Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Przebieg linii kolejki koło Kurthus

Użytkownik Avatar Eresmel

Przebieg linii kolejki koło Kurthus

Dzień dobry,

Ogrywając upek Scythe oraz Kurthus do głowy przyszła mi pewna kwestia związana z tym jak wyglądać ma przeprawa z Zachodniej Stacji Kolejki koło Kurthus. Niestety ze względu na to, że jestem noobem mam aż za dużo speeda w bazie pod piaskowego robaka nie doszedłem jeszcze do momentu owej przeprawy więc nie jestem w stanie stwierdzić jaki dokładnie przebieg ma linia kolejowa tej kolejki. Opcje w tym przypadku są dwie albo przelatuje ona bezpośrednio przez Oasis albo gdzieś w jego pobliżu i leci dalej, co do tego nie ma żadnej wątpliwości.
    Problem jednak pojawia się na szlaku Oasis-Devos, bo jak wiemy z wypowiedzi różnych NPC w Kurthus i wcześniej jeszcze w Devos, kolejka ta jest relacji Kurthus Zachodni-Oasis-Devos-Folhord i tu pojawia się clue całej sprawy w jaki sposób jest ta linia poprowadzona czy na około jeziora Enny w okolicy Tajemniczej Wyspy czy może przez rzekę Enny która wpływa do jeziora jeśli to drugie to chciałbym zauważyć, że nad rzeką Enny na mapie nie widać żadnego mostu kolejowego i nie wiem w jaki sposób kolejka ta ma pokonać ten odcinek, nie wiem ma lewitować?? Jeśli jednak przebiega ona w okolicach Azarad to nie ma żadnego problemu. Do tego tematu przesyłam również infografikę z hipotetycznymi przebiegami linii kolejki oraz zwracam się z prośbą do kogoś kompetentnego od projektowania fabuły o stanowisko czy kolejka ma swój przebieg oznaczony mniej więcej jak na rysunku linią czerwoną czy może niebieską?

Nazwa:  mfo 3 linia kolejki explanation.jpg
Wyświetleń: 131
Rozmiar:  330.2 KB

Z poważaniem,
    Eresmel
    This is a certified hood classic

No i w Devos mamy ciuchcię z prawdziwego zdarzenia, a w Kurthus jedziemy wagonikiem

Trzymam kciuki, że twórcy z tego teraz wybrną.
    Żółwie tańczą jak szalone...

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Szczerze mówiąc to nie pamiętam gdzie było nawiązanie w grze do tego, że z Oasis do Devos jest kolej, ale chętnie nadrobię te braki

Super Moderator
    Zachęcam do przestudiowania historii kolejki w Sali Wiedzy, wydaje mi się że rozwieje to wszelkie wątpliwości.
    Jeszcze chyba w bibliotece akademickiej/domenie czaroksiężnika są jakieś wzmianki, ale głowy nie dam.

Użytkownik Avatar Clover
    kolejka się okaże podziemnym metrem i problem z głowy
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    wagonik teleportuje cię do innego wymiaru w którym widzisz iluzje jazdy eresmel

Dzięki Eresmel, prawdziwy z ciebie kolejorz

Użytkownik Avatar MasterOfPuppets
    Mosty kolejowe kanonicznie nie są pokazywane na mapie świata.
    Z Devos do Folhord prowadzi metro

Uprawnienia