Zauważyłem, że wiele zdolności ma "zmiana wersji na poziomie X". To jedynie oznacza, że podnosi się koszt użycia danej zdolności i nic więcej, prawda? I jest w celu "zmuszenia" graczy do rozwoju punktów mp?
A od kiedy to jest?
Zauważyłem, że wiele zdolności ma "zmiana wersji na poziomie X". To jedynie oznacza, że podnosi się koszt użycia danej zdolności i nic więcej, prawda? I jest w celu "zmuszenia" graczy do rozwoju punktów mp?
A od kiedy to jest?
W przypadku gdy zdolność zmienia się automatycznie to tak, ma to wyłącznie na celu zmuszenie graczy do rozwoju MP.
Jednak niektóre zdolności nie zmieniają się automatycznie i są traktowane jako dwie oddzielne, które uczysz się poprzez nowy zwój zdolności i mogą mieć zmienione działanie. Takim przykładem jest Burza Błyskawic, która w wersji nr 2 zyskuje możliwość nałożenia statusu "Wyciek Many".
Od maja 2019r.
https://forum.mfo3.pl/showthread.php...l=1#post303668
Co bardziej zmniejsza obrażenia, obrona czy gem atrybutowy?
Jeśli różnica jest dość znacząca typu przeciwnik ma +25 Ziemia, a ty masz -25 Ziemia. To skuteczniejsze będą atry.
W ogólności wychodzisz z tego wzoru.
(atak+stała)/(obrona_przeciwnika +stała) * obrażenia_zaklęcia * (1+ (twój_atrybut - atrybut_przeciwnika)) * rozpiętość,
Atak przeciwnika mozesz zaproksymować na podstawie podbijania swojej obrony o ileś % i patrzenia o ile % ci mniej bije, ze względu na rozpiętość nie jest to idealna metoda ale możliwa. Prościej po prostu zapytać przeciwnika.
Przy scenariusz przeciwnik ma +25 Ziemia, a ty masz -25 Ziemia. Z wzoru masz
(atak+stała)/(obrona_przeciwnika +stała) * obrażenia_zaklęcia * 1,5 * rozpiętość,
Zwiększenie obrony liczonej z uzbrojeniem i gemami o 1% jest lepsze niż zwiększenie atrybutów o 1%, ale to pierwsze jest trudniejsze, bo każdy kolejny gem obrony jest mniej efektywny, a każdy kolejny % atrybutów jest taki sam.
W takim wypadku skuteczniejsza jest obrona. Atrybuty są najskuteczniejsze gdy różnica jest mała ok. 10-15%
Procenty szans na unikat:
Jaka jest szansa na pojawienie się tanatosa/shakti?
Czy na pingwina szansa wynosi 1% przy poprawny połowie?
!!!fake info!!!
jezeli masz straty 50% atrybutu to przeciwnik bije o 50% wiecej wiec "ZAWSZE" wyjdzie Cie lepiej "do atrowanie sie" najlepiej dobry ekwipunek pod atry przeciwnika a reszte dozbierac gemami. Gemy obrony daja za dużo % co skutkuje wieksza iloscia obr. jak chcesz nabijac atry gemami to proponuje sciagnac ze "speeda" ktorych masz wiecej
Już wyprowadziłem sobie na to wzór.
Przy -50% lepszy gem obrony.
Dodam wykres dla nieprzekonanych, na dole atak, z lewej wpływ gemu.
Załącznik 19541
Mi wyszło że każdy kolejny bardziej obniża obrażenia.
Czemu stała w nawiasie? Zawsze byłem przekonany że ten wzór to 10+atak/obrona*mnożniki.
Ostatnio edytowane przez oren noor ; 28-08-2024 o 19:48
Wartości mogą wyjść trochę "dziwne" , bo mam dziwaczne staty
(atak+stała)/(obrona_przeciwnika +stała) * obrażenia_zaklęcia * (1+ (twój_atrybut - atrybut_przeciwnika)) * rozpiętość,
(272)/(228) = 1,193
No ale dobrze bo to nic nie dowodzi. 1 Przykład (3 gemy deffa, atry na -25)
272/274==0,993
obrażenia zaklęcia : 824
rozpiętość przyjmuje 1, ale ogólnie to ona jest z przedziału 0,9 a 1,1
0,993*824*1,5*1 = 1227
No ale dobrze bo to nic nie dowodzi. 2 Przykład (0 gemy deffa, 3 gemy atru)
1,193*824*1,26*1=1 238
Ma rację, lepsze w tym przypadku władowanie obrony. Rożnica może nie jest duża ale 11 obrażeń przez całą walkę to urośnie trochę. Możecie przeliczyć pod swoje staty do pvp. Bo ja takowych nie posiadam i najwyżej post poddam edycji XD.
- - - - - - - - - -
Myślę że tym zamknąłem temat obrażeń, bo każdy może sobie przeliczyć bo ma wszystko na tacy.
A teraz poproszę o odpowiedź na to
Ostatnio edytowane przez Bartolome ; 28-08-2024 o 19:13
Witam, czy handel poza grą jest dozwolony? np. jeden daje cos w grze a drugi przelewa pieniądze.
https://discord.gg/TEPXex4Upd <---- NAJLEPSZY SERWER DISCORD
Raczej nie jest dozwolony,
"Gra My Fantasy Online oraz powiązane z nią usługi świadczone przez Usługodawcę przeznaczone są wyłącznie do celów rozrywkowych. Zabronione jest wykorzystywanie ich w celach związanych z działalnością gospodarczą lub zarobkową."