Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 46 do 53 z 53

Temat: Słowo Roku MFO - I Edycja (2024)

Użytkownik
    pokemony - nowi gracze werbowani przez Varvinexa żeby poprzeszkadzać senseiowi / kagome na globalach

do zwrotów dorzucam :

stały ignor często nieużytkownik wózka pisał komuś coś toxycznego na privie i blokował "stałym ignorem" na kilka dni
    udt na kg/is gdy ktoś gra z nieużytkownikiem wózka to daje mu uprawnienia urzędu dozoru technicznego na odpowiedni event

Użytkownik
    Cytat Napisał Mistrzunio Zobacz post
    Nie daję w cytat bo zajmie za dużo miejsca więc no.
    Bardzo dziękuję za tak obszerną wypowiedź wyjaśniającą co niektóre słowa.

- - - - - - - - - -

200kk?
    Karta bóstwa?
    Brzmi to jak coś bardziej normalnego niż no.
    Nie wiem do czego odnosi się 200kk, cena czegoś czy coś.
    Jedyne co mi przychodzi na myśl z kartą to to, że widziałem u kogoś na prezentacji jak się żalił że nie dropiła mu karta pomimo bardzo dużej ilości przejścia instancji walentynkowej (nie pamiętam kto)

Tak poza tym prosiłbym o dodatkowy kontekst co do "gold w prawdziwym życiu" i "jak poty"
    Dodam jeszcze k-word, czyli nick pewnego gracza którego lepiej nie pisać, bo ta osoba spełnia swój cel - czyli dostaje atencję. Nie ważne że ta atencja jest negatywna - ważne by było mówione o tej osobie
    Co do innych:
    200kk - suma golda, na jaką gracz top2 rankingu wszechczasów pvp auto (bo top1 jest zarezerwowane dla Andrju Drzewo, który dominuje pod każdym aspektem nad tym graczem z drugiego miejsca) oszukał osobę chorą i nie poniósł za to żadnych konsekwencji (coś jak Sasin w 2020 roku za nieodbyte wybory).
    Karta bóstwa - w sumie dobrze myślisz, że to trochę o kone, ale to też karta, którą kupił k-word i nie wiadomo do końca co się z nią stało, bo nie ma on ani karty ani golda, który zapłacił za tę kartę, a było to 67kk
    Gold w prawdziwym życiu - chodzi o to że niektórzy gracze zamiast pisać że zarobili 2000 zł to piszą 2000 golda, jakby naszą walutą był gold taki jak jest w mfo a nie polski złoty
    Jak poty - częste pytanie graczy kg do innych graczy około 4 rundy. Jeżeli dany gracz nie ma potek, to jest atakowany przez tego co pytał go o poty (nawet, jak mają ze sobą dobry kontakt)

Użytkownik
    Dziękuję za kontekst oraz nowe propozycję

- - - - - - - - - -

Dodam do listy około 16 jak będę już w domu. Plus zaktualizuję regulamin i dodam do listy konteksty

- - - - - - - - - -

Pan wiadomo kto (może zacznę po imieniu, czy nie?) bardzo pragnie usunięcia tematu i rzekomo zgłosił go moderatorowi

Żeby się nie czepiał (choć nie ma do czego) zmieniam kontekst:
    wózkowy - osoba o biernej postawie do życia (pasuje do opinii innych i nie jest skierowane ku jednej osobie)

- - - - - - - - - -

Choć i tak co ma do tego moderator? Nie widzę problemów w samej inicjatywie

- - - - - - - - - -

Tak prezentuje się obecnie lista (na końcu dodałem swoje propozycje):

1. ben - skrócenie od Farben
    2. zezłomować - pokazanie dominacji nad kimś, pokonać kogoś
    3. wózkowy - osoba o biernej postawie do życia (głównie w odniesieniu do Kaidana)
    4. manupilant - manipulant
    5. babcia spadła z taboretu - coś poszło nie po naszej myśli
    6. kiedy scythe? - bardzo powtarzające się pytanie dotyczące aktualizacji, które w tej grze wychodzą rzadko
    7. Ukrainiec - używane w określeniu do osób znad wschodniej granicy (Polaków)
    8. CWL - oficjalnie tablica rejestracyjna Włocławka, nieoficjalnie chyba nie trudno się domyślić
    9. łzy zaczęły łzawić - zwrot najpewniej użyty przez Kaidana, który nie ma większego sensu
    10. przewaga testerów - testerzy i ich znajomi zdają się mieć przewagą w postaci np. podkręconych dropów
    11. renta - pieniądze przelewane na grę, zwykle w kontekście żartów o rencie Kaidana z tytułu niepełnosprawności (co jest nieprawdą)
    12. gold (w realnym życiu) - niektórzy na polskie złoty mówią gold
    13. ene/ena - skrót od "energia"
    14. 200kk - suma golda, na którą pewien gracz oszukał osobę chorą i to bez konsekwencji.
    15. karta bóstwa - karta kupiona przez Kaidana, dalszy los nie jest znany. Nie ma ani karty, ani golda
    16. wina [wstaw nazwę gracza] - zrzucanie winy na kogoś za przegranie m.in. na kg
    17. jak poty? - częste pytanie graczy kg do innych graczy około 4 rundy. Jeżeli dany gracz nie ma potek, to jest atakowany przez tego co pytał go o poty
    18. elo ctm - dosłownie "hej, co tam u ciebie?
    19. scamer ignor - określenie używane, kiedy czujemy, że ktoś jest scamerem i dajemu mu ignora. Genezy się domyślam
    20. walizy - pakowanie waliz
    21. Bartolome[SZEF] - tytuł nadany Bartolome przez samego siebie jako nazwanie siebie szefem w złomowaniu ukraińców i innych przeciwników
    22. Odkaidanić - wygrać walkę poprzez krytyka w idealnym momencie, który decydował o zwycięstwie lub jego braku
    23. 3,34 - koordynaty nielegalnego przenoszenia utopców
    24. strzygła - połączenie słów "skrzydła strzygi"
    25. janko - jajko niespodzianka
    26. leszy - miniboss globalny z eventu wakacyjnego, wywołał wiele ciekawych sytuacji
    27. pokemony - nowi gracze rywalizujący o globale
    28. bycie pieskiem - bycie lizodupem itp.
    29. kto pisze? - odpowiedź Kaidana na serwerach discord, kiedy się zarzekał, że ma większość graczy w ignorach i nie czyta wiadomości osób przez niego ignorowanych.
    30. stały ignor - "stała" blokada na kilka dni
    31. udt - Urząd Dozoru Technicznego. Używane w określeniu jako przyznanie Kaidanowi uprawnień ów urzędu podczas eventu kg lub iś
    32. k-word - Kaidan
    33. wywa/wywka - Wywerna Pasiasta
    34. lange - Langeburg
    35. urke - Urkaden
    36. arbuz - Arboribus
    37. ama - Amaterasu

Mogłem coś pominąć lub nie znany jest kontekst.

- - - - - - - - - -

Do słów nie uwzględnionych mogło brakować kontekstu lub przeoczyłem
    Jeżeli któryś z kontekstów jest błędny, też proszę o informację
    Ostatnio edytowane przez Mistrzunio ; Dzisiaj o 20:13
    Sygnatura (nie tak, że dalej nie mam pomysłu)

Użytkownik
    Moim zdaniem ten pewiem gracz na marne zgłasza ten temat, ponieważ a) jego pan nie ma w tym dziale moderatora b) temat jest jak najbardziej inicjatywy gracza. Na końcu moglibyśmy złożyć się na nagrody za najlepsze miejsca (sam mógłbym coś dorzucić od siebie)

Użytkownik Avatar hurzysta
    zglaszam "gang ichtiona"
    Lewackie wycie - znakomicie

Użytkownik
    Zgłaszam "gang asasynka"

Użytkownik
    @Mistrzunio wkradl ci się błąd.
    Bartolome[SZEF] to pleonazm podobnie jak mokra woda (tłumaczę dla ukraińców)
    Bartolome aby przychodzi i złomuje oponentów.
    Do słowa roku musisz zapisać Bartolome[SZEF] bo żaden gracz nie może sobie przywłaszczyć tego tytułu. SZEF jest tylko jeden, jestem nim Ja.
    Od siebie mogę dodać jeszcze:
    -Drukarnia welova - jest sobie pewien gracz i on ma drukarnie w której zatrudnia 2 smerfów drukarzy.

Użytkownik
    Cytat Napisał Bartolome Zobacz post
    @Mistrzunio wkradl ci się błąd.
    Bartolome[SZEF] to pleonazm podobnie jak mokra woda (tłumaczę dla ukraińców)
    Bartolome aby przychodzi i złomuje oponentów.
    Do słowa roku musisz zapisać Bartolome[SZEF] bo żaden gracz nie może sobie przywłaszczyć tego tytułu. SZEF jest tylko jeden, jestem nim Ja.
    Od siebie mogę dodać jeszcze:
    -Drukarnia welova - jest sobie pewien gracz i on ma drukarnie w której zatrudnia 2 smerfów drukarzy.
    No ok, poprawię (jak nie zauważysz tutaj zmian to zmieniam w notatniku, nie mam obowiązku ciągle aktualizować listy, ale co jakiś czas i tak będzie)
    Tak zostało wytłumaczone przez kogoś innego, skoro tak uważasz...

A co tam drukują tak wgl?

- - - - - - - - - -

Co do gangów po prostu ich drużyny czy należą do nich inne osoby?

- - - - - - - - - -

Cytat Napisał EmiLowaTy Zobacz post
    Moim zdaniem ten pewiem gracz na marne zgłasza ten temat, ponieważ a) jego pan nie ma w tym dziale moderatora b) temat jest jak najbardziej inicjatywy gracza. Na końcu moglibyśmy złożyć się na nagrody za najlepsze miejsca (sam mógłbym coś dorzucić od siebie)
    To jest mądry pomysł.
    Ja mogę dorzucić jakieś zwoje zdolności bo kupowałem trochę (lepiej tak trzymać kasę niż w czystym goldzie imo) + kartę goblina królewskiego i skrzata. Może jakiś gold tak z 100-200k. Patrząc na okres jak będę miał to może jakaś świąteczna niespodzianka.
    Sygnatura (nie tak, że dalej nie mam pomysłu)

Uprawnienia