Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 16 do 19 z 19

Temat: Rozwiązania Zagadek Strażnika Wyspy

Użytkownik
    Cytat Napisał Vami Zobacz post
    To w dalszym ciągu jest bardzo solidna, przejrzysta baza, na którą zeszło sporo czasu - i nie ukrywam, że w tej formie mi się sprawdza to przyjemniej. Myślę, że sprawiedliwie by było wkleić obie wersje do poradników, aby każdy mógł dobrać dla siebie dogodną formę.
    Poradnik który jest aktualnie oficjalny jest dużo lepszą, przejrzystszą i zautomatyzowaną wersją listy powyżej. O ile w ogóle cokolwiek było automatyzowane na podstawie tej listy. Świat idzie do przodu. Dodawanie tego co jest tutaj do oficjalnego poradnika tylko po to, aby "nie urazić nikogo uczuć" jest takim samym bezsensem, jak to że nie możesz kupić sobie samochodu, bo sąsiad też nie ma i będzie mu przykro.

Jeśli chcesz korzystać z tej wersji - śmiało. Zostanie zarchiwizowana i jakoś będzie można do niej dotrzeć.

Użytkownik Avatar Vami
    Cytat Napisał Hidi Zobacz post
    Poradnik który jest aktualnie oficjalny jest dużo lepszą, przejrzystszą i zautomatyzowaną wersją listy powyżej. O ile w ogóle cokolwiek było automatyzowane na podstawie tej listy. Świat idzie do przodu. Dodawanie tego co jest tutaj do oficjalnego poradnika tylko po to, aby "nie urazić nikogo uczuć" jest takim samym bezsensem, jak to że nie możesz kupić sobie samochodu, bo sąsiad też nie ma i będzie mu przykro.

Jeśli chcesz korzystać z tej wersji - śmiało. Zostanie zarchiwizowana i jakoś będzie można do niej dotrzeć.
    Czy dużo lepszą i przejrzystszą - to już kwestia subiektywna.

Tak, ta lista była fundamentem do stworzenia wersji z excelem, była tam wzmianka:
    Kalkulator powstał głównie na podstawie odpowiedzi z tematu Chamois.
    . Nie jestem przeciwnikiem "nowej" wersji, wręcz przeciwnie - w ankiecie z wersją excelową sam zawierałem chęć pomocy z rozwojem projektu. Ale uważam, że obie formy powinny być docenione i wyróżnione, ze zwykłej przyzwoitości, szacunku do włożonej pracy i samego faktu, że nie każdy chce korzystać z linków (to niestety tyczy się również solucji).

Świat idzie do przodu, natomiast nie oznacza to, że wszystko ma być porzucane w imię rozwoju. Tak jak ty widzisz kontynuację tego tematu za zbędną, tak ja uważam, że jeżeli wychodzi nowa seria ajfonów, to nie trzeba porzucać starszego modelu, bo w dalszym ciągu jest on użyteczny i bez niego nie powstałaby lepsza wersja.

Nie wiem, może to ja rozumiem takie sprawy opacznie. Pamiętam, że parę lat temu za czasów mojej moderacji forum, która była de facto wątpliwej jakości, prowadziłem m.in. aktualizację tabeli wymian minibossów. Napisałem prywatną wiadomość do Belnel, ponieważ w tamtym czasie zarządzałem tym działem i chciałem zoptymalizować tabele i wdrożyć parę pomysłów. Dostałem zgodę na zmianę treści, jednak umówiliśmy się, że post zostanie autorstwa Belnel, w razie jakby miała chęci oraz możliwość rozwinąć ten projekt. Myślę, że taka forma była uczciwa i nikt nie był wtedy pokrzywdzony. Natomiast w tym przypadku jednak autorce jest przykro, bo ewidentnie zabrakło komunikacji pomiędzy obiema stronami. Po prostu wiem, ile czasu zajmuje produkowanie poradników, więc mam w sobie trochę zrozumienia i... życzliwości.

EDIT: Źle użyłem moich słów. Przez wzmiankę o formie dogadania się z Belnel nie mam na myśli, żeby teraz pracę Encyklompendium podpiąć pod pracę Chamois. Bardziej to, że rozumiem, dlaczego autorka napisała taki a nie inny komentarz, do którego miała prawo.
    Ostatnio edytowane przez Vami ; 04-12-2024 o 00:27

Użytkownik
    I po co ten feedback?

Cytat Napisał Kamillo Zobacz post
    I po co ten feedback?
    Z szacunku, ale możesz nie rozumieć znaczenia tego słowa, tak jak i innych rzeczy nie jesteś w stanie zrozumieć.
    Dwie kreski na teście, grabie pomogły i zjemy płoda w cieście.

Uprawnienia