Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Sprzedaż nicka Antybristler #2

Użytkownik

Sprzedaż nicka Antybristler #2

Niestety temat, który dotyczył sprzedaży nicka został zamknięty, znacznie przedwcześnie, bez możliwości nawet 1 odpowiedzi z mojej strony, padło w nim wiele nieprawdziwych informacji.
    Proponuje dokładnie i w całości przeczytać (najlepiej 2 razy) ten post, i wtedy ewentualnie się odnieść jak ktoś ma coś w tej sprawie merytorycznego do powiedzenia.

Całość sprzedaży ma charakter oficjalny, publiczny, przejrzysty, żadne pozaregulaminowe "przekręty" nie wchodzą w grę.

Po pierwsze, przekazanie pkt. MF mogłoby nastąpić przez zwykły handel, jednakże obecnie ta funkcja jest niedostępna (kiedyś była), więc takie przekazanie może być zrealizowane przez kupującego w porozumieniu z Adminem, a więc gracz który chce kupić nick musi się w tej kwestii kontaktować z Adminem i uzgodnić taką formę, która będzie akceptowalna i legalna. W dodatku daję możliwość naliczenia prowizji 10%, którą to biorę na siebie jako sprzedający, normalnie wszelkie prowizje płaci kupujący. Jeżeli Admin dokonałby transakcji, która została uzgodniona w porozumieniu w graczem, sam narażałby się na zarzut złamania regulaminu, który sam napisał, zakładając że taka transakcja byłaby nielegalna. Musiałby się Admin sam ukarać. Absurd.

Po drugie, mowa jest tutaj o sprzedaży nicka a nie konta, co jest niestety mylone, a są to 2 różne rzeczy.
    Karalność sprzedaży nicka można dopiero wprowadzić do kodeksu karnego mfo3, jeśli taki zapis pojawi się w kodeksie karnym, będzie to wtedy nielegalne i będzie trzeba się do tego stosować.
    Sprzedaż nicka jest na tyle skonkretyzowanym działaniem, że jeśli ma być za nie sankcja karna, to musi być ujęta w kodeksie karnym. Prawo nie działa wstecz, więc do czasu dodania do kodeksu karnego, jest tak samo legalne jak kupowanie mikstur. Zasadność wprowadzenia zakazu sprzedaży nicka to już odrębna kwestia, uważam że są ważniejsze rzeczy do zrobienia.

Kończąc dodam, że sprzedaż nicka przy wykorzystaniu nielegalnych form (np. sms/przelew na konto innego gracza) byłaby już karalna, ale nie za sprzedaż nicka, tylko doładowanie konta innego gracza, a nie swojego. Tutaj procedura jest prosta: gracz nabywa punkty MF na swoje konto i może je przekazać przy pomocy Admina, na konto innego gracza, (co już miało miejsce np. przy konkursach) w porozumieniu z Adminem. Jeśli takie coś byłoby nielegalne, Admin by czegoś takiego nie robił. A jeśli zrobi to będzie legalne, Admin przecież nie będzie robić rzeczy, które są nielegalne. Jeśli Admin nie zgodzi się na taką transakcję, to jasne jest że do sprzedaży nie dojdzie, do czasu aż zmieni zdanie.

Temat ten można połączyć z poprzednim, jeśli to możliwe.

Jeśli pomimo powyższego tenże temat zostanie zamknięty/usunięty to następnego w tej sprawie już nie będzie, wszystkie informacje są na stronie: http://mfo3.mygamesonline.org/antybristler/

Jak coś jest niejasne to można pisać na PW (forum/gra).
    Ostatnio edytowane przez Antybristler ; 11-11-2024 o 18:02

Użytkownik Avatar hurzysta
    Nikt o zdrowych zmysłach nie zapłaci ci 2 tysięcy złotych za kilka literek w nicku XDDD, pomysł oderwany o rzeczywistości, jednak to, że wykorzystujesz lukę w regulaminie gry może zostać użyte przeciwko tobie
    Lewackie wycie - znakomicie

Użytkownik
    Cytat Napisał hurzysta Zobacz post
    Nikt o zdrowych zmysłach nie zapłaci ci 2 tysięcy złotych za kilka literek w nicku XDDD, pomysł oderwany o rzeczywistości, jednak to, że wykorzystujesz lukę w regulaminie gry może zostać użyte przeciwko tobie
    Jak pisałem w temacie #1 sprzedaż wynika z tego że gracze to proponowali mi, a także z potrzeb rynkowych gracza "Antybristler II" który na przeróżne dziwne sposoby chce mieć ten nick.
    Nick jest zasobem, aktywem konta (tak samo jak np. punkty MF, złoto, eq itd.) więc można tym robić co się uzna za stosowne. Sprzedawać tego nicka nie muszę, ale jak znajdzie się kupiec to mogę na takich warunkach sprzedać ostatecznie. Sprzedaż do 31.12.2024. Nie wiem czy będzie przedłużana jak nikt nie kupi.

Cytat Napisał Anime Zobacz post
    Bzdury upośledzonego gościa.
    Bez komentarza.

także z potrzeb rynkowych gracza "Antybristler II" który na przeróżne dziwne sposoby chce mieć ten nick.
    Nie chcę. Pozdro
    Żółwie tańczą jak szalone...

Użytkownik
    Jedyną osobą zainteresowaną tym nickiem może być antybistler drugi. Który już nie wyraził chęci zakupu. Po co po raz 2 jest wałkowany ten temat. Zrozumcie wy wreszcie że "LEGENDARNY" nick z 2012 roku tak samo "LEGENDARNE EKIPY" z owego okresu nikogo nie interesują. Większą wartość na obecną chwilę ma nick BARTOLOME(wartość wacha się w okolicy 5zł). Więc proszę was załatwiajcie sobie takie sprawy prywatnie. Bo ja już obecnie nie wiem który antybistler to ten prawdziwy, a który to mapy - szczerze nie obchodzi mnie to. Im dłużej wałkujecie ten temat tym bardziej podejrzewam u was pewne zaburzenia których tu nie poruszę ze względu na regulamin.

Użytkownik
    Okej przeliczając czas tego nicku do swojego sprzedam swój nick za 1000MF. Ktoś kupi? Ja wiem, że wiele osób może tylko mnie kojarzy a nie ogólnie zna, no ale trochę przesada z ceną i tak. Nie wiem skąd sobie wymyśliłeś, że nick to zasób. Nigdy nie widziałem, żebym mógł go użyć jako zasób do np. uzbrojenia u mariusza (eq itd.), kupić za nie mikstury (złoto) lub użyć, aby pokonać minibossa (energia). Zanim mi zarzucisz, że każdy zasób ma inne zastosowanie, tak, ale nick go nie ma. To tylko nazwa twojej postaci.
    Także pamiętajcie: jeżeli macie wybór pomiędzy wydaniem 4k MF na nic nie warty nick a fiołki doniczkowe o równowartości złota, które dostaniemy za te MFy, wybierzcie fiołki.
    Ostatnio edytowane przez Mistrzunio ; Wczoraj o 13:34
    Sygnatura (nie tak, że dalej nie mam pomysłu)

Użytkownik
    Czemu sprzedajesz swój nick?

Użytkownik Avatar Bomberion
    Cytat Napisał Lethal Zobacz post
    Czemu sprzedajesz swój nick?
    Nie jego nick, a Antybristlera. To kradziony nick.

Administrator
    Sprawa nie była konsultowana z administracją, więc taka transakcja jest niemożliwa.

Uprawnienia