawić pod znak zapytania bo nie wiem jak częste jest kupowanie tego)
    Wydaje mi sie, ze akurat utrate zysku z tej uslugi administracja bedzie mogła przeboleć xd
    Cześć zbóje

Uprawnienia