-
Użytkownik
Redesign Odświeżający Interfejs
Witam, piszę z propozycją o odświeżenie interfejsu, i graficznie, i dodać do niego wiele QoL rzeczy, bo zakladam ze nie jestem jedynym calkiem nowym graczem ktory nie ma pewnosci czy chociaz raz zostal on zaktualizowany od 2011, główne problemy jakie rzucają się w oczy z obecnym interfejsem to jest to że okno gry jest niesamowicie małe a przez to ze mam ekran 16:9 musiałbym nie widzieć chatu aby gra nie zajmowala tylko 1/3 ekranu w związku z czym proponuje aby móc przenieść interfejs na bok ekranu zależnie od proporcji ekranu użytkownika, następnym problemem jest sam design, przestarzały dobór kolorów, brak animacji na przyciskach (co mozna naprawic nawet dodajac proste transistion duration), okropna czcionka i kolor tekstu, jak i obramowanie ktore w wielu miejsach po prostu nie pasuje, te zolte przyciski od kupowania uslug sa po prostu brzydkie, chociaz jeszcze gorzej wygladaja przyciski ktorymi sie wchodzi na postac, a gui zakupu mf/listy uslug za mf wydaje sie wizualnie niekompletne, interfejs walki jest kompletnie do zmiany, i bardzo ciezko sie w nim odnalezc i sam mam z tym problemy na 55lvlu, interfejs dialogowy rowniez wyglada jak horror, gdyż mimo tego że jest z 2011 wygląda jak z 2001 przez dobór kolorystyki, zly dezign wyboru opcji dialogowych i nie potrafie wymienić jednej dobrej rzeczy na ten temat, podsumowując to jest rzecz którą trzeba wyrzucić do kosza i zrobić od nowa. I przynajmniej moim zdaniem po poprawie interfejsu nie bedzie problemu ze sa setki postaci ktore przestaly grac przed wbiciem 10lvla
-
Użytkownik
Wszystko fajnie, byle nie zwiększać wymogów urządzeń, bo obecnie przynajmniej działa w miarę bezproblemowo na każdym.
Jeśli mamy się bawić w jakieś cuda możliwości 2024/2025 i gra ma stracić na płynności, to wolę "staroć".
-
Użytkownik
Zapewne wszystkie propozycje związane z odświeżeniem wyglądu lokacji/interfejsu czegokolwiek nie zostanie zmienione bo dla testerów to strata czasu i zbyt czasochłonne wyzwanie.
Chyba że interfejs byś sam* zrobił i podesłał, wtedy widze większe szanse.
-
mozliwosc przelozenia/zmiany wielkosci kazdego elementu GUI - na tak
przerobienie absolutnie wszystkiego - nie wiem, mnie jakos nigdy nie przeszkadzalo nic z tego co opisujesz, jedyne czego mi brakuje to mozliwosci zmiany widocznosc potworow bez wchodzenia w opcje co z tego co pamietam jest zaplanowane do wprowadzenia i prawdopodobnie nie weszlo jeszcze tylko ze wzgledu na brak odpowiedniej ikony
-
Należy się zgodzić z większością "zarzutów" autora.
Projekt sięga pewnie gdzieś 2009 roku i pozostał bez większych zmian.
To era ekranów 4:3 i jeszcze nieźle trzymającego się w rankingach Internet Explorera 6.
Przymiarki do nowej wygodniejszej (niekoniecznie ładniejszej) wersji były już robione.
To jest bardzo zasobo i czasochłonne przedsięwzięcie, zawsze jest coś bardziej pilnego.
Nie ma też za bardzo sensu poprawiać "trochę", musi być to całkowity redesign.
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia