Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 45 z 47

Temat: Dyskusja - [Update Scythe]

Największym nieporozumieniem fabularnym jest to, że nasza postać chce pomóc takiej wrednej babie jak Ino.
    A tym bardziej wepchnąć jakiegoś gostka na te minę
    Ostatnio edytowane przez Violetta Valery ; 12-06-2025 o 17:51
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    Największym nieporozumieniem fabularnym jest to, że nasza postać chce pomóc takiej wrednej babie jak Ino.
    A tym bardziej wepchnąć jakiegoś gostka na te minę
    Jak już jesteśmy przy nieporozumieniach fabularnych, to dla mnie żałosna jest ta zielarka Erin, której dosłownie ratujemy życie, bo anakin miał ją przerobić na danonki, po czym zamiast nam pomóc w ramach ludzkiej przyzwoitości, to wysyła nas na bagna po jakieś chwasty....

Użytkownik
    A to akurat z życia wzięte. Uratujesz komuś życie, a ten Cię jeszcze pozwie za złamane żebro.

Użytkownik Avatar Luxferre
    żeby nie zakładać nowego tematu - jest mi ktoś w stanie wyjaśnić jak działa wydobycie ropy w dzielnicy górniczej w kurthus? skąd mam wiedzieć, ile mam punktów, skoro nigdzie się nie pokazują? a co jak zdobędę 40, ponadprogramowe 10 mi przepadnie? bo ostatnio zużyłem 60+ energii, poszedłem do tego NPC od wymiany, dał mi nagrodę za 30 punktów i w kolejnej konwersacji mi pokazuje że mam 0 punktów. i teraz nie wiem czy wykopałem dokładnie 30 czy mi skasowało nadmiarowe
    ::::​)

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    żeby nie zakładać nowego tematu - jest mi ktoś w stanie wyjaśnić jak działa wydobycie ropy w dzielnicy górniczej w kurthus? skąd mam wiedzieć, ile mam punktów, skoro nigdzie się nie pokazują? a co jak zdobędę 40, ponadprogramowe 10 mi przepadnie? bo ostatnio zużyłem 60+ energii, poszedłem do tego NPC od wymiany, dał mi nagrodę za 30 punktów i w kolejnej konwersacji mi pokazuje że mam 0 punktów. i teraz nie wiem czy wykopałem dokładnie 30 czy mi skasowało nadmiarowe
    Wydaję mi się, że działa identycznie jak kopalnia rudy złota u krasnoludów (nordia), z tym, że zamiast rudy jako przedmiotu w plecaku dostajesz punkty do licznika, które możesz wymienić na nagrody.
    W rankingu możesz sprawdzić ile zdobyłeś punktów.

Użytkownik
    Cytat Napisał Hubiot Zobacz post
    Wydaję mi się, że działa identycznie jak kopalnia rudy złota u krasnoludów (nordia), z tym, że zamiast rudy jako przedmiotu w plecaku dostajesz punkty do licznika, które możesz wymienić na nagrody.
    W rankingu możesz sprawdzić ile zdobyłeś punktów.
    Tak, ale ten ranking nawet nie działa. Nie zapisuje naszego pierwszego wykopania przy danej maszynie, przez co niektórzy gracze mają 150% skuteczności wydobycia wg rankingu.

Cytat Napisał Encyklompendium Zobacz post
    Tak, ale ten ranking nawet nie działa. Nie zapisuje naszego pierwszego wykopania przy danej maszynie, przez co niektórzy gracze mają 150% skuteczności wydobycia wg rankingu.
    Skuteczność może być trochę zepsuta, ponieważ 2-3 dni po aktualizacji był naprawiany ranking (nie zapisywało poprawnie wartości zużytej energii) ale nic mi nie wiadomo na temat błędu występującego teraz.
    Ostatnio edytowane przez Hubiot ; 13-06-2025 o 10:13

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Wystarczyloby dodac na tej mapie okienko z informacja o aktualnym stanie punktow.
    Prosta rzecz, a ile problemow by rozwiazala.

Albo niech będą jakieś baryłki ropy w ekwipunku. Nie rozumiem dlaczego to jest na punkty.
    Żółwie tańczą jak szalone...

Użytkownik Avatar Luxferre
    licznik punktow lub przedmiot w plecaku bylby jak najbardziej mile widziany.
    btw, ktos jest w stanie potwierdzic czy faktycznie mozna miec wiecej niz 30 punktow naraz?
    ::::​)

Użytkownik Avatar shayne
    można

Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    licznik punktow lub przedmiot w plecaku bylby jak najbardziej mile widziany.
    btw, ktos jest w stanie potwierdzic czy faktycznie mozna miec wiecej niz 30 punktow naraz?
    Potwierdzam
    Screeny

Użytkownik Avatar Lethal
    Hubiot dostałeś lipny item. :/
    Lepiej bić potworki i wymieniać surowce.
    Koniec wspierania tej gry, Chciałbym podziękować chłopakom za wspólną przygodę. Widzimy się w Oasis za 5 lat

Użytkownik
    Szczerze mam mieszane odczucia co do tej kopalni. Zrushowałem ja wczoraj dla questów ale szczerze bardzo dużo eny na to się przepaliło dodatkowo już chciałem do końca to zrobić oczywiście (przy 2k eny to jeszcze musiałem 40 mf dokupić usługę na energię średnio opłacalne).

Użytkownik Avatar Leonardo
    Hej sory za późną odpowiedź, ale życie mnie, mnie.

Cytat Napisał Clover Zobacz post
    Tbh, to, że ludzie kradną jajka potomków innych zwierząt, to przecież norma(...)
    Tak, tak samo jak zabierają je inne zwierzęta, które się nimi odżywiają. Można ewentualnie argumentować, że to co robimy jest gorsze pod względem moralnym.

(...) to, że pteruś potrafi gadać, nic w tej kwestii nie zmienia, ludzie czują się lepsi od innych zwierząt, więc odbierają to, co do tych zwierząt należy. Czekaj, jakie należy? Według praw LUDZI, tylko LUDZIE mogą posiadać prawo własności. Międzygatunkowe prawa bardzo rzadko są uczciwe, trybalizm sprawia, że zawsze swojej grupie przypisujemy większe prawa/zasługi, niż innym.
    Wiesz dlaczego zwierzęta nazywa się zwierzętami(i nie mam tu na myśli koloru skóry)? Ponieważ kontrolują je instynkty i emocje.
    To tak jakbyś próbował prowadzić wiążące negocjację z rocznym dzieckiem.
    Z tym należeniem też bym nie przesadzał, bo spora część zwierząt hodowlanych wypuszczona na wolność po prostu by wyginęła (tu chciałbym zwrócić uwagę na dwa aspekty - tego, że to nie nasza wina że przodkowie tak robili - nie mieli takich luksusów jak my i po prostu starali się przetrwać. Oraz na fermy i korpo które znęcają się nad tymi zwierzętami dla maksymalizowania zysku, OK?).
    Równie dobrze możesz napisać, że należysz do korpo czy tam państwa, bo musisz za coś jeść i mieć gdzie mieszkać. (tak, intencjonalnie przesadzam i dramatyzuję OK?)

Wracając do tematu.

Nie gada tylko prowadzi dialog i ewidentnie wykazuje oznaki inteligencji (wyższej niż nasz bohater). Szczerze? Zmienia to totalnie wszystko. Zwierzęta nie są w stanie zadbać o własne prawa- maks na jakie je stać to oznaczanie terytoriów. Tak samo jak pojedynczy konsumenci nie są w stanie zadbać o swoje prawa stojąc w obliczu korporacji (do czego potrzebne są instynucje na poziomie państwowym/europejskim).

Z tym kompleksem że ludzie czują się lepsi od zwierząt też bym nie przesadzał, w większości krajów wysokorozwiniętych ludzie mają fioła na punkcie kotów, psów czy koni.
    Chyba że próbujesz obrazić mieszkańców Afryki to 10 lat młodszy ja szanowałby za subtelnego dissa.

Dobra tym razem do brzegu:
    Istotę myślącą i zdolną do wyrażania myśli która jest w stanie argumentować za swoją racją, nikt poważny nie nazwałby zwierzęciem.

(...)Co ma płód/zygota do transwestytów, czyli osób, które lubią się przebierać za przeciwną płeć? Czy może masz na myśli osoby transpłciowe? Bo to dwie różne kategorie ludzi. Do tej pierwszej można zaliczyć np. femboyów, do drugiej nie. Still dziwne myśli masz jak na moje, imo po prostu człowiek-koń odprawia jakieś magiczne rytuały (w wielu wierzeniach płody miały niezwykłą magiczną moc)(...)
    Nic, to dwa oddzielne wątki. Może powinienem w trochę innej kolejności je ustawić sam przecinek to mógł być trochę mało, fakt.

Więc tym razem napiszę poprawnię:
    "Historia z zabraniem inteligentnej istocie zdolnej do prowadzenia konwersacji i arguowania za swoimi racjami, której w twarz rzucamy że ktoś bardziej potrzebuje jej jaja które wysiaduje (z czego rozumiem chce wychować potomka) do jakiegoś rytułału między człowiekiem a zwierzęciem symbolizuje transwestytów którzy jawnie dają sygnał że 'idą po dzieci', to żart, czy po prostu luźna opinia twórców aktualizacji na temat tego czym jest dziecko i kiedy płód (ta zygota tam była dla żartu, bo jakoś w 2k15 pisałem żygać zamiast rzygać przez gracza w siatkę o nazwisku Żygadło i się KimChi ze mnie śmiał). Jest jeszcze opcja z furrasami chętnie dowiem się która z odpowiedzi jest poprawna"

Szczerze jestem po prostu trochę zrezygnowany, że w większości gier/filmów widzę jakieś niezaspokojone ambicje twórców którzy wciskiają na siłę jakieś wątki które mają cię zmusić do refleksji puszczają do ciebie oczko 531535 razy podczas jednego odcinka, bo to takie fajne. Coś w tym guście

Przerost formy nad treścią w mfo jest po prostu za duży - dziennie masz ze 100 eny do wydania jeśli chcesz wszystko odklepać (kryształy x2, żabki, jaja, lotosy, pola naftowe... a jeszcze farma i kopalnia której nie biorę pod uwagę).

Pola naftowe mogłby nie istnieć, kryształy też na połowę, a nawet jaja i żabki bym wybrał tylko jedno.
    Mam nadzieję że nie naskoczyłem, dzięki.

Od czego był uzależniony gościu przy protoceratopsach? Coś mnie chyba tam ominęło.
    Od wrażeń, trochę jak ci zdobywcy najwyższych szczytów - szczerze to szaleni ludzie.

Jakby no mocno mnie triggeruje, że próbujemy uratować brata, a z aktualizacji na aktualizację zaczynamy robić coraz perfidniejsze rzeczy.
    Skończymy jak w Undertale gdzie na sam koniec główny antagonista będzie się nas bał?
    *muzyczka **nie Kaczmarski https://www.youtube.com/watch?v=NH-GAwLAO30
    Ostatnio edytowane przez Leonardo ; Wczoraj o 02:21

Uprawnienia