Heyka, jak zauważyliście jajko i zająć dostały zmiany i mam pytanie do was, czy według was te zmiany są na + czy na -. Oraz jakie macie opinie na ten temat?
Według mnie jest to na minus, ponieważ...
1. Jajo... wcześniej każdy mógł wejść na globala nie zależnie od poziomu, byl super wygodny i nie było spiny, że obecność 6 levelowca zakończy nam walkę, tak jak nie było znaczenia jaki się miało profil (po za wyjątkami). Do tego był to jeden z nielicznych globali na którym Antysabot miał rzeczywiście sens, bo gdy 1 z 4 osób zachciało sabotować jajo to nie była zdolna tego zrobić, gdyż 3 inne osoby były zdolne wciąż sami go zabić... Niestety to się zmieniło do góry nogami i usunęły tą równość robiąc z niego w coś Ala Monkensteina
2. Unikat... Tak samo jak z jajem, albo gorzej gdyż tu również wcześniej miało się wywalone na to jakim profilem się expiło zające. Można było w full seta +0 nosić, jakieś słabe śmieciowe, żeby nie marnować Golda na naprawę, a zająca wciąż można było zabić solo. Teraz niestety można zapomnieć o expieniu bez strat Golda +0 gdyż skurczybyk jest naprawdę mocny i od teraz musimy wybierać:
- albo expisz w +6/8 i solujesz zyskując 100% drop dla Siebie
- albo expisz bez strat golda, ale zapraszasz ekipę do Siebie co pozbawi Cię 100% szansy na złapanie lootu
Nie wiem jaki jest sens tych zmian, ponieważ Wielkanoc właśnie dzięki temu był wyjątkowy, gdyż zawsze był to jeden z ulubionych eventów w grze jako, że miał w sobie to coś, swobodę i wygodę a przede wszystkim równość dla każdego co już wcześniej wspomniałem