Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 25

Temat: Opinie na temat eventu halloweenowego

Użytkownik Avatar hurzysta

Opinie na temat eventu halloweenowego

Temat w którym można się wypowiedzieć o halloween, jak co roku.
    Ja zacznę, zwiększony drop kości bardzo na +, w końcu z 400 energii dropią normalne ilości kości, pozostało tylko zwiększyć drop rate pestek, bo 0 pestek i 1 dynia na 100 eny to żart, drop z trumny też fajny, w końcu dorównuje innym eventom, swoją drogą, gdzie jest widoczne powiększenie upiornego zagajnika?
    Buff kryształowe bronie

Użytkownik
    Ja bym tylko zmienił - zmniejszył pakiety oddawanych dyń z 20 do 10. Oczywiście dostosowując drop, nagrody i inne niezbędne rzeczy. Dzięki temu będzie widać szybciej "urobek" eventu co będzie zachęcać do dalszego jego wykonywania.

Działa także strona http://mfo3.mygamesonline.org/halloween/ gdzie można obserwować stan wykonania eventu.

Tester
    Cytat Napisał hurzysta Zobacz post
    swoją drogą, gdzie jest widoczne powiększenie upiornego zagajnika?
    Powiększenie Upiornego Zagajnika jest bardzo subtelne, ale jeśli dobrze się przyjrzysz i porównasz mapę w grze do mapy z forum, to zauważysz różnicę.

Użytkownik Avatar GalaxyPL
    Na ok 800 energii ok 13 dyn i ok 7 pestek. Czyli z tymi pestkami faktycznie troche biednie. Chociaz tyle, ze Dynie jakos leca.

Ja bym tylko zmienił - zmniejszył pakiety oddawanych dyń z 20 do 10. Oczywiście dostosowując drop, nagrody i inne niezbędne rzeczy.
    To juz pewnie nie na ten event, ale warunek bylby jeden - ze co 10 nie zaczna leciec same smieci.

Użytkownik
    jak na moje zdanie wychodzi 7-7.5k eny za 300 dyń ( w tym pestki) nie licząc eny za zbieranie dyń i za ich pielęgnacje

Wprowadzono dodatkowe mechanizmy do "losowania" globala znane z innych eventów tj. od razu dobiera pomocników spośród uczestników losowania, priorytet złapania dla najszybszego, szybszy resp przy więcej niż 4 os. uczestniczących w losowaniu.
    Chyba mnie trochę nie było przy eventowych globalach. Czy mam rozumieć, że już 4 pierwszych nie łapie globala, tylko 1 pierwszy i 3 losowo dobiera z mapy?
    ~Pozdrawiam Użytkownik.

Opłaca się zbierać te dynie zabijająć herszty i dyniogłowych? Zastanawiam się, czy więcej nie zarobię po prostu na duszach, bo ten exp też jest słaby bardzo z nich

Użytkownik
    Czy to normalne że mając 81 lvl przy wymianie dyni dostaje eq na 77 lvl a nie na 80 ?

Tester
    Cytat Napisał Czembro Zobacz post
    Czy to normalne że mając 81 lvl przy wymianie dyni dostaje eq na 77 lvl a nie na 80 ?
    Aktualnie w grze mając 81lvl możesz otrzymać EQ z całego upka nordyckiego tj. 72-80lvl, a przynajmniej tak mi się wydaje.
    Ostatnio edytowane przez Amaski ; 30-10-2024 o 22:43

Użytkownik
    Dzięki

Użytkownik
    Jedyny event na którym wielce szanowni testerzy zrobili dobrze mobki i w statach sam atak mogę bez problemu zabijać mobki. Jeszcze niech dodadzą takie mobki na pozostałych eventach i wyłączą podkręcony drop dla "kolegów" i gra naprawdę będzie fajna

Użytkownik
    Cytat Napisał Patryk Szczęście Zobacz post
    Chyba mnie trochę nie było przy eventowych globalach. Czy mam rozumieć, że już 4 pierwszych nie łapie globala, tylko 1 pierwszy i 3 losowo dobiera z mapy?
    Dokładnie tak, ja wczoraj jako ostatni dobiegłem do globala, a wylosowało, że ja miałem jako złapany i byłem pierwszy w walce

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Cytat Napisał Patryk Szczęście Zobacz post
    Jest losowanie takie jak w innych globalach (np. Yeti). Pierwsza osoba, która spróbuje złapać ma większe szanse (priorytet) na zostanie łapiącym lecz nie ma 100% pewności.

Cytat Napisał Tomi Zobacz post
    4) Wprowadzono dodatkowe mechanizmy do "losowania" globala znane z innych eventów tj. od razu dobiera pomocników spośród uczestników losowania, priorytet złapania dla najszybszego, szybszy resp przy więcej niż 4 os. uczestniczących w losowaniu.

@Down;
    Cytat Napisał Anime Zobacz post
    To niezłe pier**enie z tym priorytetem. Przed sekundą dosłownie złapałem Baala, zanim ktokolwiek się ruszył, a i tak go nie dostałem.
    Sytuacja powtarza się już 5 raz od początku eventu.
    https://forum.mfo3.pl/showthread.php...two-statystyka
    Ostatnio edytowane przez Hubiot ; Wczoraj o 22:02

Użytkownik
    Cytat Napisał Hubiot Zobacz post
    Jest losowanie takie jak w innych globalach (np. Yeti). Pierwsza osoba, która spróbuje złapać ma większe szanse (priorytet) na zostanie łapiącym lecz nie ma 100% pewności.
    To niezłe pier**enie z tym priorytetem. Przed sekundą dosłownie złapałem Baala, zanim ktokolwiek się ruszył, a i tak go nie dostałem.

Tester
    Cytat Napisał Anime Zobacz post
    https://forum.mfo3.pl/showthread.php...two-statystyka

Uprawnienia