Zobacz wyniki ankiety: Czy te zmiany Wielkanocne były potrzebne?

Głosujących
69. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

7 10.14%
  • Nie

62 89.86%
Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 46 do 60 z 92

Temat: Nowe zmiany jajka i zająca

Użytkownik Avatar hurzysta
    Następnym razem jak będziecie coś zmieniać to spytajcie graczy przed projektowaniem tego lub przynajmniej zróbcie coś oryginalnego... tbh zepsuliście najlepszego globala

Oczywiście chwała testerom że w ogóle coś robią, no ale cmon można się chyba postarać, wymyślić coś oryginalnego, zwłaszcza że żyjemy w czasach w których każdy ma dostęp do chatu gpt, czyli niekończących się inspiracji

Wesołego jajka
    Ostatnio edytowane przez hurzysta ; 18-04-2025 o 21:04
    Lewackie wycie - znakomicie

Użytkownik
    Zajączka już da ugrać ale jajko ciezkie.
    Wesołych swiąt

Użytkownik Avatar Stara Gwardia
    (Mapka wzięta z poradnika, nie wiem czy aktualna)

Xani pisał wyżej, że da się wrzucić resp unikata na mapie (jak u mimica), więc można rozważyć resp zajączka gdzieś w tych okolicach jako obiekt, a nie od razu jako walkę. Prosta animacja: wchodzą te czarne paski na górze i u dołu ekranu, kamera przenosi się w okolice czerwonej strzałki i zajączek wychodzi zza drzewek u góry, lub z niebieskiej strzałki od wyspy wielkanocnej.

- - - - - - - - - -

BTW. powód zmian zajączka został podany, jest dosyć zrozumiały. ALE CO WAM WADZIŁO JAJKO?! czy Tomi wyjaśni nam, czemu jeden z bardziej oryginalnych potwór został usunięty z gry i dostaliśmy za niego coś, co opisuje poniższy mem?
    Ostatnio edytowane przez Stara Gwardia ; 18-04-2025 o 23:27

Użytkownik Avatar Azekar
    Chciałbym ponownie pogratulować kochanej administracji, która wpadła na świetny pomysł. Oby tak dalej, robienie graczom na przekór na pewno sprawi, że z 20 aktywnych graczy wlecimy na dziesięciokrotność tej liczby. Trzymam kciuki za kolejne update, mam nadzieję, że będą równie udane!!!
    Miło jest być ważnym, ale ważne jest być miłym.

Użytkownik Avatar JeGGeRr
    Obawiam się iż wychodzą z założenia że i tak będą ludzie do grania więc wywalone joojca w graczy i tak dodadzą co chcą

Użytkownik Avatar Nattat
    Cytat Napisał JeGGeRr Zobacz post
    Obawiam się iż wychodzą z założenia że i tak będą ludzie do grania więc wywalone joojca w graczy i tak dodadzą co chcą
    To podzielą los Alkatrii XD
    Idę robić sobie cash, money - nie kaszę mannę
    Moi ludzie to klasyk
    Do zobaczenia mordziaty tymczasem

Użytkownik Avatar Azekar
    Cytat Napisał JeGGeRr Zobacz post
    Alkatria poszła właśnie tym torem i aktualnie licznik nie przebija dwóch osób online w ciągu 24h. No ale tak, trudno pójść w ślady większych i lepszych produkcji, które wprowadzają to, czego chcą gracze.
    Miło jest być ważnym, ale ważne jest być miłym.

Użytkownik Avatar Toshiro
    No co zrobić, praktycznie ostatnie 90% zmian wprowadzonych w tej cudownej gierce maj fantazy onlajn 3 są pod zniechęcanie graczy do dalszego grania i obserwacji jak gra dalej będzie progressować. Miło, że nie tylko ja tak myślę, a już coraz większa społeczność MFO3.
    (Kto wie jakie będą następnie jajkowe zmiany... Prima aprill już dawno było)
    Welcome to my world.

Cytat Napisał Toshiro Zobacz post
    No co zrobić, praktycznie ostatnie 90% zmian wprowadzonych w tej cudownej gierce maj fantazy onlajn 3 są pod zniechęcanie graczy do dalszego grania i obserwacji jak gra dalej będzie progressować. Miło, że nie tylko ja tak myślę, a już coraz większa społeczność MFO3.
    (Kto wie jakie będą następnie jajkowe zmiany... Prima aprill już dawno było)
    No coś w tym jest, nie ma co ukrywać iż te zmiany są wprowadzane na szybko bez sprawdzania uprzedniego jak widać, skoro po jakimś czasie i marudzeniu graczy zając został znerfiony, a nam pozostaje tylko spamić pod jednym postem na którego i tak nie odpowie nikt znając życie , toć nawet "pseudo twórcy" owej zmiany jak widać milczą w tej sprawie

Użytkownik
    Trzeba się cieszyć, że coś tam zrobili. Mimo, że też jest sceptyczny do niektórych zmian.

Użytkownik Avatar proskiler
    Jak dla mnie poprzedni zając nie miał polotu, więc zmiana na +. Spokojnie można bić w zerówkach auto. Natomiast co do jajka, to zgadzam się z opinią innych - było najlepszym globalem w tej grze. Nie rozumiem z jakiego powodu zostało to zmienione.

EDIT: zająca można było też spokojnie ubić przed znerfieniem
    pisząc najlepszy global miałem na myśli oczywiście globale eventowe
    Ostatnio edytowane przez proskiler ; 19-04-2025 o 19:53

Użytkownik
    Dlaczego akurat jajko było według was najlepszym globalem? Walka z nim była banalnie prosta oraz nudna. Wystarczyło trzymać tylko HP na poziomie,żeby nie umrzeć i ciągle bićm winrate był na poziomie 99% bo,żeby nie pokonać to każdy musiał w walce się postarać.

Cytat Napisał Suczek Zobacz post
    Dlaczego akurat jajko było według was najlepszym globalem? Walka z nim była banalnie prosta oraz nudna. Wystarczyło trzymać tylko HP na poziomie,żeby nie umrzeć i ciągle bićm winrate był na poziomie 99% bo,żeby nie pokonać to każdy musiał w walce się postarać.
    No pewnie dlatego, dla niektórych i tak za trudno było zmienić skrypt na jajcowy i potki latały non stop, zresztą na reszcie globali eventowych również jest trudno o gracza ze skryptem czasami więc dlatego była największa szansa na wina bo spartolić jak pisałeś trzeba było się postarać
    Jesteśmy inni więc nie porównuj nas do nikogo

Użytkownik Avatar proskiler
    Na evencie jeżeli nie polujesz na globala, to często masz inny skrypt - na zające albo kurczaka. Jeżeli zrespi się obok, to nie zdążysz zmienić, bo już 15 innych graczy biegnie złapać globala, więc jego prostota była w tym przypadku dużym plusem.
    Drugi plus to nietypowa mechanika, której żaden inny global/potworek z gry nie miał.
    Trzeci plus - mógł go bić każdy niezależnie od poziomu, low lvl był nawet bardziej pożądany w walce, bo miał dostęp do potek lv1 i 2.

Użytkownik Avatar Fresher
    Ja przede wszystkim nie rozumiem, jaki był cel wprowadzenia takich zmian?

Widziałem w ubiegłych latach wiele dyskusji i ankiet typu "który event jest najlepszy" i Wielkanoc zawsze była ciepło oceniana, więc śmiem wątpić, że zmiany są efektem krytyki graczy.

Mechanika wyrównywania statystyk przez jajo i zająca były jedną z najbardziej charakterystycznych cech tego eventu. Nie każdy potwór w grze musi stanowić wyzwanie, nie ma powodu żeby tak było, a event wielkanocny wyróżniał się właśnie swoją lekką sielankową formą.

Ja wiem, że pierwszą formą obrony przed krytyką tych zmian może być "nie umiecie grać, przecież to można w zerówkach ma luzie ubijać, nauczcie się walczyć", ale to nie tutaj leży problem. Nie chodzi o to, że coś jest zbyt ciężkie. Chodzi o to, że nie było powodu aby usuwać flagową mechanikę eventu i go utrudniać zabijając jego luźny vibe.

Obecnie musiałbym poświęcić pół godziny, aby przeanalizować skillset jajka i stworzyć na nie skrypt, a potem analizować swoje walki żeby ogarnąć nietypowe edge casy i go optymalizować, no i oczywiście jak dostaniemy low levele do walki albo ludzi ze złym profilem to będę dostawać spam żeby załączyć manu bo nie możemy ryzykować i w sumie to jestem cwelem jak zostanę na full auto i będę miał sabotowane na przyszłość. Do tego zajączek będzie wymagał większego postarania z bolidem. Czy stracę na tym jakoś mnóstwo czasu? no nie (o ile nie będę bił wielu jaj), ale po co zrobiliście z tego eventu to samo co jest na innych eventach?

Generalnie zmiany typu "ten event jest zbyt lubiany przez graczy, musimy to zmienić".
    Reputy tutaj

Uprawnienia