Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 26

Temat: Problem Guntera

Redaktor Avatar Fresher

Problem Guntera

Quest: Problem Guntera

Poziom: 85-90

Mapy:

Opis:
    1. W Kurthus w Dwóch Sercach spotykamy Guntera. Mówi nam on, że jego pierścień został skradziony przez szabrowników na Kolczastych Szczytach i prosi nas, abyśmy go odzyskali.
    2. Ruszamy na Kolczaste Szczyty, gdzie roi się od szabrowników. Nie wiemy, który z nich ukradł pierścień, więc postanawiamy eliminować ich tak długo, aż znajdziemy złodzieja.
    3. Pokonujemy szabrowników - po około 50-150 walkach odegra się cutscenka (nie respi się tutaj żaden unikat). Upewnij się, że walczysz na mapie Kolczaste Szczyty!
    4. W końcu odnajdujemy naszego szabrownika. Przy jego sakiewce jest krótki list, który otrzymał od gońca posłanego przez Mikolę.
    5. Udajemy się do domu Mikoli w Kurthus [5,14].
    6. Przebiegamy zwinnie za plecami strażniczki i wchodzimy po schodach do pokoju Mikoli.
    7. Sprawnie przeprowadzamy rozmowę i nakłaniamy Mikolę do odsprzedania nam pierścienia za 60 000G złota.
      "Nie masz żadnych wyrzutów sumienia?" -> "Mogłabyś chociaż z nim porozmawiać." -> "Więc zwróć mu pierścień" -> "Więc odkupię go od Ciebie."
    8. Płacimy 60 000G i wracamy z pierścieniem do Guntera, aby otrzymać nagrodę.

Nagrody:
    Gwarantowane Nagrody:
    Losowe Nagrody (jedno z poniższych):

- - - - - - - - - -

Na dniach będę uzupełniać tematy i pododaję tutaj nowe grafiki.
    Ostatnio edytowane przez Suczek ; 06-01-2026 o 17:38 Powód: uzupełniłem grafiki do eq i dodałem linki do lokacji
    Reputy tutaj

Użytkownik
    warto w sumie wspomnieć konkretnie że losowo po zabiciu kilkudziesięciu pojawia się po prostu cutscenka w której odbieramy od niego list, bo sporo osób myślało razem ze mną że to jakiś unikat

Redaktor Avatar Fresher
    Cytat Napisał shayne Zobacz post
    warto w sumie wspomnieć konkretnie że losowo po zabiciu kilkudziesięciu pojawia się po prostu cutscenka w której odbieramy od niego list, bo sporo osób myślało razem ze mną że to jakiś unikat
    Dodałem
    Reputy tutaj

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Momento, w tej rozmowie idzie od niej odzyskać pierścień za darmo przy odpowiednim zagrożeniu jej, że może stracić "reputację" :P

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    punkt 8 literówka: "do z Guntera"

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    Momento, w tej rozmowie idzie od niej odzyskać pierścień za darmo przy odpowiednim zagrożeniu jej, że może stracić "reputację" :P
    możesz podać kolejno opcje do wybrania?

Redaktor Avatar Fresher
    Cytat Napisał GalaxyPL Zobacz post
    Wydaje mi się, że sprawdziłem każdę kombinację opcji dialogowych i nie dostałem takiej możliwości. Dialog z zagrożeniem wyglądał u mnie tak:

Fresher: "W gruncie rzeczy to, co zrobiłaś, to kradzież. Mogę zeznać w charakterze świadka na korzyść Guntera"

Mikola: "A ja myślę, że nikt komuś takiemu jak ty nie uwierzy"

koniec dialogu, pętla

Może po zrobieniu jakiegoś questu w Kurthus zyskujemy "reputacje" i ta groźba zadziała? Albo ja coś przeoczyłem.
    Reputy tutaj

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Cytat Napisał Fresher Zobacz post
    Wydaje mi się, że sprawdziłem każdę kombinację opcji dialogowych i nie dostałem takiej możliwości. Dialog z zagrożeniem wyglądał u mnie tak:

Fresher: "W gruncie rzeczy to, co zrobiłaś, to kradzież. Mogę zeznać w charakterze świadka na korzyść Guntera"

koniec dialogu, pętla

Może po zrobieniu jakiegoś questu w Kurthus zyskujemy "reputacje" i ta groźba zadziała? Albo ja coś przeoczyłem.
    Kurczę no, nic nie płaciłem i oddała :P Może to jest losowe albo faktycznie po jakimś queście.

Użytkownik Avatar Clover

koniec dialogu, pętla

robiłeś quest przed czy po pokonaniu anakina i uratowaniu zielarki?

Redaktor Avatar Fresher
    Cytat Napisał Clover Zobacz post
    robiłeś quest przed czy po pokonaniu anakina i uratowaniu zielarki?
    Podczas rozmowy z Mikolą już miałem pokonanego Anakina oraz już byłem na dżunglowej wyspie.
    Reputy tutaj

Użytkownik Avatar Absolute
    Podczas rozmowy z Mikolą już miałem pokonanego Anakina oraz już byłem na dżunglowej wyspie.
    Może zależy to od obecności Szeryfa w Kurthus? Ja również musiałem zapłacić, Szeryf był już na wyspie.
    To offend a weak man, tell him the truth.

Użytkownik
    Ja przed pokonaniem Anakina i nie musiałem płacić. Pewnie od Szeryfa

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Absolute Zobacz post
    Może zależy to od obecności Szeryfa w Kurthus? Ja również musiałem zapłacić, Szeryf był już na wyspie.
    Zrobiłam questa przed Anakinem, pierek poszedł za darmo, z opcjami wyrzuty sumienia -> Mogłabyś chociaż z nim porozmawiać -> oddaj mu ten pierścień -> to co zrobiłaś to kradzież. Wygląda na to, że obecność szeryfa rzeczywiście ma znaczenie.

Podlinkuj mapy, popraw drop (wg. nowego schematu questów), dobrze by było wstawić też grafiki.
    I jak już będziesz wiedział jakie warunki należy spełnić, żeby quest był wykonany w najbardziej optymalny sposób - wyciągnę poradnik z poczekalni

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Violetta Valery Zobacz post
    I jak już będziesz wiedział jakie warunki należy spełnić, żeby quest był wykonany w najbardziej optymalny sposób - wyciągnę poradnik z poczekalni
    .

Cytat Napisał Clover Zobacz post
    Zrobiłam questa przed Anakinem, pierek poszedł za darmo, z opcjami wyrzuty sumienia -> Mogłabyś chociaż z nim porozmawiać -> oddaj mu ten pierścień -> to co zrobiłaś to kradzież. Wygląda na to, że obecność szeryfa rzeczywiście ma znaczenie.

Uprawnienia