Jak wiadomo administracja nie jest chętna ukróceniu procederu nabijania prota, dlatego tak jak w tytule, proponuję aby wrócić do braku bójek na amie,
aby Morgan wraz z kolegami nie musieli co godzinę sobie ochronek nabijać.![]()
Jak wiadomo administracja nie jest chętna ukróceniu procederu nabijania prota, dlatego tak jak w tytule, proponuję aby wrócić do braku bójek na amie,
aby Morgan wraz z kolegami nie musieli co godzinę sobie ochronek nabijać.![]()
Miłego dnia
pomysl tak absurdalny, ze az nie wiem jak skomentowac xD na nie
Absurdalny? Przecież każdy kto chce, to unika walk. Jedynie sobie przed Amaterasu prota nabijają, niby absrudalny a niby nie.
Miłego dnia
Usuń post Dawid, póki jeszcze się z ciebie nie śmieją
Nabijanie ochrony przed Amaterasu nie bierze się znikąd. Łapiecie ciągle graczy, którzy próbują ubić sobie (tak jak piszecie co drugi post) nieopłacalnego minibossa globalnego, i trzymacie ich w walce tak długo, jak tylko jesteście w stanie przedłużyć. Siedzicie cały dzień na martwej grze przeglądarkowej, tylko po to, żeby po nabiciu limitów móc siedzieć i przedłużać bójki jak najdłużej.
Popatrzcie na siebie, zanim po raz kolejny stworzycie temat o problemie, który jest bezpośrednio wywołany przez wasze niemoralne zagrywki. Zamiast przywracać brak bójek, proponuję wprowadzić wyłącznie bójki automatyczne, co będzie dużo lepszym wyznacznikiem tego, kto jest najlepszy, niż przedłużanie bójki nierzadko do 30 minut.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Solaris ; 04-04-2025 o 23:18
Czemu mają się śmiać? Że współczuję ziomeczkowi który musi co godzinę sobie procika nabijać? xD
Atakujecie? Po co miałbym atakować i zakładać temat żeby usuwać bójki? xD Ja nikogo nie atakuje, nie rozumiem czemu jesteś dla mnie wrogo nastawiony skoro proponuję zmianę pod was, myślałem że będziesz za ułatwieniem gry dla Morgana by nie musiał co godzinę z Nordii wracać na Wyklętą Świątynie, ale nawet jego koledzy mają to gdzieś xD
Proponuję pomyśleć zanim coś takiego napiszesz.... To że dygasz się na myśl że możesz z nami zawalczyć TvT to inna kwestia, ale Twój pomysł jest już total z depo, bo co z osobami które nie walczą auto i mają nieklasyfikowaną rangę? Mają mieć jako jedyni permanentnego prota? Atakować auto możesz nawet teraz.
Niemoralne to jest nabijanie sobie prota, a potem atakowanie kogoś tylko dlatego że złapał jego kolega który ma akceptacje, po to aby 3 osobom marnować czas.
A to nie tak że Ty z Twoim ziomeczkiem Pregnantem tak zaczęliście łapać, a inni od was podłapali waszą taktyktę? Wrzucam link do tematu który był poruszany jak tak atakowaliście jakbyś już zapomniał.
Cytując Twojego kolegę
Ostatnio edytowane przez DawidXD ; 04-04-2025 o 21:28
Miłego dnia
Mam na myśli całą waszą drużynę, a nie pojedyncze osoby. Jestem przeciwny wprowadzaniu zmian pod konkretną drużynę - po prostu wyrażam swoją opinię. Problem jest wywoływany przez was i tak już pozostanie na długie lata.Napisał DawidXD
To była tylko moja propozycja rozwiązania problemu - nie ma sensu gdybać, co by było, gdyby, skoro dobrze wiemy, że nic nie zostanie zmienione. Poza tym kto powiedział, że to muszą być bójki rankingowe? Mogłyby zostać wprowadzone bójki automatyczne nierankingowe i problem byłby rozwiązany.Napisał DawidXD
Ciekawe, kto tak sprytnie zasugerował nowym graczom na Amaterasu ten genialny pomysł...Napisał DawidXD
Nie. Po prostu rutynowo twój brat musiał napisać swoje „świetne” wypowiedzi na forum, po tym jak wasza taktyka (jeśli dobrze pamiętam - przedłużanie Necrona) została zastosowana przeciwko wam.Napisał DawidXD
Problem powstał przez dodanie akceptacji i wołanie osób z miasta, zamiast uatrakcyjnienia potworów globalnych. Jakby globalne potworki były atrakcyjne dla większości graczy, to raczej nikt by nie sabotował, bo nie byłoby jakJakoś na eventowych nikt nie sabotuje, wyjątkiem był Twój ziomeczek Pregnant. Również odegrał kluczową rolę w tym że teraz macie utrudnione bicie. Jakoś nowi gracze np. kubikpl czy Kinseja nie mają problemu z biciem, radzę się zastanowić dlaczego.
Po pierwsze ta gra jest zbyt uczciwa na coś takiego, zaraz pojawiłby się krzyk że nie można brać sosa (w przypadku auto jest to niewykonalne) jak nie jest rankinogowa walka.... Można by tak omijać konsekwencje bycia agresorem (branie pomocy przez atakowanego gracza). A wracając do Twojej wypowiedzi po co proponujesz coś co nigdy nie wejdzie? Już mógłbyś nie pisać nic.
O ile pamiętam to się wzięło z tego że biliście pół godziny po to by paść, wrócić i znowu bić pół godziny, w sumie się nie dziwię że wtedy was tak łapali.
Nie wiem o co Ci chodzi, przecież tam dajesz auto i wyloguj.
A odnosząc się do Twojego całkowitego posta, to już wyraziłeś swoją opinię, jesteś na NIE, proponuję skończyć offtopic w tym miejscu. Kulturalnie będzie dać wypowiedzieć się innym, bez zbędnego zaśmiecania tematu.
Miłego dnia
Potwory globalne są już wystarczająco atrakcyjne, nie są potrzebne żadne zmiany. Podane przez ciebie osoby nie mają problemu z biciem, ponieważ wybierają was do swoich walk. W przypadku graczy, którzy chcą bić w swojej grupie znajomych, sytuacja wygląda inaczej. Przykład: BlackRedWhite.Napisał DawidXD
Ta gra nie jest uczciwa w żadnym aspekcie, a mój pomysł wprowadziłby prawdziwą rywalizację - tę, którą rzekomo tak uwielbiacie.Napisał DawidXD
Ty dobrze wiesz, że twoja propozycja również nie zostanie wprowadzona - to po co tworzyć taki temat?Napisał DawidXD
Z czego połowa tego czasu była poświęcona na zebranie drużyny, z powodów wcześniej podanych - czyli przedłużania bójek.Napisał DawidXD
Chodzi tutaj o blokowanie postaci na kilka minut (a w przypadku Wendigo - nawet godzin).Napisał DawidXD
Wszystkie moje posty odnoszą się bezpośrednio lub pośrednio do tematu wątku.Napisał DawidXD
Opisywanie Twoich przepychanek z moimi znajomymi nie jest odniesieniem do tematu.
Miłego dnia
To, że niewygodne dla was fakty są kłopotliwe również dla twoich znajomych, nie oznacza, że nie odnoszą się do tematu. To właśnie wasze działania są źródłem tej propozycji, więc trudno ich nie poruszać.Napisał DawidXD
Jeżeli zwiększeniem ich atrakcyjności byłoby wzmocnienie dropu, to skutek byłby odwrotny. Prowadziłoby to do prób zniechęcenia innych grup bicia globala czy całkowitego jego odpuszczenia by cały zarobek trzymać dla siebie. Pozostaje nadal możliwość dołączenia gdy ktoś ma pożeracza, a więc nie neutralizuje sabotów.
Dlatego, że siedzą z wami i im nie blokujecie dostępu? Faktycznie, zastanawiające. Na waszym prywatnym discordzie była nawet lista osób, którym macie sabotować globale wybranym przez (głównie/wyłącznie) senseia, gdyby nie dołączyli do was zostałoby im odpuszczenie amy lub robienie to co morgan.
Na nie.
Propozycja ta w moim mniemaniu sprzyja większym grupom, pozwala na powiększenia zjawiska jakim jest sabotowanie/przedłużanie walk z globalami (tak jak działo się np. z wendigo w okolicach stycznia).
Ja myślałem że jest na odwrót, że właśnie możliwość atakowania jest pod większe grupy (możliwość wyłapania wszystkich z przeciwnej frakcji) i wyszedłem z propozycją w moim mniemaniu pod was. Szkoda że reszta wypowiedzi jest na poziomie Solarisa, chociaż ten jeden fragment jest na temat.
Miłego dnia
Rozwiązanie jest jedno, mega mocno zboostować nagrodę za pierwsze ubicie, po czym z każdą kolejną wygraną nagroda coraz mniejsza aż do zera! W ten sposób ludzie polujący na globale sami będą przestawać to robić, bo za duże koszty w stosunku do nagród będą!
- - - - - - - - - -
Tbh marnowanie globali zawsze będzie problemem. Jedynym sposobem na uniknięcie go byłoby zrobienie tak, żeby global nie znikał po przegranej z graczami, a gracze byli karani w jakiś sposób, może blokadą na łapanie przez 24 godziny? To by oznaczało jedną próbę na 24 godziny na gracza, co nie jest takie złe tbh.
Jesteś takim mistrzem PvE, że nawet sam Sir Tristam cię nie rusza? Kliknij tutaj, by zobaczyć wyzwanie przygotowane specjalnie dla takich jak ty! Sam twórca Tristama aprobuje to wyzwanie!
Proponuję założyć osobny temat dotyczący popularności globali, zamiast offtopicować temat związany z bójkami na jednej mapce xD
Z resztą sami beneficjenci są na nie, więc można ten temat zamknąć, o co proszę moderatora.
Miłego dnia