Wpadłem na pomysł, że w sumie gracze MFO też używają specyficznych słów dla tej społeczności, taki swego rodzaju slang, więc czemu nie wyłonić tego najlepszego lub najpopularniejszego?
Zasady i przebieg
1. Zasady zgłaszania kandydatów
1.1. Zgłoszenia wysyłamy pod tematem.
1.2. Post może zawierać nielimitowaną liczbę kandydatów.
1.3. Słowa w tej edycji nie mają limitu wstecz - jest to pierwsza edycja.
1.3.1 Prawdopodobnie ze względu na trudność wyłonienia daty nigdy takiego nie będzie, jednak powtarzające się słowa z poprzednich edycji będą traktowane inaczej w następnych edycjach, np. poprzez branie nowych słów do głosowania bardziej priorytetowo od np. zdobywcy miejsca w top 5 poprzedniej edycji.
1.4. Akceptowane są też pełne wyrażenia
2. Faza zgłoszeń
2.1. Kandydatów zgłaszamy maksymalnie do 20 grudnia.
2.1.1 W następnych edycjach będzie to przeprowadzane wcześniej i krócej - w tej edycji jest do nadrobienia kilkanaście lat.
3. Faza wstępna
3.1. Faza trwa do końca roku.
3.2. W tej fazie trwa głosowanie pomiędzy wszystkimi słowami.
3.3. Do następnej fazy przechodzi 10 słów.
3.3.1. Jeżeli słów będzie do 15, wtedy jest to od razu faza końcowa wyłaniająca zwycięzcę [nie dotyczy tej edycji]
4. Faza końcowa
4.1. Faza końcowa trwa około 3-5 dni.
4.2. W tej fazie głosowanie trwa pomiędzy 10-ma słowami wyłonionych z poprzedniej fazy.
4.3. Zwycięskie słowo zostanie ogłoszone tak szybko, jak się da (zależnie od godziny końcowej tego samego dnia lu następnego z rana)
Pozostałe informacje
Jako organizator mam prawo do wskazania wyróżnień. W następnej edycji może ktoś pomóc przy organizacji, wtedy wybór będzie wspólny lub każdego z osobna po jednym.
Jeżeli masz propozycję dotyczące organizacji wydarzenia, pisz pod tematem.
- - - - - - - - - -
Aha i jak można proszę napisać czy lepiej będzie, aby głosowania były na zewnętrznej stronie czy na forum w osobnym temacie.
- - - - - - - - - -
Na zewnętrznej lepiej moim zdaniem + nie wiem czy jest np. jakiś limit opcji ankiety na forum