Dzień dobry,
Ogrywając upek Scythe oraz Kurthus do głowy przyszła mi pewna kwestia związana z tym jak wyglądać ma przeprawa z Zachodniej Stacji Kolejki koło Kurthus. Niestety ze względu na to, żejestem noobemmam aż za dużo speeda w bazie pod piaskowego robaka nie doszedłem jeszcze do momentu owej przeprawy więc nie jestem w stanie stwierdzić jaki dokładnie przebieg ma linia kolejowa tej kolejki. Opcje w tym przypadku są dwie albo przelatuje ona bezpośrednio przez Oasis albo gdzieś w jego pobliżu i leci dalej, co do tego nie ma żadnej wątpliwości.
Problem jednak pojawia się na szlaku Oasis-Devos, bo jak wiemy z wypowiedzi różnych NPC w Kurthus i wcześniej jeszcze w Devos, kolejka ta jest relacji Kurthus Zachodni-Oasis-Devos-Folhord i tu pojawia się clue całej sprawy w jaki sposób jest ta linia poprowadzona czy na około jeziora Enny w okolicy Tajemniczej Wyspy czy może przez rzekę Enny która wpływa do jeziora jeśli to drugie to chciałbym zauważyć, że nad rzeką Enny na mapie nie widać żadnego mostu kolejowego i nie wiem w jaki sposób kolejka ta ma pokonać ten odcinek, nie wiem ma lewitować?? Jeśli jednak przebiega ona w okolicach Azarad to nie ma żadnego problemu. Do tego tematu przesyłam również infografikę z hipotetycznymi przebiegami linii kolejki oraz zwracam się z prośbą do kogoś kompetentnego od projektowania fabuły o stanowisko czy kolejka ma swój przebieg oznaczony mniej więcej jak na rysunku linią czerwoną czy może niebieską?
Z poważaniem,
Eresmel