Zobacz wyniki ankiety: Czy potwierdzasz, że błąd istnieje?

Głosujących
13. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, potwierdzam, że błąd istnieje (również się z tym spotkałem)

9 69.23%
  • Nie, nigdy nie miałem tego błędu, a sprawdzałem warunki jego wystąpienia

0 0%
  • Nie zwracałem uwagi/Nie jestem w stanie sprawdzić

1 7.69%
  • Według mnie to nie jest błąd gry

3 23.08%
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 22

Temat: [P2] Nie da się obejść krwawienia na robaku piaskowym

Użytkownik Avatar Clover

[P2] Nie da się obejść krwawienia na robaku piaskowym

Na forum mówicie, że "tak ma być", ludzie kupują sobie krwawy szał na woja, a wy nagle blokujecie możliwość obejścia krwawienia. Nie wspomnę o tym, że rankingi powinny zostać zresetowane, bo obecnie nikt nie pobije pantery czy robaka na tak niskich poziomach.

Użytkownik Avatar Leonardo
    Szczerze mówiąc, też myślałem że komuś się po prostu odkleiło - szczególnie że robak czekał minimum 9 dni na fixa, a nagle jest problemem bo... inny boss po nim jest problemem?
    To ile trzeba czekać po abusie, by upewnić się że to 'legalne'?

Rankingi z panter powinny zostać usunięte(?), ewentualnie cofnięty progres o ile się da? Natomiast robaka należy przywrócić do poprzedniej formy - to boss fabularny, a zablokowanie krwawienia jest naprawdę unikatową i właściwie to dosyć wdzięczną (o ile jednorazowo) mechaniką. To boss z którego ubicia miałem największą satysfakcję przez ten trik z krwawką

Jeszcze zacznijcie karać, za to że ktoś sobie odpalił powtórkę od EvoTest i skopiował 1:1 xD *(jestem pierwszy w kolejce mam nadzieję!)
    Twórca bossa po prostu powinien się wstydzić i tyle, żyje się dalej

DOBRA SPRAWDZIŁEM KTO NAPISAŁ PANTERĘ, cieszę się że wstęp na testowy za kupon z paczki chipsów nadal obowiązuje xDDD
    Ostatnio edytowane przez Leonardo ; 24-05-2025 o 16:38 Powód: YourShadow

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Leonardo Zobacz post
    To ile trzeba czekać po abusie, by upewnić się że to 'legalne'?
    wychodzi na to, że nawet słowa tomiego nie mają tutaj znaczenia i w każdej chwili wszystko się może zmienić

- - - - - - - - - -

Cytat Napisał Leonardo Zobacz post
    Rankingi z panter powinny zostać usunięte(?), ewentualnie cofnięty progres o ile się da? Natomiast robaka należy przywrócić do poprzedniej formy - to boss fabularny, a zablokowanie krwawienia jest naprawdę unikatową i właściwie to dosyć wdzięczną (o ile jednorazowo) mechaniką. To boss z którego ubicia miałem największą satysfakcję przez ten trik z krwawką
    Info od pewnego byłego testera: bug z panterą ponoć został wychwycony dość wcześnie, ale coś się stało, że powrócił, a robak był TESTOWANY POD OBEJŚCIE KRWAWIENIA.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Moderator Avatar YourShadow
    Info od pewnego byłego testera: bug z panterą ponoć został wychwycony dość wcześnie, ale coś się stało, że powrócił, a robak był TESTOWANY POD OBEJŚCIE KRWAWIENIA.
    To musisz zmienić informatora na lepszego.

Użytkownik Avatar Lethal
    Ja słyszałem, że można ominąć robaka i zawalczyć z panterą.
    Koniec wspierania tej gry, Chciałbym podziękować chłopakom za wspólną przygodę. Widzimy się w Oasis za 5 lat

Użytkownik
    Moim zdaniem poprawka jest do wycofania, tak samo jak do wycofania jest twórca bossów: Szalony Bawół, Anakin, Wódz Plemienia, Umbra, Czarna Pantera.

Moderator Avatar YourShadow
    Cytat Napisał Solaris Zobacz post
    Moim zdaniem poprawka jest do wycofania, tak samo jak do wycofania jest twórca bossów: Szalony Bawół, Anakin, Wódz Plemienia, Umbra, Czarna Pantera.
    Spoko, zrobię w Oasis więcej

Użytkownik Avatar Platynowy
    Jak już jesteśmy przy temacie bicia bossów to wyjaśni mi ktoś po co w ogóle ten ranking jeszcze istnieje? Jaka jest tu równa szansa zabicia bossa na tym samym lub niższym poziomie skoro każdy z bossów zostaje jeszcze podkręcony? Na temat robaka piaskowego i pantery powstały dedykowane tematy a czemu nikt nie pisał o wykorzystywaniu bugu na Tempusie #2? Był czas, że wystarczyło wyładować go z many i bił później już tylko z piąchy ale jakoś tutaj się nikt nad tym specjalnie nie rozwodził Nie wyobrażam sobie żeby zostały wyciągane konsekwencje wobec tych graczy, którzy skorzystali na tych niedopatrzeniach - ale żeby póżniej pozostałym utrudniać dodatkowo? Z tego co mi się wydaje o prowadzeniu jakiegokolwiek rankingu możemy mówić gdzie rywalizujące osoby mają takie same szanse na osiągnięcie podobnego rezultatu przy wykorzystaniu wszystkich możliwych zasobów, które oferuję gierka a w momencie kiedy decydujecie się na tego typu dziwne zagrywki nie można tutaj mówić o jakiejkolwiek rywalizacji. Bardzo podobna sytuacja do cyrku z przed kilku lat gdzie testerzy mogli zgarnąć artefakty to już jest w ogóle prawdziwe FAIR PLAY - klikać coś x miesięcy/lat i znać mechaniki na pamięć a później mieć satysfakcję ze zgarnięcia artefaktu na prodzie

+ jeśli chcecie bawić się w naprawy bugów i własnych niedopatrzeń bo 5 lat to było przecież mało to może warto byłoby się zastanowić nad wprowadzeniem jakiegoś balansu, który chociaż może by umożliwił zbliżenie się do osiągnięcia danych wyników za czasów funkcjonowania tych błędów.

Tester
    Cytat Napisał Platynowy Zobacz post
    Bardzo podobna sytuacja do cyrku z przed kilku lat gdzie testerzy mogli zgarnąć artefakty to już jest w ogóle prawdziwe FAIR PLAY - klikać coś x miesięcy/lat i znać mechaniki na pamięć a później mieć satysfakcję ze zgarnięcia artefaktu na prodzie
    Jeśli chodzi tu o dungeon, to zdajesz sobie sprawę, że testerzy mieli bana na robienie artefaktu z instancji przez 2 miesiące, a rywalizacja trwała 3?

+ jeśli chcecie bawić się w naprawy bugów i własnych niedopatrzeń bo 5 lat to było przecież mało to może warto byłoby się zastanowić nad wprowadzeniem jakiegoś balansu, który chociaż może by umożliwił zbliżenie się do osiągnięcia danych wyników za czasów funkcjonowania tych błędów.
    A w jakim świecie według Ciebie po wprowadzonych poprawkach tempus nie jest do zbicia na 85, pantera na 80, robak na 80?? Robak jedynie tutaj może stanowić kłopot, ale na 90% też do zbicia na 80 jest.

Użytkownik Avatar Platynowy
    Cytat Napisał Amaski Zobacz post
    Jeśli chodzi tu o dungeon, to zdajesz sobie sprawę, że testerzy mieli bana na robienie artefaktu z instancji przez 2 miesiące, a rywalizacja trwała 3?

A w jakim świecie według Ciebie po wprowadzonych poprawkach tempus nie jest do zbicia na 85, pantera na 80, robak na 80?? Robak jedynie tutaj może stanowić kłopot, ale na 90% też do zbicia na 80 jest.
    1. I co Ty na prawdę uważasz, że takie śmieszne ograniczenie miało jakkolwiek zniwelować tą przewagę? serio?

Raczej nie brałeś udziału w tej rywalizacji, i nie masz pojęcia ile zasobów trzeba było przeznaczyć i ponieść prób żeby osiągnąć wynik zbliżony do osoby, która weszła i zbijała wszystko bez wywalania się na niczym. Gotowe profile, znana mechanika bicia mobków oraz ich skryptów, do tego sposób działania iNKARNACJI. Jeśli według Twojej opinii to są podobne szanse no to więcej pytań nie mam

Ah... i jeszcze jedno, ponieważ tutaj nikt do tego błędu się nie przyzna - ciekawe dlaczego teraz podobno testerzy mają zabroniony udział jeśli chodzi o wyścigi o artefakty

2. Robiąc reset per boss + w całym dostępnym eq +7/8 owszem jak najbardziej jest to możliwe, nie widzę w tym żadnego problemu i nie jest to nic odkrywczego lecz chyba dalej średnio odnosi się kwestii szansy bicia identycznego bossa, bo wprowadzeniu poprawek jakby nie patrzeć nie jest to już to samo a różnice są znaczne.
    Ostatnio edytowane przez Platynowy ; 24-05-2025 o 18:13

Użytkownik Avatar proskiler
    Błędy się zdarzają, nie ma się co spinać. Nie myli się tylko ten, który nic nie robi. Co do rankigów to w mojej opinii powinny być resetowane po jakichkolwiek zmianach w bossie.

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    Cytat Napisał Clover Zobacz post
    Na forum mówicie, że "tak ma być", ludzie kupują sobie krwawy szał na woja, a wy nagle blokujecie możliwość obejścia krwawienia. Nie wspomnę o tym, że rankingi powinny zostać zresetowane, bo obecnie nikt nie pobije pantery czy robaka na tak niskich poziomach.
    Trochę błąd z mojej strony, bo tomi napisał mi jakieś 2 tygodnie temu, że "błąd został uwzględnieniony", trochę enigmatyczne i skoro nic się nie zmieniło to myślałem, że uznał to za trik zamiast buga. Najwidoczniej po prostu robaczek czekał dłuższą chwilę na wgranie poprawki. A krwawienia wcale nie musicie mieć całą walkę

Imo jak już jakiś boss wchodzi na serwer to nie powinno być żadnych poprawek utrudniających, bo jest to po prostu niesprawiedliwe w stosunku do graczy, którzy później dotarli do bossa. No i ranking wtedy jest bez sensu.
    Żółwie tańczą jak szalone...

Jak to mówi stara maksyma: "Prawo nie działa wstecz"

Po prostu trzeba zrobić dwa rankingi dla bossa po zmianach i bossa przed zmianami (data) i tyle, mleko się rozlało, nie ma co więcej kombinować
    Le tits now

Użytkownik Avatar Clover
    wydałam kasę na specyficzną zdolkę pod specyficznego bossa. Jakby była możliwość odzyskania zwoju (i utracenia dostępu do zdolki ofc), to bym problemu nie robiła, bo bym po prostu sprzedała ją. A tak to mam zdolkę, która pozwala mi nałożyć sobie skupienie. Super przydatne wojom.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Uprawnienia