No hej. W styczniu minie 10 (dziesięć) lat od wprowadzenia Devos. Oczywistym jest to, że każdy już zbił tu wszystko po milion razy i na dobrą sprawę, po co wracać do tematu sprzed kilku lat, który zaczął musaraj? Oczywiście nie biorę pod uwagę poziomów niższych od 65, bo wtedy wystarczy się leczyć i atakować.
A no dlatego, że po tylu latach od wprowadzenia tej aktualizacji razem z wymienionym w temacie rzezimieszkiem, wciąż nikt nie wie, jak dokładnie działa ta pokraka xD Tak, powtarzam to co pisał już wcześniej Lucio Nadwagalli. Rzecz w tym, że bijąc Pomiota magiem - nie ma żadnych (nie powinno przynajmniej być) problemów. Powtarzamy jego ataki do zakończenia walki, ewentualnie rushujemy go pociskiem i liczymy na to, że nie użyje Eliksiru.
O tym powiem na końcu.
Problem pojawia się w momencie, gdy jesteśmy wojownikiem.
Według tego, co odkryła Belnel, wzorcowa walka z diabłem grogatym wygląda tak:
Nie można mieć autostatusu Bariera
Nie można być wyleczonym na 100% na 1 ruch Pomiota
Używać zdolności: Cios Miecza, Cios Buławy, Cios Włóczni, Cios Topora gdy je używa Diabelski Pomiot
Oczywiście chodzi o to, że musimy zmusić go, aby użył na nas Szczęśliwego Ciosu - wtedy nie użyje Eliksiru.
I tu mamy zong.
https://mfo3.pl/r/bbd56ef9f - walka przeprowadzona według wzorca Bel - używa Eliksiru - nie użył Szczęśliwego
https://mfo3.pl/r/bd8b70015 - walka przeprowadzona losowo - brak Eliksiru - użył Szczęśliwego w swoim pierwszym ruchu
Jedną z dodatkowych rzeczy, które odkryłem przy walce jako wojownik, Pomiot używa tylko ataków atrybutów, które mamy nabite - u mnie miecz i buława.
Wynika z tego, że tak naprawdę to, co zostało odkryte
a) jest niedociągnięte i trzeba mieć 6 zdolek atrybutowych jako wojownik (xdxddd)
b) nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości
Warunek użycia Eliksiru wygląda tak:
Co oznacza, że na dobrą sprawę użycie tego itemu może być losowe i szansa na to wynosi 9% z grupy zdolności/przedmiotów defensywnych w jego arsenale.
Serio, od wprowadzenia tego miasta minęło prawie 10 lat, możemy po prostu ujawnić całościowy skrypt? Tonberry został ujawniony i nikt nie ma z tym problemu. Zwyczajna ciekawość, a raczej nikomu nie chce się po takim czasie odkrywać nowych rzeczy o nim, bo i tak nikt go nie bije. (nie dziwi mnie to)
Pozdrawiam i smacznej kawusi.