Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Urozmaicenie forum

Użytkownik

Post Urozmaicenie forum

Elo, piszę tę propozycję ponieważ uważam że osoby sporządzające poradniki powinny być w tym bardziej doświadczone / mieć przedtem pełniejszą a nie tylko okrojoną wiedzę na temat Minibossa / Unikata bo na co komu poradnik który został napisany "byleby być pierwszym który go zrobi", zawierający pobieżne i oczywiste dla osoby która to chociaż raz czy dwa ubiła informacje. Napiszcie co sądzicie. Pozdrawiam cieplutko

Ja proponuje te poradniki przede wszystkim tworzyć, a ich ewaluację zostawić redakcji.
    Pozdrawiam i proszę o zamknięcie
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik
    Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    Ja proponuje te poradniki przede wszystkim tworzyć, a ich ewaluację zostawić redakcji.
    Pozdrawiam i proszę o zamknięcie
    Nie trzeba się znać na tworzeniu poradników, aby wiedzieć czy są rzetelne i warte uwagi, i móc się o tym wypowiadać. Uważam, że ich krytyka jest nawet czymś potrzebnym - wówczas mogą powstać lepsze.

To krytykuj konkrety, bo ten temat to jakby proponować, żeby juz nie bylo kolejek u lekarzy
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Można do tego podejść na dwa sposoby:
    Uno - Poradnik Bossów/Mini/Unikatów sam w sobie nie powinien być traktowany jako "poradnik" a bardziej jako rozwinięta karta bestiariusza - zawierająca info gdzie znaleźć, co używa, jak się przygotować, co dropi itd. Wtedy nie ma znaczenia, czy osoba, która tworzy takowy temat zawrze wszystkie informacje od razu - a jedynie, że te informacje zawrze w ustalonej formie.
    Dos - Jest to faktyczny poradnik i powinien on być umieszczany na forum dopiero w momencie, kiedy zostaną zamieszczone wszystkie informacje, które są wymagane (w tym też taktyki). Wtedy też nie powinno być możliwości "zaklepywania" poradników tak, jak jest to ujęte w regulaminie.

Chociaż tak szczerze, czy to ma jakieś większe znaczenie? Poza tym, że twój wizerunek widnieje na forum w temacie z danym przeciwnikiem, nie masz absolutnie nic z tego, że jest to twój temat. Poza paroma reputami i to tyle. Jak dla mnie, to nawet i jedna osoba mogłaby mieć zastrzeżone prawo do robienia tych "poradników", ale mi osobiście podoba się jednak aspekt współtworzenia.

Pozdrawiam.

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Poradniki może tworzyć każdy, a każdy temat znajdujący się w poczekalni nie jest zatwierdzonym poradnikiem. Nie mi oceniać czy ktoś jest "wystarczająco dobrym" graczem, aby móc je robić. Doceniam każdą próbę pomocy w poradnikach, bo osób chcących tworzyć jakiekolwiek tematy jest znikoma liczba w porównaniu do tych, co chcą je oceniać.
    Z zaklepywaniem poradników jest taki problem, że ja sam mam aktualnie za mało mocy przerobowych aby móc opanować to co się dzieje w poczekalni. Wśród redaktorów chcę mieć osoby, wobec których wiem, że nie stworzą półproduktów i będą czekać na dokończenie pracy przez innych i takie osoby redaktora nie dostaną. Stworzyłoby to jeszcze więcej roboty niż pomogło. Violetta Valery od momentu przyznania rangi stara się brać się za te poradniki, ale on sam tego nie ogarnie a ja do momentu zakończenia sesji na uczelni mam ważniejsze priorytety.
    Prawdopodobnie wrócę na dniach do tego limitu poradników w poczekalni, jednak dotyczyłby on tylko nowych tematów, aby nie usuwać dotychczasowej pracy. Pewnie to spowoduje zastój, bo graczy, który będą chcieli tworzyć kolejne rzeczy będzie więcej niż osób je weryfikujący ale być może jest to konieczne.

Chętnie przyjmę wszelakie opinie, wskazówki na temat sprawy poradnikowej.

Poczekalnia liczy aktualnie 110 tematów, których edycja zajmuje mi średnio 20-40 minut (w zależności od tego, ile tam jest do poprawiania) - 10% już jakoś rozładowałem. Nie muszę chyba mówić, że redagowanie poradników mfo nie jest moim jedynym zajęciem w życiu
    Nie rozumiem podejścia na zasadzie: zrobię byle jak, byle było dużo - tracicie wtedy czas swój i mój, a graczom takie niedoróbki naprawdę nie pomagają.

Pół biedy jeszcze, jak poradnik jest rozwalony, ale ma przynajmniej wstawione dobre zdolności bossa i loot.
    Najgorzej jest z mapami, które po prostu wymagają precyzyjnego opisu bezpośrednio na nich - a tego ja już nie zrobię.

Proszę was, naprawdę staram się być pomocnym (czemu chyba nie zaprzeczycie), wy też się przykładajcie.
    Rada od serca - polecam pisać poradniki o tym, w czym naprawdę czujecie się dobrze, a nie o aktywnościach, które są dla was czarną magią. Blokujecie tym samych tych, którzy mogliby powiedzieć więcej i lepiej.
    Ostatnio edytowane przez Violetta Valery ; 07-06-2025 o 22:39
    Cześć zbóje

Uprawnienia