Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Abaddon

Użytkownik Avatar Fang

Abaddon

Opis: Dziwna, zmutowana hybryda o demonicznym spojrzeniu zamieszkuje podziemia Scythe. Blokuje nam drogę w trakcie pościgu za Serafinem.
    Dojście do bossa od najbliższego miasta
    Odblokowuje dostęp do
    Przygotowanie do walki
    Taktyki
    Ostatnio edytowane przez Fang ; 02-06-2025 o 18:15
    A to ci historia.
    To moja misja i sens życia. By odmieniać wszystko na lepsze. ~ Asgalon
    Odrodzenie Black Legion

Użytkownik
    Napisz w taktykach że warto zuzyć mp na turę przed swoim dublem.
    [Przypuszczam że ten boss sprawdza nasze mp i gdy spadnie poniżej progu x(próg mp normy +1/2/3/4 punkty) to uzywa doładowania. Doładowania nie łączy z innymi statusami, jeśli ma na sobie skupę lub mobę nie dorzuci jeszcze doładowania.
    Więc jeśli widzimy że mamy w 26 turze dubla i około 90mp to wówczas w 24 turze uzywamy leczenia 4 na siebie lub innej fajnej zdolki która nam zje mp ponizej progu normy. W 25 turze abadon daje doładowanie. My w 26 mp sobie i norma w 27 turze

Użytkownik
    Brakuje informacji o tym, że używa demonicznej aury jeśli mamy mobilizację, co nadaje nietykalność na 1 turę. W następnej atakuje. Później, jeśli dalej mamy mobilizację, to nietykalność. I tak na zmianę. Jest to kluczowe do taktyk, bo po mobilizacji masz kilka tur na uzupełnienie many / szybkości / hp itd.
    https://s1.mfo3.pl/game/details.php?bid=bed754e60

Użytkownik
    Myślę, że warto dodać też, że:
    * Dobrą strategią bicia go, jest używanie mikstur skupienia/mobilek, wtedy naklada sobie co 2 turę Demoniczną Aurę, wiec co drugi ruch atakujemy, co drugi wzmacniamy się/leczymy. Razem można tak 14 tur przejechać (2x mikstura skup/mobi).
    * Na pierwszą Postawę Ofensywną zużywamy Przeczekanie, wtedy on wypstryka się z Trującego ataku.
    * Po tym jak już pierwszy raz zużyje Postawę Ofensywną, musimy pilnować many, pierwszy mocny spadek spowoduje że użyje Doładowania na co możemy się przygotować, np wcześniej nadając sobie przyspieszenie, tak aby po zbiciu many kolejny ruch mieć podwójny, wtedy odnawiamy manę i używamy od razu Normalizacji przez co ani razu nie odnowi sobie życia

Użytkownik
    Albo czysty przypadek, albo nie używa doładowania podczas posiadania mobilizacji/skupienia
    Sygnatura (nie tak, że dalej nie mam pomysłu)

Poradnik został wyedytowany pod nowy schemat, zaktualizowałem taktyki żeby byly funkcjonalne
    Przenosze
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Uprawnienia