Zobacz wyniki ankiety: Co ty na to?

Głosujących
21. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Przydatne

8 38.10%
  • Zbędne

5 23.81%
  • Może być, ale mi nie zależy

8 38.10%
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 18

Temat: Portal przed Oasis

Użytkownik Avatar Clover

Portal przed Oasis

Wydaje mi się, że ktoś już o tym pisał, ale nie widzę tematu z propozycją, więc pewnie było to w jakimś losowym innym temacie.

Proponuję dodać portal przed Oasis.

W tym momencie, teoretycznie, osoba, która gra na jednej postce może zostać uwięziona przed oasis, ponieważ nie będzie miała 20k golda na powrót. Teoretycznie może nie mieć nawet 1k golda, ale to się tam łatwo zdobywa na nowej postce na 1 lvlu. Większym problemem jest to, że taka osoba może mieć problem z minigierką. Portal rozwiązuje problem, ponieważ łatwo można uciec z takiego miejsca.

Ewentualnym innym rozwiązaniem jest dodanie depozytu zamiast tego, wtedy chociaż można itemki przesłać na inną postkę i grać tą inną, aż zdobędziemy 20k.

I tak, wiem, że istnieje tam handlarz, któremu możemy sprzedać śmieci dla golda, ale co jeśli nie mamy śmieci?
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik Avatar Luxferre
    teoretycznie mozna nie miec tez blekitnego/srebrnego/zlotego pylu, albo zablokowac sobie doslownie kazda postac na tym i musiec usuwac jedna z nich i zostac softlockowanym na 14 dni
    jeszcze nie dotarlem do oasis wiec nie wiem jak to tam dziala, ale moze daloby sie zrobic po prostu jakas upierdliwa droge na pieszo za darmo?
    ::::​)

Użytkownik Avatar Clover
    Miałam na myśli portal w stylu miejskiego, który jest od razu srebrny. To usuwa problem pyłów. Droga na pieszo, raczej nie widzę, by weszło.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik Avatar Pustka
    Cytat Napisał Clover Zobacz post
    W tym momencie, teoretycznie, osoba, która gra na jednej postce może zostać uwięziona przed oasis, ponieważ nie będzie miała 20k golda na powrót. Teoretycznie może nie mieć nawet 1k golda, ale to się tam łatwo zdobywa na nowej postce na 1 lvlu.

Ewentualnym innym rozwiązaniem jest dodanie depozytu zamiast tego, wtedy chociaż można itemki przesłać na inną postkę i grać tą inną, aż zdobędziemy 20k.

I tak, wiem, że istnieje tam handlarz, któremu możemy sprzedać śmieci dla golda, ale co jeśli nie mamy śmieci?
    Golda zawsze można kupić za MF

Cytat Napisał Pustka Zobacz post
    Golda zawsze można kupić za MF
    Punkt 10 regulaminu gry stwierdza:
    Wykupienie punktów MF jest całkowicie dobrowolne i nie jest konieczne do prowadzenia i ukończenia gry.

Tester Avatar nerrux
    U Anastazego mozna sprzedac itemy, jak komus zabraknie to moze sprzedac swoj legendarny ekwipunek +9 zeby powrocic do portu handlowego

Nie no bez przesady, ta gierka jest łatwa, tyle co miałby ktoś ją przechodzić to nie będzie uwięziony. A jeśli już naprawdę szukamy na siłę rozwiązania, to trzeba dodać warna przed wycieczką że trzeba mieć przygotowane ewentualne 20k na powrót - a po upku to usunąć.

Swoją drogą usunął bym możliwość wyjścia z oasis póki co (blokada zwykła jak w obecnym upku) bo niczemu to nie służy bo ruszyć się nawet nie da po tej pustyni
    Le tits now

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Tensa Zangetsu Zobacz post
    Nie no bez przesady, ta gierka jest łatwa, tyle co miałby ktoś ją przechodzić to nie będzie uwięziony. A jeśli już naprawdę szukamy na siłę rozwiązania, to trzeba dodać warna przed wycieczką że trzeba mieć przygotowane ewentualne 20k na powrót - a po upku to usunąć.

Swoją drogą usunął bym możliwość wyjścia z oasis póki co (blokada zwykła jak w obecnym upku) bo niczemu to nie służy bo ruszyć się nawet nie da po tej pustyni
    Imo bezsensowne podejście. To, że ja osobiście nie mam tego problemu, nie znaczy, że nikt nie będzie go miał. Z resztą można to rozwiązać inaczej: poprzez dodanie pojedynczego skorpiona tam, do padnięcia sobie, jak ktoś chce. Tak czy siak, uważam, że jakieś rozwiązanie powinno być. Blokowanie postek graczy, bo "lol inni nie mają tego problemu" jest niedociągnięciem. Niedociągnięciem, którego łatwo się pozbyć, więc czemu tego nie zrobić?

Na nie, lubię sobie tam stać. Po upku z resztą będzie ten sam "problem", bo wraz z upkiem nie otrzymasz magicznie zdolności przeprawy przez pustynię.

Imo bezsensowne podejście. To, że ja osobiście nie mam tego problemu, nie znaczy, że nikt nie będzie go miał.
    Na nie, lubię sobie tam stać.
    Le tits now

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Tensa Zangetsu Zobacz post
    Czyli twoim problemem jest to, że ktoś sobie stoi? Bo rozwiązaniem twojego problemu jest po prostu wejść z powrotem do Oasis.

Użytkownik
    Sam tak daleko jeszcze nie zaszedłem (gdyż nie mam 9999 eny oraz bonusu +300% expa, może przesadzam, ale zapewne i takie osoby były), lecz tak logicznie:
    1. Jeśli chodzi o powrót: tu jest problem tego typu, że jeśli chcemy zachować ideę dostawania się do miasta czymkolwiek trzeba, to portal musiałby być jednostronny. Ewentualnie rozwiązaniem mogłoby być podróż pieszo, niekoniecznie przez mapy a nawet w sposobie tracisz energię i pojawiasz się poza pustynią (tu naprawdę zależałoby od implementacji w sposób logiczny)
    2. Jakby nawet się pojawił (co dla mnie nie ma sensu), mam nadzieję, że wtedy będzie tylko tymczasowy do czasu update. No bo to tak, jakby postawić portal w dzielnicy mieszkalnej Eternii. Nie znalazłem lepszego porównania, ale myślę, że zrozumiałe
    Sygnatura (nie tak, że dalej nie mam pomysłu)

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Mistrzunio Zobacz post
    Sam tak daleko jeszcze nie zaszedłem (gdyż nie mam 9999 eny oraz bonusu +300% expa, może przesadzam, ale zapewne i takie osoby były), lecz tak logicznie:
    1. Jeśli chodzi o powrót: tu jest problem tego typu, że jeśli chcemy zachować ideę dostawania się do miasta czymkolwiek trzeba, to portal musiałby być jednostronny. Ewentualnie rozwiązaniem mogłoby być podróż pieszo, niekoniecznie przez mapy a nawet w sposobie tracisz energię i pojawiasz się poza pustynią (tu naprawdę zależałoby od implementacji w sposób logiczny)
    2. Jakby nawet się pojawił (co dla mnie nie ma sensu), mam nadzieję, że wtedy będzie tylko tymczasowy do czasu update. No bo to tak, jakby postawić portal w dzielnicy mieszkalnej Eternii. Nie znalazłem lepszego porównania, ale myślę, że zrozumiałe
    Mówię, jak na moje to można nawet dodać po prostu skorpiona jednego, z którym można poddać walkę. Ważne, by była opcja uwolnienia się stamtąd, nawet taka lamerska.

jak ci braknie golda, to ci go przyniose, nie musisz sie bać.
    niezłe macie problemy xd

jak już, to wprowadziłbym po prostu skorpiona, z portalem bedzie taki problem, że po wejściu oasis bedziemy mieli kolejny na sąsiedniej mapce i ten nie bedzie potrzebny.
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Jestem za skorpionem - problem powrotu do miasta rozwiązany

Użytkownik Avatar kordian
    to zbędny portal - przed skyte nie było portalu przed upkiem a droga z nordi do skyte była znacznie dłuższa (bądź wymagająca dużo eny na mapie świata) - poresztą jest w pobliżu portu portal pustynna grota z którego szybko można sie przedostać do portu a potem tylko 20k za łazik i jesteś na miejscu
    a brak golda??? nooo żeby 100 lv nie miał20k golda to jest coś mocno nie halo, już nie róbmy problemu z byle błahostki, poresztą jest tam npc któremu bez problemu można coś sellnac by te 20k (a nawet 1k) wyżebrać, pozdroooo
    Ostatnio edytowane przez kordian ; 12-06-2025 o 16:07

Uprawnienia