Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 46

Temat: Czy Bomb to najlepszy potwór unikatowy w grze?

Użytkownik

Czy Bomb to najlepszy potwór unikatowy w grze?

Tytuł.

Ta piękna i cudowna gra, jaką niewątpliwie jest My Fantasy Online ma już aż 15 potworów unikatowych możliwych do zabicia, ale jak mówi porzekadło, potwór unikatowy potworowi unikatowemu nierówny. Zastanawiałem się, czy któryś z nich cieszy się szczególnym uznaniem wśród graczy.

Przeglądając wyrywkowo raporty niektórych testerów zauważyłem, że najbardziej lubią bić oni Bomba - kilkaset walk, podczas gdy innych nawet kijem nie tykają.
    screeny

Całkowicie rozumiem to podejście, ale mimo wszystko zastanawiam się co jest powodem tej szczególnej preferencji. Ciekawa mechanika bicia? Drop, o którym wiedzieli wcześniej, że będzie potrzebny w Scythe? Łatwe mobki w okolicy? Świetny klimat Groty Gorących Wyziewów?

Jakie są Wasze ulubione potwory unikatowe?

Moderator Avatar YourShadow
    Jeszcze dodaj do tego, że Bomby biłem w 2020 roku, zaraz po wyjściu Nordii, Denol w 2022, reszta pewnie też dawno temu (a o tym, że Ogniste Fragmenty są potrzebne dowiedzieliśmy się jakieś 3 tygodnie temu) i możesz sobie założyć foliową czapeczkę na głowę

Tester
    Całkowicie rozumiem to podejście, ale mimo wszystko zastanawiam się co jest powodem tej szczególnej preferencji.
    W moim przypadku posiadanie antymaga na 40lvlu po pokonaniu Duchów Gothar. Zielone Ogniki*2 były wtedy dla mnie najlepszym expem przez jakieś 10-15lvli. Co do reszty testerów nie znam ich powodów, ale za to możesz mi wierzyć lub nie, o konieczności posiadania Ognistych Fragmentów w queście w Akademii testerzy wiedzą od kilku tygodni, licząc od daty dzisiejszej

Skoro teraz na czasie. Wybrana stylistyka: "Grób Aganemnona" autorstwa Juliusza Słowackiego
    Kod:

Grób Bomba
    Ta gra – cudowna, boska, niczym sen proroczy,
    „My Fantasy Online” – świat, co się pali i dymi –
    Piętnaście bestyj czai się w mroku,
    Lecz każda – osobna, jak duch w ruinie ruin.
    Bo nie są równe... O, nie są! Ten sam cień
    Pada inaczej na każdą z ich twarzy.
    Jeden pluje ogniem, drugi dusi milczeniem,
    Trzeci – nikt go nie bije. Jak wyklęty leży.
    A jednak... o, Bombo! Tyś ulubieniec ludu!
    Na ciebie ruszają setkami, z toporami,
    A inni? Nie warci, by kij ich tknął z trudem.
    Czemuż to, Bombo? Czy Scythe o twym dropie śni?
    Czy Grota Gorących Wyziewów świętością się mieni?
    Czy może mechaniką bicia serca ich wziąłeś?
    O testerze! Ty, coś w ogniu danych się nurzał,
    Ciebie pytam – czemuś go wybrał nad innych?
    Ciebie i was wszystkich, potomkowie pikselowych herosów:
    Który potwór wasz jest najukochańszy?

Tester Avatar nerrux
    Moim ulubionym potworem unikatowym są dinusie, kocham mord na bezbronnych dzieciątkach.

Użytkownik
    Cytat Napisał YourShadow Zobacz post
    Jeszcze dodaj do tego, że Bomby biłem w 2020 roku, zaraz po wyjściu Nordii, Denol w 2022, reszta pewnie też dawno temu (a o tym, że Ogniste Fragmenty są potrzebne dowiedzieliśmy się jakieś 3 tygodnie temu) i możesz sobie założyć foliową czapeczkę na głowę
    Czyli to nie zawartość Waszych plecaków powstawała pod upka, tylko na odwrót?

Gwardia je bił jak dobijał 65 poziom, a Irma jak ją prosiłem o fragmenty, kiedy kowaliłem eq Gothar

Ale tak, Bomb jest bardzo fajnym unikatem - względnie proste expowisko, mechanika która pozwala na ubicie w kilka sekund - nic tylko siedzieć tu i expić od Duchów Gothar po Harpie i pomiota
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar Clover
    I mean, porównywalnie: tak, bomb pozostaje najlepszym unikatem. Nie ma upierdliwości respienia, ani zabijania. Pomiot byłby równie sponio, gdyby mu odebrać używanie eliksiru.
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Tester
    Cytat Napisał musaraj Zobacz post
    Dokładnie tak było

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    CO JA TU ROBIE NIBY? XD
    normalnie ktoś kto był testerem zanim było zrobione cokolwiek z fabuły wiedział o jakichś fragmentach. Tak wbijałem od 50 do 60lvla, gdyż ogniki są łatwym expowiskiem, dają fajny exp i bomb ma spoko drop na ten level (jego karta jest/była warta więcej niż wszystki co mogło spaść z kapłana/orka).
    A ten podludek denol po mnie skopiował, bo zawsze jest krok do tyłu, ja biłem te bomby pierwszy ;/
    No i dodam tylko, że żółwich skorup, odłamkow metalu i całej tej reszty też mam po kilkaset, bo nie chce mi się tego wymieniac, także mi to bez różnicy czym by się paliło xD

Co do ulubionego unikata to chyba bym dał tonberego, taki matematyczny na tle reszty. (tylko falafel bije mieczem, a kraby wlocznią :x)
    Ostatnio edytowane przez Stara Gwardia ; 13-05-2025 o 20:39

Moderator Avatar EneDueRabe
    Kolejne oskarżenia bez pokrycia , tak samo jak temat z kasynem. Zalecam łyżkę majonezu na uspokojenie.

Tester Avatar Denol
    A ten podludek denol po mnie skopiował, bo zawsze jest krok do tyłu, ja biłem te bomby pierwszy ;/
    Dobrze że nie miałeś nawet konta gdy je biłem podludku"

Zawartość mojego plecaka w większości poszła do kowala na eq . Więc może pora przestać doszukiwać się teorii spiskowych na siłę? Gdybyś miał racje to pewnie sprzedawałbym jakieś ogniste fragmenty na targu. Polecam również zajrzeć do aktualności, blokada na artefakt za arenę dotyczy tylko osób z dostępem na testowy od lipca 2023. Więc chyba nie trudno się domyślić że dopiero wtedy rozpoczęte zostały prace nad nią.
    Dodatkowo początkowo arena miała się pojawić po Scythe, nie razem z aktualizacją fabularną. Z tego też powodu quest dotyczący areny powstał około miesiąc przed upkiem.

A więc odpowiadając na twoje pytanie, jest to prawdopodobnie najlepsze expowisko od momentu ubicia Duchów Gothar do pokonania Lewiatana/Rapsa.
    Dodam tutaj że do sierpnia 2023 obowiązywał limit 1 Orka Królewskiego na 24, a pożeracza na Horo wbiłem w kwietniu 2023.

Użytkownik Avatar Lethal
    Ale wy wiecie, że taki quest ratuje ekonomie w mfo? w końcu poprzednie surowce nabierają dzięki temu questowi drugie życie na targu.
    Koniec wspierania tej gry, Chciałbym podziękować chłopakom za wspólną przygodę. Widzimy się w Oasis za 5 lat

Użytkownik Avatar Fresher
    Potwierdzam, dostałem leaki od kilku testerów, żeby farmić fragmenty 5 lat temu. Cieszę się, że posłuchałem tych rad, gdyż jestem w stanie zarobić teraz 100kk z fragmentów. Leaki poszły głównie od gracza @Jacek, proszę o stosowne ukaranie, ale dopiero po tym jak sprzedam.
    Reputy tutaj

Użytkownik Avatar Eresmel
    Haha no to nieźle, denol z tego się nie wybronicie jak trzaskowski z końskich... dlaczego z dupy nagle potrzebne mają być fragmenty dropiące 30 miast temu jakby to nie ma zupełnie sensu i na pewno ludzie od was nafarmili tego w hurtowych ilościach. Ale ja to zawsze będę jednak bronił tych biednych testerów gdyby nie oni to w sumie nie było by niczego (hehe) ani upka ani nic więc niech sobie korzystają zwłaszcza że robili to praktycznie za darmo
    This is a certified hood classic

Uprawnienia