Aktywnosc poza forum sie nie liczy, poradniki nie są idealne, ale jako redaktor uwazam, ze Fang daje naprawde dobrą baze w której wystarczy wprowadzac niewiele poprawek - zwlaszcza, ze wykazuje gotowosc do wspolpracy, kiedy mu marudze (co o pewnych mistrzach powiedziec niestety nie mozna).
Szkoda tylko, ze robi x na raz po łebkach, zamiast przysiąść przy jednym i skończczyc, zeby od razu bylo dobre.
Idk czy zasluguje na VIPa, ale na pewno podyskutować w gronie osób "z góry" o tym można.
MapY, jakby tak nie odwalał to pewnie VIPa juz dawno by mial - ale on to raczej na forum mfo2.
Z takich kontrowersyjnych postaci, które nie mają, a imo mieć powinny - Antybristler II (za solucje, tworzenie i testowanie - pomimo wszystko, a w sumie jego przedszkolny wyskok z nickiem sie chyba przedawnil), Dorek (za ruszenie poradników w Devos), SOAD (redaktor, tester), lilanna/Hide (bo to dobry ziomek z Lavosów co ma na imie jak ja, kiedys sie dobrze odzywał na forum i troche pociągnął upka Nordii)
Pomyślałbym jeszcze o Miseris/Clover, tutaj nie bylo nigdy działalnosci innej niz uzytkownicza, ale mamy w jej ramach duze wsparcie nowicjuszy w tematach z dzialu Zapytaj eksperta, wsparcie przy tworzeniu poradników... No na pewno to osoba, której radom ja zawdzięczam dojscie do Nordii (i nie jestem jedyny)