Zobacz wyniki ankiety: Czy obniżyć wymóg?

Głosujących
25. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK

13 52.00%
  • NIE

12 48.00%
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 18

Temat: Obniżeń wymagań pielęgnacji

Użytkownik

Obniżeń wymagań pielęgnacji

Dzień dobry,

W związku z tym że została wprowadzona "Sprawiedliwa losowość" nie udało się spełnić wymagań pielęgnacji. Nie mam danych czy to bezpośrednia przyczyna, ale tak to wygląda, że liczba dyń z herszta wzrosła więc mniej trzeba było pielęgnować.
    Z racji że w żadnym roku nie spotkaliśmy się z taką sytuacją że brakuje pielęgnacji. Proszę o obniżenie tego wymogu wyjątkowo w tym roku ze względu na ową zmianę.
    Jak sięgam pamięcią zawsze był problem z kośćmi ale mogę się mylić.
    Zapewne pojawią się głosy na nie, ale spokojnie podzielę się z wami później wynikami mojego eksperymentu społecznego w grze mfo3.
    STAY TUNED.

Trzeba było więcej pielęgnować.

Użytkownik
    Cytat Napisał Encyklompendium Zobacz post
    Trzeba było więcej pielęgnować.
    Ale co jak nie było pestek?
    W poprzednich latach udało się wyciągnąć na ostatniej prostej kości bo wystarczyło mieć do tego zapas energii.
    Tutaj trzeba by najpierw iść na dynki, dropić a potem czasochłonnie sadzić i pielęgnować. Tego się nie nadrobi w ostatni dzień jeśli w toku całego eventu wyszło że nie ma balansu.
    Wymóg pielęgnacji musi być ściśle związany z pestkami, jeśli dynie zrobiono dużo szybciej niż pielęgnację to mamy brak balansu, opcje:
    Mniejszy wymóg pielęgnacji, większy wymóg dyni za rok
    lub
    Mniejszy drop dyni, większy drop pestek za rok

Użytkownik Avatar Hydrei
    Cytat Napisał Bukłak Zobacz post
    Ale co jak nie było pestek?
    W poprzednich latach udało się wyciągnąć na ostatniej prostej kości bo wystarczyło mieć do tego zapas energii.
    Tutaj trzeba by najpierw iść na dynki, dropić a potem czasochłonnie sadzić i pielęgnować. Tego się nie nadrobi w ostatni dzień jeśli w toku całego eventu wyszło że nie ma balansu.
    Wymóg pielęgnacji musi być ściśle związany z pestkami, jeśli dynie zrobiono dużo szybciej niż pielęgnację to mamy brak balansu, opcje:
    Mniejszy wymóg pielęgnacji, większy wymóg dyni za rok
    lub
    Mniejszy drop dyni, większy drop pestek za rok
    to zaktualizuj dane, za każdym razem ja (3i 2 lata temu) oraz antyterrorysta rok temu musieliśmy specjalnie ładować energię żebyście wielebni mogli sobie odebrać nagrodę za kości więc weź nie puszczaj farmazonów w obieg bo aż przykro się na to patrzy. Jeden rok elita nie wzięła się za dynie/pielęgnację to od razu wam dupa wyszła [dobrze wam tak].

- - - - - - - - - -

gdzie 2 lata temu kiedy padły legendarne 230 szkieletorów w jeden event z mojej strony, sam uzupełniłem 1/10 progresu i nawet dziękuję nie usłyszałem, mordred z którym wtedy konkurowałem leciał równo z mną więc spokojnie my dwaj zrobiliśmy 1/5 progresu kości, ale o tym się nie mówi że to wam do narracji nie pasuję. Wam się żywnie poprostu leń odpalił a nie brak surowców do pielęgnowania.

Użytkownik Avatar damianxp
    Zgadzam się z Hydreiem, w poprzednich latach miałem zdecydowanie mniej pestek w stosunku do dyń. W tym evencie na obu postaciach miałem po ponad 40 pestek i można było wbić dyplom farmera tylko na swoich dyniach, więc to nie wina sprawiedliwej losowości, bo ona akurat sporo ułatwiała, mało osób po prostu robiło dyplom czy kupon. Możesz zobaczyć ile osób zrobiło dyplom farmera i ku mojemu zaskoczeniu w erze kolekcjonerów to naprawdę mała liczba.
    Nadal zapominasz że kłamiesz

Użytkownik
    Cieszcie sie się że osoby z dużymi limitami ten event robiły bo bez takich osób by nic nie było osiągnięte a sam osobiście robiłem tylko kości

Użytkownik
    Ja jako jedyny zrobiłem 4 kupony oraz 1 dyplom farmera oraz się męczyłem przy kościach. Na początku eventu ktoś tam mi pomagał z pielęgnacją dyn ale potem musiałem sam robić to. Osobiście też bym z takim dużym limitem poszedl na szkielety ale drop jaki dostawałem z tych szkieletów nie był satysfakcjonujący.

Na moje to po prostu odczuwamy skutki małej liczby graczy.
    Żółwie tańczą jak szalone...

Administrator
    Zmiana ze sprawiedliwą losowością w ogólnym rozliczeniu "na cały serwer" nic nie zmieniła.

Tym razem poszło sporo więcej zasobów w kości - rok temu z trudem przekroczono obniżony już próg 22500, a inne aktywności były zrobione z nawiązką. Trochę zabrakło ducha współpracy, bo nawet ostatniego dnia wystarczyło 100+ ekstra pielęgnacji dorzucić przez 50 postaci, aby uzupełnić wyzwanie. Blisko 2000 pestek nie zostało nawet posadzonych, a to by wystarczyło ze sporą nawiązką.
    Wybrano mniej angażujące expienie.

No cóż, nie zawsze musi się udać. W przyszłym roku dostosuję pielęgnacje w dół.

Użytkownik
    Prawda jest taka że za rok jak nie będzie kupony na Scythe to też się nie uda zrobić bo co niektórzy odpuszczą

Użytkownik Avatar DawidXD
    Zgadzam się z Tomim w drugiej części wypowiedzi. Nie wiem czy zmiana ze sprawiedliwą losowością nic nie zmieniła, bo mi więcej pestek dropiło (nie wiem czy coś zmieniałeś czy to po prostu tak polosowało).

- - - - - - - - - -

Cytat Napisał KILZONE Zobacz post
    Prawda jest taka że za rok jak nie będzie kupony na Scythe to też się nie uda zrobić bo co niektórzy odpuszczą
    Pamiętam że we wcześniejszych latach jak nie było kuponu to jakoś się udawało. To nie kwestia kuponu bo tego co widzę większość ma go gdzieś, po prostu tak jak Tomi napisał wyżej, ludzie wybrali mniej angażujące expienie. Bo po co latać za dyniami i potem je sadzić jak można szybko wybić się z energii i liczyć na niespodzianki, a może jakaś kolekcjonerka poleci.
    Miłego dnia

Użytkownik Avatar Hydrei
    Pamiętam że we wcześniejszych latach jak nie było kuponu to jakoś się udawało. To nie kwestia kuponu bo tego co widzę większość ma go gdzieś, po prostu tak jak Tomi napisał wyżej, ludzie wybrali mniej angażujące expienie. Bo po co latać za dyniami i potem je sadzić jak można szybko wybić się z energii i liczyć na niespodzianki, a może jakaś kolekcjonerka poleci.
    A na dodatek zmiana z 3 aktualizacjami fabularnymi w dół jak chodzi o dropy z trumny uatrakcyjniły bicie szkieletorów dodatkowo

Użytkownik
    Cytat Napisał Hydrei Zobacz post

gdzie 2 lata temu kiedy padły legendarne 230 szkieletorów w jeden event z mojej strony, sam uzupełniłem 1/10 progresu i nawet dziękuję nie usłyszałem, mordred z którym wtedy konkurowałem leciał równo z mną więc spokojnie my dwaj zrobiliśmy 1/5 progresu kości, ale o tym się nie mówi że to wam do narracji nie pasuję. Wam się żywnie poprostu leń odpalił a nie brak surowców do pielęgnowania.
    Za co mamy dziękować że spełniałeś abstrakcyjne wymogi ładując złotówki? Gdybyście 2 i 3 lata temu nie ładowali mfów to by dzisiaj nie było tego tematu. Bo by nie był potrzebny bo wymagania już dawno by były zjechane na łeb i szyję. To tylko dowodzi że graczy jest coraz mniej. A ci najbardziej "spoceni z limitem 9999/9999" nie wspierają w żaden sposób słabszych graczy.

- - - - - - - - - -

A tak btw, nie każdy wie ale biłem większość balrukhów na Manu wykonując ruch w ostatnich sekundach w ramach eksperymentu społecznego.
    Od połowy osób z ludzi głosujących na nie w tym temacie dostawałem głosy:
    - "Ubierz 10k hp to z śmiertelnego drenaża będzie sobie odnawiał 10k hp"
    - "Używaj mega leczeń na początku by każdy miał full hp"
    Od kolejnych 2 osób z też głosujących na nie płynęły głosy:
    - "Żyjesz?"
    - "Jesteś?"
    Mające na celu sprawdzenie czy ewentualnie czegoś nie robię nielegalnego, jak że wielkie było ich zdziwienie jak odpisałem XD.

To tylko dowodzi że większość z Was powinna się leczyć! To jest mega red flag że wam zależy byle somsiad miał źle, bez znaczenia że też cierpicie.
    Nie wymieniam CWELOWO waszych nicków by nie dostać bana, a jedynie uświadomić wasze braki psychiczne, że nie jesteście ludźmi kompletnymi.

- - - - - - - - - -

Cytat Napisał Tomi Zobacz post
    Zmiana ze sprawiedliwą losowością w ogólnym rozliczeniu "na cały serwer" nic nie zmieniła.

Tym razem poszło sporo więcej zasobów w kości - rok temu z trudem przekroczono obniżony już próg 22500, a inne aktywności były zrobione z nawiązką. Trochę zabrakło ducha współpracy, bo nawet ostatniego dnia wystarczyło 100+ ekstra pielęgnacji dorzucić przez 50 postaci, aby uzupełnić wyzwanie. Blisko 2000 pestek nie zostało nawet posadzonych, a to by wystarczyło ze sporą nawiązką.
    Wybrano mniej angażujące expienie.

No cóż, nie zawsze musi się udać. W przyszłym roku dostosuję pielęgnacje w dół.
    No cóż widzę że dalsze dyskusje nie mają sensu, a szkoda. Decyzja zapadła

Użytkownik
    Cytat Napisał Hydrei
    (...) nie puszczaj farmazonów w obieg bo aż przykro się na to patrzy. Jeden rok elita nie wzięła się za dynie/pielęgnację to od razu wam dupa wyszła [dobrze wam tak].
    gdzie 2 lata temu kiedy padły legendarne 230 szkieletorów
    Coś ci się chłopie odkleiło, pomnik sobie postaw.
    Nie obchodzą mnie jakieś no-lify, za to pamiętam mapyego który biegał i namawiał ludzi na walkę o bonus do ostatniej chwili.
    Sam do ostatniej chwili biłem kości i to dzięki niemu.

Cytat Napisał Tomi
    Trochę zabrakło ducha współpracy, bo nawet ostatniego dnia wystarczyło 100+ ekstra pielęgnacji dorzucić przez 50 postaci, aby uzupełnić wyzwanie.
    Jakby tak kupon dostawało się za zrobienie całości eventu (dynie+kości+pielęgnacje) to by nie było takich problemów.
    W poprzednich latach leżały kości bo były nieopłacalne, dynie były op przez kupony na każdą postać.
    W tym roku kości dostały boosta to były op, dynie się trzymały dzięki kuponom a poległy pielęgnacje.
    Naprawdę tak trudno zbalansować aktywności mając oczywiste dane w postaci np.:
    - aktywność a - 150% normy
    - aktywność b - 250% normy
    - aktywność c - 90% normy

Ja w ostatni dzień robiłem pielęgnacje ponad 1000 ale co z tego jak nie było pestek? Koło 18/20/22 było wielu chętnych do pielęgnacji ale nie było czego pielęgnować.
    Fajnie że ktoś miał 2000 pestek i nawet ich nie posadził, szkoda że były to n-te postacie klepiące dynie pod kolejne kupony i ich to nie obchodziło.
    Ostatnio edytowane przez Bukłak ; Wczoraj o 22:07

Użytkownik
    Przepraszam za off-topic - NIE BIJCIE.
    Ale bukłak ma pełne moje poparcie. Może rzadko się chłop udziela ale pluje faktami. (Wciąż pamiętam legendarny post o ogrodniku thanargu)
    +1 totalne.

Uprawnienia