Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Zwiększanie limitu z prowizją za golda

Użytkownik Avatar proskiler

Zwiększanie limitu z prowizją za golda

Witam,
    proponuję dodać możliwość zwiększania limitu golda przechowywanego w depozycie (z prowizją) wykupywaną za golda. Obecnie jestem w stanie zrobić obrót w ciągu dnia ponad limit mojego depozytu (20kk), jednak nie widzę w tym żadnej korzyści (utrata golda przy każdej przegranej walce byłaby bardzo obciążająca). Podstawowy limit zwiększany wraz ze wzrostem poziomu postaci już dawno przestał być adekwatny do ilości golda w grze. Powoduje to, że przewaga między osobami, które ładują mfy w limit depo, a tymi które tego nie robią wciąż rośnie.
    Z plusów tego rozwiązania- z gry znikałoby trochę golda (może warto rozważyć progresywną cenę - do wykupu za mfy również). Myślę, że takich osób jak ja, którym nie opłaca się sprzedawać jest więcej, więc kolejną zaletą byłoby ożywienie handlu.

Użytkownik Avatar Luxferre
    ja z kolei bym wycofal zmiany depozytu - wprowadzenie zlota wspolnego na cale konto bylo wedlug mnie jedna z najgorszych decyzji w tej grze i od tamtego czasu mam praktycznie zawsze nadmiar zlota
    ::::​)

Użytkownik Avatar SystemOfADown
    Cytat Napisał Luxferre Zobacz post
    ja z kolei bym wycofal zmiany depozytu - wprowadzenie zlota wspolnego na cale konto bylo wedlug mnie jedna z najgorszych decyzji w tej grze i od tamtego czasu mam praktycznie zawsze nadmiar zlota
    Taka ciekawostka; znaczna ilość osób, z którymi rozmawiałem i odeszła z gry, odeszła bezpośrednio przez zmiany z depozytem lub przez efekty nią wywołane xD - również zaliczam się do tego grona
    "Nie walczę już z nikim,
    Nie walczę już o nic."

Użytkownik
    Limit depo i limit eny to dwie największe przewagi graczy którzy ładują nie wiem czy jest sens im to odbierać.
    Kiedyś była opcja zwiększania limitu depo za golda może przywrócenie takiej możliwości z pewnymi ograniczeniami by w pewnym stopniu rozwiązała twój problem.
    Co do zmian związanych z wprowadzeniem golda wspólnego się nie wypowiem. W czasach gdy to obowiązywało byłem zbyt wielkim randomem

Użytkownik Avatar Clover
    moja opinia jest średnio miarodajna, bo władowałam kupę mfów w depo bez prowizji, ale osobiście uważam, że oba systemy, stary i nowy, miały swoje wady i zalety.
    1.Kiedyś się przesyłało golda na inną postać przez wzajemny handel goldem, co było podatne na oszustwa. W sumie to samo z przesyłaniem eq. Teraz nie ma już tego problemu, bo depo pozwala sobie przerzucić wszystko.
    2.Wspólne złoto na konto imo jest głupie, ale to pewnie miało być balansem, aby gracze, którzy chociaż raz zakupili usługę depozytu złota bez prowizji, nie mieli nagle nieograniczonej możliwości składowania złota na innej postce. Z kolei prowizja za depo jest na takiej samej zasadzie, jak było przesyłanie golda przez innego gracza. Inna kwestia jest taka, że wypłacenie tego złota i ponowne wpłacenie jest mniej opłacalne.
    3.Była opcja poświęcenia golda w zamian za rozszerzenie depo z prowizją. Szczerze? Żałuję osobiście, że z niej skorzystałam, ponieważ teraz i tak nie skorzystam z tego depozytu, bo mfy ładuję w duże depo normalne. Ale osobiście uważam, że mogłoby to wejść na stałe. Usuwa golda z gry, a gracze mogliby sobie zwiększyć limit depo. Same plusy jak na moje.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik Avatar Luxferre
    Cytat Napisał Clover Zobacz post
    1.Kiedyś się przesyłało golda na inną postać przez wzajemny handel goldem, co było podatne na oszustwa. W sumie to samo z przesyłaniem eq. Teraz nie ma już tego problemu, bo depo pozwala sobie przerzucić wszystko.
    to prawda, ale to jest problem ktory mozna bylo latwo rozwiazac dodajac np. jakiegos npc ktory by sie tym zajmowal, oczywiscie ze standardowa prowizja, albo dodajac kilka slotow wspolnych w depozycie na konto, a reszte pozostawic bez zmian

sam osobiscie rowniez przestalem grac na dlugi czas (badz gralem na zasadzie bicia jakichs rzeczy sprzed kilku aktualizacji) bo mialem okolo 5kk ktorych nie bylo na co wydac, gdzie schowac, a kazda przegrana walka kosztowala 50k
    ::::​)

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Największy problem we wprowadzaniu jakichkolwiek zmian jest teraz taki, że raczej nikt nie byłby skłonny odbierać tego, co inni już przez te lata zyskali. I to najbardziej zawiązuje ręce w kwestii potencjalnych zmian.

Sądzę, że depozyt z prowizją powinien być nieograniczony, a za poziomy postaci mógłby się nieznacznie powiększać depozyt bez prowizji.

A co do depozytu bez prowizji, to znacznie bardziej podoba mi się wersja depozytu z MFO2 - kupujesz usługę powiększenia depozytu złota o standardową wartość, która skaluje się wraz z największym lvl na koncie.

Przykładowo - kupując usługę dostajesz 1 powiększenie. 1lv = 12,5k większego depozytu. Mając 30lv = 375k, 100lv = 1,25kk itd.
    Jak masz 5 powiększeń, to analogicznie "5x[lvl postaci]x12,5k".
    Dodatkowo, każde kolejne powiększenie depozytu powinno być więcej płatne. Pierwsze powiększenie = 10mf, drugie 11mf, trzecie 12mf itd.
    I tak, byłbym za wprowadzeniem tego nawet "wstecznie", tzn. ponowne przeliczenie wielkości depozytu.

Jeszcze kwestia "podwójnego opodatkowania", gdzie wystawiając rzeczy na targu tracisz 10% z ceny, a potem jak chcesz to wrzucić do standardowego depozytu to kolejne 10%, i tak pozostajesz z 81% swojego zarobku z jednej aukcji. Ale zarówno przelewanie pieniędzy z targu bezpośrednio do depozytu wymaga zmian silnikowych, to pewnie i możliwość kupowania rzeczy z targu goldem z depozytu również. A wg mnie powinna taka możliwość być.

Ale w tym momencie, sądzę, że jakakolwiek zmiana niekorzystna dla graczy, która potencjalnie pozytywnie by wpłynęła na "gospodarkę gry" nie będzie odebrana pozytywnie, nawet jeżeli w dłuższej perspektywie (depozyt skalujący się z lvl) byłaby dla nich opłacalna.

Uprawnienia