Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16 do 30 z 42

Temat: Zmniejszenie wymagań dla niektórych osiągnięć specjalnych

Użytkownik
    Mój hart ducha byłby lepiej sprawdzony gdyby osiągnięcie wymagało zebrania 15000 kobaltu. Wtedy to bym była bardzo zahartowana że ho ho
    Nie "w tydzień". W pół roku na konkretne osiągnięcie. Czy to jest nierealne wymaganie?

"O systematycznego najemce", jak widzisz, nie spłakałam się w tym poście. Uważam je za odpowiednio trudne.
    Nie czepiam się o osiągnięcia z zadaniami dziennymi bo są: a) opłacalne i b) ogólne. Zadania dzienne będą w każdym mieście, są dostępne już miasto wcześniej niż Nordia i dzięki różnorodności nie dłużą się tak bardzo jak łażenie po ciasnych krętych i monotonnych mapach.

Użytkownik
    Odświeżam propozycję.
    Zwłaszcza event wakacyjny przypomniał mi, że przez ponad 2 miesiące gra bezpośrednio zachęca nas do robienia rzeczy kompletnie z dala od tych osiągnięć. Tym lepszy powód, żeby wymagania obniżyć do jakiegoś rozsądnego poziomu.
    Nawet po obniżeniu wymagań do:
    - kryształy północy do 2000
    - Kobalt do 1000
    - Jednoręki Bandyta do 5000 gier
    - ruda złota do 10000
    wymienione osiągnięcia pozostałyby jednymi z najtrudniejszych w grze. Na ten moment są niedorzeczne.

Użytkownik Avatar Hydrei
    a ja podtrzymuje to co napisałem, dziękuję

Użytkownik Avatar Pustka
    Cytat Napisał Encyklompendium Zobacz post
    Odświeżam propozycję.
    Zwłaszcza event wakacyjny przypomniał mi, że przez ponad 2 miesiące gra bezpośrednio zachęca nas do robienia rzeczy kompletnie z dala od tych osiągnięć. Tym lepszy powód, żeby wymagania obniżyć do jakiegoś rozsądnego poziomu.
    Nawet po obniżeniu wymagań do:

wymienione osiągnięcia pozostałyby jednymi z najtrudniejszych w grze. Na ten moment są niedorzeczne.
    Ja bym poszedł w drugą stronę, byś zobaczył prawdziwą niedorzeczność

Użytkownik Avatar Harriours
    Inni zrobili i nie narzekają. Trzeba było robić systematycznie od początku wyjścia miasta, to miałabyś już trzy razy zrobione te osiągnięcia. Na nie, pozdrawiam.

Użytkownik Avatar Fang
    Jak dla mnie to niepotrzebne zmiany.
    A to ci historia.
    To moja misja i sens życia. By odmieniać wszystko na lepsze. ~ Asgalon
    Odrodzenie Black Legion

Użytkownik Avatar Fresher
    Cytat Napisał Harriours Zobacz post
    Inni zrobili i nie narzekają. Trzeba było robić systematycznie od początku wyjścia miasta, to miałabyś już trzy razy zrobione te osiągnięcia. Na nie, pozdrawiam.
    Inni czyli 2 osoby w całej grze. Prawie pięć lat jest już ta Nordia, a tylko dwóm osobom się udało je zrobić.

Nie no wiem że dupka piecze hary, bo już murzynisz od roku za tym kobaltem czy innymi kryształkami i dużo nazbierałeś, ale to nie znaczy że nie powinno być w tym zakresie zmian.
    Reputy tutaj

Użytkownik Avatar Harriours
    Cytat Napisał Fresher Zobacz post
    Inni czyli 2 osoby w całej grze. Prawie pięć lat jest już ta Nordia, a tylko dwóm osobom się udało je zrobić.

Nie no wiem że dupka piecze hary, bo już murzynisz od roku za tym kobaltem czy innymi kryształkami i dużo nazbierałeś, ale to nie znaczy że nie powinno być w tym zakresie zmian.
    Zbieram od ponad roku niesystematycznie i nie piecze mnie dupka, nie wiem skąd te przypuszczenia. 2 osoby w całej grze zrobiły, bo były systematyczne i nie płakały na forum. I nie, nie powinno być zmian, tym bardziej 5 lat po wyjściu miasta. Trochę za późno się obudziliście z tą propozycją, mimo że wiedzieliście jakie są osiągnięcia . Pozdro!
    Ostatnio edytowane przez Harriours ; 07-09-2024 o 18:57

Użytkownik Avatar Pustka
    Cytat Napisał Harriours Zobacz post
    Zbieram od ponad roku niesystematycznie i nie piecze mnie dupka, nie wiem skąd te przypuszczenia. 2 osoby w całej grze zrobiły, bo były systematyczne i nie płakały na forum. I nie, nie powinno być zmian, tym bardziej 5 lat po wyjściu miasta. Trochę za późno się obudziliście z tą propozycją, mimo że wiedzieliście jakie są osiągnięcia . Pozdro!
    Byle, by dało się to zrobić hipotetycznie dla gracza, który pierwszy raz zagrał w mfo3 kiedy mfo3 zostanie ukończone... byle tyle, bo nie patrzy się tu na to czy da się dla graczy, którzy mieli farta zacząć w 2011r. Mi nie przeszkadzają oczywiście tego ile trzeba uzbierać kobaltów i innych rzeczy

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    W aktualnej aktualizacji nie byłbym za wprowadzaniem zmian (a takie i tak już się pojawiły - na początku update było chyba 5k kobaltów ), natomiast w przyszłych aktualizacjach (dla nowych osiągnięć) dałbym odrobinę delikatniejsze wymogi - przykładowo 250 dni aktywności.

Użytkownik Avatar Nattat
    Cytat Napisał Fresher Zobacz post
    Zrobienie 100 kodów w Urkaden zajmuje jedynie ze dwie godziny.
    Chciałeś napisać 30 minut*
    Idę robić sobie cash, money - nie kaszę mannę
    Moi ludzie to klasyk
    Do zobaczenia mordziaty tymczasem

Użytkownik
    Cytat Napisał Hubiot Zobacz post
    W aktualnej aktualizacji nie byłbym za wprowadzaniem zmian (a takie i tak już się pojawiły - na początku update było chyba 5k kobaltów ), natomiast w przyszłych aktualizacjach (dla nowych osiągnięć) dałbym odrobinę delikatniejsze wymogi - przykładowo 250 dni aktywności.
    Jest nowa aktualizacja Kobaltów już nikt zbierać nie będzie, może zejdzie do 1000? Kryształy Północy do 2000, Ruda Złota do 5000

Użytkownik
    i jednoręki bandyta do 5000 i będzie ok

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Cytat Napisał Encyklompendium Zobacz post
    Jest nowa aktualizacja Kobaltów już nikt zbierać nie będzie, może zejdzie do 1000? Kryształy Północy do 2000, Ruda Złota do 5000
    Wciąż na nie. Na miejscu osób (w sumie jestem jedną z nich) czułbym się mocno poszkodowany faktem, że musiałem zbierać przez te 300 dni, a wystarczyło poczekać i poświęcić 3x mniej czasu i energii, którą mogłem spożytkować w inny, bardziej korzystny sposób.
    W Scythe, osiągnięcia te są nieco bardziej przystępne w porównaniu do ich odpowiedników z Nordii.

Mi to jedno, bo i tak ich nie robię.
    Ale w sumie, skoro dopieka się czasem graczom, którzy lubią sobie pobić bossy/powalczyć pvp przez nerfy w eq, to może by dopiec czasem fabularniakom
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Uprawnienia