Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!
Ano, co raz mniej tym "fajnych" bym rzekł
Jesteśmy inni więc nie porównuj nas do nikogo
Mam nadzieję, że duża część użyszkodników i tak będzie robiła te nudne eventy, bo od kogoś muszę kupić koszyk![]()
Przecież zaletą tej gry jest to że możesz wszystko ubić na auto i otrzymać drop nie poświęcając dużo swojego czasu. Z resztą jak już się czepiasz tego auto, to przypomnę że nawet nie musisz umieć pisać skryptów, wystarczy że ktoś Ci ów skrypt da... Zakładając że Twoja propozycja choć odrobinę ma sens (jest to dość trudne założenie) od razu spotyka się z rzeczywistością:
- mało chętnych do bicia globali (wyjątek Amaterasu),
- duża przewaga graczy na amie bo nie trzeba szukać, a zakładając że graczom się nie chce stracić 2 minut by szukać, to już widzę gdzie im się chce bić 4 x manu gdzie same animacje to 15 minut xD
Jeżeli Tobie to przeszkadza że ktoś może nie poświęcać czasu by mieć drop (albo poświęcił go wcześniej pisząc skrypt) to może znajdź sobie taką grę, dla takich ludzi jak Ty co nie mają co robić ze swoim czasem wolnym i skończ wreszcie proponować takie z depo zmiany, już wystarczą ludziom zmiany wprowadzone na aktualnym evencie. A jeżeli się już uprzesz na to MFO to znajdź trzech ludzi z równie nieograniczonym czasem co Twój i bijcie sobie wszystko full manu, nawet maszynę, Suczek dobrze Tobie napisał, nikt Ci manualić nie zabrania. Zwłaszcza że sam nie byłeś chętny bić globali manu z tego co pamiętam, dawałeś auto w jakimś upo skrypcie
A co do blokowania przelogowania na inną postać to gratuluję zniechęcania graczy do robionia innych postaci, bo mało takich zmian weszło, wspomnę chociażby różnego rodzaju limity na konto, oraz brak mini na 80 poziom 24h poza maszyną.
Miłego dnia
To, czego odmawiałam w przeszłości, to pilnowania waszych skryptów na amaterasu, bo wasze ssały i wymagały, żeby ktoś siedział na manu, a nie chcieliście się podzielić skryptem, więc pozostało mi odpalać walkę w bezobsługowym.
a dla mnie "Albo płać nam miliardy golda, albo siedź na manu i niańcz nas", to nie był wybór.
Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!
Po pierwsze wojowałeś, że chcesz aby w mfo wszystko było bite manu więc po co Ci skrypt? A skoro nasze skrypty ssały i były be to czemu je chciałeś?
I ostatnie pytanie po co takie propozycje składasz skoro sam tego nie chciałeś bić manu? Argument że nie umiesz bić jest bez sensu, bo Twoim argumentem w Twoich propozycjach było że auto jest do likwidacji, bo nawet nie wiesz czego dany mini używa, a potem zostaje Ci samo afkowanie w mieście.
- - - - - - - - - -
My Ci nie broniliśmy bić manu, sam dawałeś auto spoko Twój wybór, ale nas nie zmuszaj do bicia 4x manu chłystku.
Miłego dnia
Czytanie ze zrozumieniem: Nie miałam zamiaru niańczyć waszych skryptów.
Chcę bić manu, razem z innymi graczami, a nie botami.
- - - - - - - - - -
Dodatkowo nie, moim argumentem nie było to, że nie umiem bić, tylko to, że automatyzowanie globali oznacza ich silniejszą monopolizację przez pewne grupy. Czemu zawsze będę przeciwna.
Fajnie niańczenie kliknąć manu jak na obrońcę bicia manu przystało, weź typie się już nie pogrążaj. Tylko manu potrafiłeś bić zwykłe mini by wkurzać innych ludzi co z Tobą bili, ale żeby kliknąć na f5 globala który jest zaprojektowany tak by jedna osoba pilnowała, albo dwie to już nie xD I przestań używać żeńskich końcówek, bo to cringe że tak pisze dorosły facet.
Jakbyś chciał bić manu to byś wolał to bić na f5 pomijając zbędne długie animacje, jakoś na wymianie Ci nie przeszkadzało jako jednemu bić manu podczas gdy reszta miała auto...
Ten argument teraz wymyśliłeś, wcześniej był jęk żeby wszystko bić manu, a jak nie masz czasu to masz w to nie grać xD
- - - - - - - - - -
A poza tym, ile jest warta propozycja gościa, co nawet się swojej retoryki bicia wszystkiego manu nie trzyma.
Miłego dnia
Nie znasz mnie dawidku, nie wiesz nawet kim jestem
I mean, przeszkadzało, dlatego tak jakby przestałam grać na... cztery lata? Inna sprawa, że bicie na manu z f5 mnie denerwowało jeszcze bardziej
Żaden jęk, żeby bić wszystko manu, przeczytaj mój pierwszy post o tym pomyśle. Jest mowa o wprowadzeniu na globalu eventowym, a potem, jak zadziała, to na wszystkich globalach. To tyle. Tak samo, pisałam już wcześniej, że jak ograniczy to monopolizację bicia globali, to tym lepiej.
a na to to nie wiem co ci odpowiedzieć, skoro nie słuchasz o czym mówię, to sobie tak myśl.
nie chce mi sie wdawac w klotnie ani offtopowac (chociaz ten temat juz dawno przestal dotyczyc zmiany potworow eventowych, a odpowiedzi z "gory" jak nie bylo tak nie ma), ale od siebie tylko dorzuce ze ja bardzo chetnie bym sprobowal jakis event pve z focusem na walki manualne, bo dla mnie osobiscie jest to najciekawsza czesc tej gry. i tak, bicie mini by sie do tego zaliczalo, ale oczywiscie globale to globale i wciaz uwazam ze system polegajacy na czekaniu w miejscu az cos sie stanie i posiadanie nadziei ze zdazy sie wbic przed 40 innymi osobami jest strata czasu, wiec gdyby bylo to tylko ograniczone tylko do globali to rzeczywiscie bym sie nawet nie pofatygowal, chyba ze byloby zerowe zainteresowanie tak jak mowisz.
w skrocie: to ze "wszyscy" uwazaja ze bicie czegos manualnie to celowe marnowanie swojego i cudzego czasu nie znaczy ze tak jest. kazdy lubi co innego, clover nie jest jedyna fanka bicia wszystkiego na manu, no ale niestety watpie zeby kiedykolwiek bylo robione cos w kierunku dodania tego typu atrakcji biorac pod uwage znikome zainteresowanie
::::​)
Jeżeli miałoby to wejść to by musieli te walki z globalami jakoś zbalansować i skrócić, bo może i na początku fakt ktoś nowy by przyszedł, ale po paru tygodniach czy miesiącach ciężko by było w ogóle kogokolwiek znaleźć do ubicia (przypominam że Wendigo wymaga 4 osób) i pamiętam jak na początku upka oczywiście po wojnie o artefakty, ciężko było znaleźć osoby, z resztą niedawno na to Lethal narzekał że by klikał każdego, ale nikt nie podejdzie dać auto i musi stać puste xD Z jednej strony rozumiem o co Ci chodzi ale z drugiej strony walki są za długie żeby bić manu. W Eliar jakoś nikogo nie wkurzało bicie manu tych stworków jak żółw czy garuda.
Z resztą prędzej zrobią dziwną mechanikę globala którą będzie bardzo ciężko zautomatyzować z przesadnie długą walką, niż dać coś przyjemnego do bicia ale z wyłączoną opcją auto z takim samym dropem. A potem będzie jak z Wendigiem lament że nie ma z kim bić, jakieś zmiany które skracają walkę (skrócenie tury rogów z 10-ciu na 8 tur) i zmniejszenie max HP (nawet nie pamiętam czy raz zmniejszyli czy dwa) oraz dodanie lepszego dropu, chociaż lepszy drop najmniej zachęca, bo co z troszkę lepszego dropu skoro się coś bije godzinę i pada pod koniec walki 2-3 razy żeby raz ugrać na jakieś śmieciowe miksturki typu odno2 czy zbroję nie unikatową, która nadaje się tylko do TvT albo do sprzedania u pociary.
- - - - - - - - - -
Wątpię żeby się Tobie chciało bić cokolowiek manu z tak długimi walkami, chyba że by na tym evencie walki miały sensowny czas, a nie nużyły swoją długością oraz były w jakikolwiek sposób ciekawe.
Wyobraź sobie taki scenariusz że ktoś wbija sobie w sobotę wyrzucić energię z całego tygodnia i nagle ma bić manu giganta, gdzie jedyną mechaniką jest posiadanie full HP i zdejmowanie sobie zatrucia, no nie do wytrzymania xD Jedynie jakiś event dobrze przemyślany to tak, ale tylko wtedy. A o globale na Twoim miejscu bym się nie martwił, coś wymyślą żeby tego się tak fajnie nie było na f5 tak jak to jest do tej pory.![]()
Miłego dnia
W sumie masz sporo racji w tym co mówisz, rzeczywiście może lepiej by było zostawić coś takiego na jakiś event pve.
Zgadzam się z tobą zwłaszcza z tym, że walki z mini poszły w dziwnym kierunku od czasów devos, gdzie do eliar rzeczywiście były wyzwaniem, ale przyjemne do walki manualnej, podczas gdy od devos praktycznie wszystkie były niezwykle upierdliwe pod jakimś względem, ale ciężko mi zawsze było stwierdzić, gdzie dokładnie leżał powód. Ogółem osobiście uważam, że gra z jakiegoś powodu jest dla mnie przyjemniejsza we wcześniejszych miastach, niż od devos, wiele postek po dotarciu do devos skasowałam ze znudzenia grą nimi, więc coś jest na rzeczy z późniejszymi miastami, przynajmniej w moim odczuciu.
No nic, jak widać mój pomysł raczej do wywalenia, still, mam nadzieję, że chociaż cokolwiek ciekawego z globalami eventowymi zostanie zrobione.
tez mam podobne odczucie, moim zdaniem jest to kwestia sporego wzrostu HP minibossow (podczas gdy obrazenia wcale nie ida az tak bardzo w gore, a nawet stoja w miejscu - odpalilem wlasnie losowa walke z arktosem i widzialem obrazenia pokroju 450-550, dokladnie tyle co i w eliar na zolwiu czy orku, na fenrisie podobnie) i dowalanie im zdolnosci/mechanik ktore znacznie utrudniaja walke w mniej niz 4 osoby ktore na wieksza skale zaczelo sie wlasnie w devos (demon, wdowa, bogini)
pamieta ktos branie drenazu na stare mini? pewnie nie, bo nie bylo wtedy takiej potrzeby, ale teraz jest to zdolnosc prawie obowiazkowa biorac pod uwage jak bardzo wydluzone sa walki przez wysokie hp i obrony, ktore z kolei sa zapewne rezultatem dodania kolejnego mega leczenia i sporego wachlarza zdolnosci druzynowych typu mega mana, mega przyspieszenie itp.
nawet nie mam pomyslu jak mozna rozwiazac ten "problem" w obecnym stanie gry, bo jezeli wspolczesne mini nie beda miec tak dopakowanych statystyk to jedynym sposobem na ich utrudnienie byloby wrzucenie im jeszcze bardziej chorych zdolnosci i skryptow ktore by je rzucaly na okraglo az wszyscy zgina od negatywnych statusow albo instakilli.
::::​)