Zobacz wyniki ankiety: Czy zgadzasz się by dodać taką funkcję?

Głosujących
44. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

34 77.27%
  • Nie

10 22.73%
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 16 do 23 z 23

Temat: Kukła do Treningów

Użytkownik Avatar Toshiro
    Cyrk i tyle.
    Pomysł jest świetny, nikt w tym nikogo nie skrzywdzi - to tylko przetestowanie skryptów, tyle razy tematów było o tym (ba, nawet ja zaproponowałem i nie przeszło więc obawiam się, że z tym też tak będzie)
    Welcome to my world.

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Cytat Napisał Kamień pogromca pań Zobacz post
    niżeliby dodawać "coś" co by zwiększyło "przyjemność z gry". Czyli właściwie co? Prócz nowego kontentu i jakiś poprawek nic innego nie przychodzi do głowy.
    • Zmiana sposobu respu kwiatków (niekoniecznie o północy ale też bez czekania 24h),
    • zakładki do profili,
    • auto-heal po każdej walce (również jako usługa premium),
    • lepsze sortowanie w plecaku (np. grupowanie gemów),
    • zmiana w funkcjonowaniu targu (np. usunięcie opłaty 1G, dodanie możliwości ustawienia paru aukcji bez używania slotów w depo (do określonej liczby aukcji))
    • zmiany w globalach

Naprawdę jeszcze sporo bym takich propozycji znalazł

Nie chcę, żeby powstawał tu offtop tak więc pozwolę sobie ukrócić to pisanie o testerach.
    Nie chcę również, aby ktokolwiek poczuł się urażony, że "hurr durr cenzura" więc standardowo zachęcam do dyskusji na dziale "rozmowa" o przywilejach testerów, udokumentowanych/udowodnionych nadużyciach itd., itp.. Natomiast teraz proszę o odnoszenie się do tematu

(posty off-top usunę z czasem, by każdy mógł się z nimi zapoznać, skopiować etc.)
    Ostatnio edytowane przez Hubiot ; 04-02-2025 o 19:36

Użytkownik Avatar Platynowy
    Każda z tych propozycji jest potrzebna ale uważam, że auto-heal mógłby być funkcjonalnością w pełni darmową - to po prostu jeden z trybów expienia, ponadto byłby to ukłon w stronę graczy, którzy mają internet z biedronki i pomimo chęci leczenia się co walkę nie zawsze się to udaje. Takie sytuacje występują również przy lepszych łączach, coś przytnie i mamy miasto. Tego typu zdarzenia ograniczają dostęp do bardziej wymagających ale zarazem opłacalnych expowisk tym samym działają zniechęcająco do podejmowania większych wyzwań.

W temacie off-topów - ok. Ten post można uznać jako off-top i liczę się z tym, że zostanie usunięty ale odnośnie mojego ostatniego wpisu zwracam się z prośbą o pozostawienie go w temacie.

Użytkownik Avatar Luxferre
    ja naprawde nie rozumiem co wy macie z dodawaniem zmian qol do "pakietu premium", tak jakby ta gra nie byla juz wystarczajaco pay 2 win
    ::::​)

Ja to chyba kiedyś nawet proponowałem, albo chciałem zaproponować - wydaje się na pierwszy rzut oka, że byłoby to świetne, wygodne, nieszkodliwe. Wszakże nie prowadziłoby bezpośrednio do taniego zysku. Takie wygodne testowanie, bez większego kosztu pieniężnego, czasowego czy energetycznego ogólnodostępnych funkcjonalności, możliwość konstruowania coraz to lepszych skryptów, profili. Fajnie, co?

Teraz jednak jestem na nie - przede wszystkim jest to funkcjonalność wzięta niemalże 1 do 1 z mfo2, w którym spełnia swoje zadanie. Tam jednak cały system walk z potworami jest zupełnie odmienny od tego, który mamy w części trzeciej. Nie ma możliwości przewidzenia z jaką konkretną grupą zawalczymy (i czy w ogóle zawalczymy), expowiska są znacznie bardziej zróżnicowane pod względem możliwych kombinacji mobków. Tutaj byłoby to po prostu maszynką do doskonalenia się bez większego wysiłku, na przewidywalne ze wszystkich stron grupki.

Moim zdaniem - godnym uwagi byłoby dodanie tego jedynie w wersji manualnej, faktycznie bez straty mikstur. Tak aby tylko zobaczyć w jaki sposób mam bić, żeby zabić. Wersja automatyczna jak dla mnie to tylko niepotrzebne wygodnictwo, bez którego gra się doskonale obywa - tyle świetnych skryptów już napisano

A tym bardziej tego nie popieram, jeśli miałoby to być częścią pakietu premium.
    Ostatnio edytowane przez Violetta Valery ; 04-02-2025 o 22:21
    Cześć zbóje
    Pewnego razu uczeń Archimedesa zapytał go, co będzie miał ze zgłębiania matematyki. Archimedes zwrócił się do swojego drugiego ucznia:
    -Daj mu talara, bo koniecznie musi coś mieć z tej nauki.

Użytkownik Avatar Platynowy
    UPdate odnośnie mojego ostatniego postu, który odnosił się do nadużyć po stronie kadry testerskiej i wiadomości dla potomnych - pomimo wniesienia czegoś wartościowego w temat post został finalnie i tak usunięty *wow* kto by się się tego spodziewał? więc Drodzy Gracze chcąc czy nie chcąc zostaliście właśnie świadkami procederu, który w tej grze trwa w zasadzie nieprzerwanie od zawsze, tak właśnie w tej grze zamiatane jest wszystko pod dywan, wszystko co niewygodne rzecz jasna ;-)

PS. otrzymałem w dosyć krótką chwilę kilka (o nie kilkanaście) pkt. reputacji - a więc dzięki za tak pozytywny odbiór moich ostatnich wypowiedzi

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Cytat Napisał Platynowy Zobacz post
    UPdate odnośnie mojego ostatniego postu, który odnosił się do nadużyć po stronie kadry testerskiej i wiadomości dla potomnych - pomimo wniesienia czegoś wartościowego w temat post został finalnie i tak usunięty *wow* kto by się się tego spodziewał? więc Drodzy Gracze chcąc czy nie chcąc zostaliście właśnie świadkami procederu, który w tej grze trwa w zasadzie nieprzerwanie od zawsze, tak właśnie w tej grze zamiatane jest wszystko pod dywan, wszystko co niewygodne rzecz jasna ;-)

PS. otrzymałem w dosyć krótką chwilę kilka (o nie kilkanaście) pkt. reputacji - a więc dzięki za tak pozytywny odbiór moich ostatnich wypowiedzi
    Usunięty przeze mnie fragment nie odnosił się w mojej opinii do tematu.
    Informowałem o tym, że wszystkie posty off-top zostaną przeze mnie usunięte, nawet dałem czas aby każdy zainteresowany mógł przeczytać co macie na ten temat do powiedzenia oraz umożliwić skopiowanie postów. Było to powiedziane otwarcie, więc zamiast użalać się nad tym i pisać cokolwiek o zamiataniu pod dywan to proponuję zastosować się do mojej rady z poprzedniego posta.

Cytat Napisał Hubiot Zobacz post
    Nie chcę, żeby powstawał tu offtop tak więc pozwolę sobie ukrócić to pisanie o testerach.
    Nie chcę również, aby ktokolwiek poczuł się urażony, że "hurr durr cenzura" więc standardowo zachęcam do dyskusji na dziale "rozmowa" o przywilejach testerów, udokumentowanych/udowodnionych nadużyciach itd., itp.. Natomiast teraz proszę o odnoszenie się do tematu
    I ten post (Twój, oraz mój odnoszący się do Twojego) również zostanie po czasie usunięty.

@Down:
    Cytat Napisał Jotson Zobacz post
    Czyli jak uprzedzę, że coś zamiotę pod dywan pod pretekstem, że wypowiedź jest nie na temat, to już się nie liczy i wszystko jest super? Zresztą format forum jest tak samo przestarzały jak ta gra, to podejście do jego moderowania najwyraźniej musi być również staroświeckie dla zachowania klimatu
    Z tego co mi wiadomo "zamiatanie pod dywan" oznacza tuszowanie bądź ukrywanie czegoś. Moim zdaniem ciężko mówić tu o jakimkolwiek tuszowaniu, skoro daje wszystkim czas na zapoznanie się z wypowiedziami i wręcz zachęcam do dzielenia się dowodami - w odpowiednim do tego miejscu
    Gdybym zaczął tutaj usuwać wszystko od razu, bez jakiegokolwiek czasu na reakcję i zaczął sypać banami to wtedy zrozumiałbym oskarżenia o jakiś adminofaszyzm, niczym 10 lat temu za czasów Baggiego )
    Ale teraz i tak gracze na forum są (oczywiście w mojej opinii) traktowani bardzo ulgowo
    Ostatnio edytowane przez Hubiot ; 10-02-2025 o 15:37

Użytkownik Avatar Jotson
    Cytat Napisał Hubiot Zobacz post
    Było to powiedziane otwarcie, więc zamiast użalać się nad tym i pisać cokolwiek o zamiataniu pod dywan to proponuję zastosować się do mojej rady z poprzedniego posta.
    Czyli jak uprzedzę, że coś zamiotę pod dywan pod pretekstem, że wypowiedź jest nie na temat, to już się nie liczy i wszystko jest super? Zresztą format forum jest tak samo przestarzały jak ta gra, to podejście do jego moderowania najwyraźniej musi być również staroświeckie dla zachowania klimatu

Uprawnienia