Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 20

Temat: [QUEST] Problem Guntera

Użytkownik Avatar Fresher

[QUEST] Problem Guntera

Quest: Problem Guntera

Poziom: 85-90

Mapy:
    • Kurthus
    • Dwa Serca
    • Kolczaste Szczyty
    • Dom Mikoli

Opis:
    1. W Kurthus w Dwóch Sercach spotykamy Guntera. Mówi nam on, że jego pierścień został skradziony przez szabrowników na Kolczastych Szczytach i prosi nas, abyśmy go odzyskali.
    2. Ruszamy na Kolczaste Szczyty, gdzie roi się od szabrowników. Nie wiemy, który z nich ukradł pierścień, więc postanawiamy eliminować ich tak długo, aż znajdziemy złodzieja.
    3. Pokonujemy szabrowników - po około 50-150 walkach odegra się cutscenka (nie respi się tutaj żaden unikat). Upewnij się, że walczysz na mapie Kolczaste Szczyty!
    4. W końcu odnajdujemy naszego szabrownika. Przy jego sakiewce jest krótki list, który otrzymał od gońca posłanego przez Mikolę.
    5. Udajemy się do domu Mikoli w Kurthus [5,14].
    6. Przebiegamy zwinnie za plecami strażniczki i wchodzimy po schodach do pokoju Mikoli.
    7. Sprawnie przeprowadzamy rozmowę i nakłaniamy Mikolę do odsprzedania nam pierścienia za 60 000G złota.
      "Nie masz żadnych wyrzutów sumienia?" -> "Mogłabyś chociaż z nim porozmawiać." -> "Więc zwróć mu pierścień" -> "Więc odkupię go od Ciebie."
    8. Płacimy 60 000G i wracamy z pierścieniem do Guntera, aby otrzymać nagrodę.

Nagrody:
    Gwarantowane Nagrody:
    Losowe Nagrody (jedno z poniższych):

- - - - - - - - - -

Na dniach będę uzupełniać tematy i pododaję tutaj nowe grafiki.
    Ostatnio edytowane przez Fresher ; 05-05-2025 o 11:35
    Reputy tutaj

Użytkownik Avatar shayne
    warto w sumie wspomnieć konkretnie że losowo po zabiciu kilkudziesięciu pojawia się po prostu cutscenka w której odbieramy od niego list, bo sporo osób myślało razem ze mną że to jakiś unikat

Cytat Napisał shayne Zobacz post
    warto w sumie wspomnieć konkretnie że losowo po zabiciu kilkudziesięciu pojawia się po prostu cutscenka w której odbieramy od niego list, bo sporo osób myślało razem ze mną że to jakiś unikat
    Dodałem
    Reputy tutaj

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Momento, w tej rozmowie idzie od niej odzyskać pierścień za darmo przy odpowiednim zagrożeniu jej, że może stracić "reputację" :P

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    punkt 8 literówka: "do z Guntera"

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    Momento, w tej rozmowie idzie od niej odzyskać pierścień za darmo przy odpowiednim zagrożeniu jej, że może stracić "reputację" :P
    możesz podać kolejno opcje do wybrania?
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    Wydaje mi się, że sprawdziłem każdę kombinację opcji dialogowych i nie dostałem takiej możliwości. Dialog z zagrożeniem wyglądał u mnie tak:

Fresher: "W gruncie rzeczy to, co zrobiłaś, to kradzież. Mogę zeznać w charakterze świadka na korzyść Guntera"

Mikola: "A ja myślę, że nikt komuś takiemu jak ty nie uwierzy"

koniec dialogu, pętla

Może po zrobieniu jakiegoś questu w Kurthus zyskujemy "reputacje" i ta groźba zadziała? Albo ja coś przeoczyłem.
    Reputy tutaj

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Cytat Napisał Fresher Zobacz post
    Wydaje mi się, że sprawdziłem każdę kombinację opcji dialogowych i nie dostałem takiej możliwości. Dialog z zagrożeniem wyglądał u mnie tak:

Fresher: "W gruncie rzeczy to, co zrobiłaś, to kradzież. Mogę zeznać w charakterze świadka na korzyść Guntera"

koniec dialogu, pętla

Może po zrobieniu jakiegoś questu w Kurthus zyskujemy "reputacje" i ta groźba zadziała? Albo ja coś przeoczyłem.
    Kurczę no, nic nie płaciłem i oddała :P Może to jest losowe albo faktycznie po jakimś queście.

Użytkownik Avatar Clover

koniec dialogu, pętla

robiłeś quest przed czy po pokonaniu anakina i uratowaniu zielarki?
    Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!

Cytat Napisał Clover Zobacz post
    robiłeś quest przed czy po pokonaniu anakina i uratowaniu zielarki?
    Podczas rozmowy z Mikolą już miałem pokonanego Anakina oraz już byłem na dżunglowej wyspie.
    Reputy tutaj

Użytkownik Avatar Absolute
    Podczas rozmowy z Mikolą już miałem pokonanego Anakina oraz już byłem na dżunglowej wyspie.
    Może zależy to od obecności Szeryfa w Kurthus? Ja również musiałem zapłacić, Szeryf był już na wyspie.
    To offend a weak man, tell him the truth.

Użytkownik
    Ja przed pokonaniem Anakina i nie musiałem płacić. Pewnie od Szeryfa

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Absolute Zobacz post
    Może zależy to od obecności Szeryfa w Kurthus? Ja również musiałem zapłacić, Szeryf był już na wyspie.
    Zrobiłam questa przed Anakinem, pierek poszedł za darmo, z opcjami wyrzuty sumienia -> Mogłabyś chociaż z nim porozmawiać -> oddaj mu ten pierścień -> to co zrobiłaś to kradzież. Wygląda na to, że obecność szeryfa rzeczywiście ma znaczenie.

Podlinkuj mapy, popraw drop (wg. nowego schematu questów), dobrze by było wstawić też grafiki.
    I jak już będziesz wiedział jakie warunki należy spełnić, żeby quest był wykonany w najbardziej optymalny sposób - wyciągnę poradnik z poczekalni
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    I jak już będziesz wiedział jakie warunki należy spełnić, żeby quest był wykonany w najbardziej optymalny sposób - wyciągnę poradnik z poczekalni
    .

Cytat Napisał Clover Zobacz post
    Zrobiłam questa przed Anakinem, pierek poszedł za darmo, z opcjami wyrzuty sumienia -> Mogłabyś chociaż z nim porozmawiać -> oddaj mu ten pierścień -> to co zrobiłaś to kradzież. Wygląda na to, że obecność szeryfa rzeczywiście ma znaczenie.

Uprawnienia