Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Przebieg linii kolejki koło Kurthus

Użytkownik Avatar Eresmel

Przebieg linii kolejki koło Kurthus

Dzień dobry,

Ogrywając upek Scythe oraz Kurthus do głowy przyszła mi pewna kwestia związana z tym jak wyglądać ma przeprawa z Zachodniej Stacji Kolejki koło Kurthus. Niestety ze względu na to, że jestem noobem mam aż za dużo speeda w bazie pod piaskowego robaka nie doszedłem jeszcze do momentu owej przeprawy więc nie jestem w stanie stwierdzić jaki dokładnie przebieg ma linia kolejowa tej kolejki. Opcje w tym przypadku są dwie albo przelatuje ona bezpośrednio przez Oasis albo gdzieś w jego pobliżu i leci dalej, co do tego nie ma żadnej wątpliwości.
    Problem jednak pojawia się na szlaku Oasis-Devos, bo jak wiemy z wypowiedzi różnych NPC w Kurthus i wcześniej jeszcze w Devos, kolejka ta jest relacji Kurthus Zachodni-Oasis-Devos-Folhord i tu pojawia się clue całej sprawy w jaki sposób jest ta linia poprowadzona czy na około jeziora Enny w okolicy Tajemniczej Wyspy czy może przez rzekę Enny która wpływa do jeziora jeśli to drugie to chciałbym zauważyć, że nad rzeką Enny na mapie nie widać żadnego mostu kolejowego i nie wiem w jaki sposób kolejka ta ma pokonać ten odcinek, nie wiem ma lewitować?? Jeśli jednak przebiega ona w okolicach Azarad to nie ma żadnego problemu. Do tego tematu przesyłam również infografikę z hipotetycznymi przebiegami linii kolejki oraz zwracam się z prośbą do kogoś kompetentnego od projektowania fabuły o stanowisko czy kolejka ma swój przebieg oznaczony mniej więcej jak na rysunku linią czerwoną czy może niebieską?

Nazwa:  mfo 3 linia kolejki explanation.jpg
Wyświetleń: 268
Rozmiar:  330.2 KB

Z poważaniem,
    Eresmel
    This is a certified hood classic

No i w Devos mamy ciuchcię z prawdziwego zdarzenia, a w Kurthus jedziemy wagonikiem

Trzymam kciuki, że twórcy z tego teraz wybrną.
    Żółwie tańczą jak szalone...

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Szczerze mówiąc to nie pamiętam gdzie było nawiązanie w grze do tego, że z Oasis do Devos jest kolej, ale chętnie nadrobię te braki

Super Moderator
    Zachęcam do przestudiowania historii kolejki w Sali Wiedzy, wydaje mi się że rozwieje to wszelkie wątpliwości.
    Jeszcze chyba w bibliotece akademickiej/domenie czaroksiężnika są jakieś wzmianki, ale głowy nie dam.

Użytkownik Avatar Clover
    kolejka się okaże podziemnym metrem i problem z głowy

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    wagonik teleportuje cię do innego wymiaru w którym widzisz iluzje jazdy eresmel

Dzięki Eresmel, prawdziwy z ciebie kolejorz

Użytkownik Avatar MasterOfPuppets
    Mosty kolejowe kanonicznie nie są pokazywane na mapie świata.
    Z Devos do Folhord prowadzi metro

Uprawnienia