Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 225 z 277

Temat: Bartolome i inne zjawiska pogodowe

Użytkownik
    Proponuję dodanie timera i losowanie kto złapie na wszystkich globalach, razem z tymi eventowymi.
    Przynajmniej w tym roku by nie było fali banów dla jakiś borsuków XD bo skrypty by mało dawały.

A drop amy to ciekawa kwestia ciekawe czy drop amy będzie przewyższał drop globala z następnego miasta

Użytkownik Avatar DawidXD
    Mi się wydaje że jest szansa że nie będzie przewyższała, pyłek pewnie zabiorą co do innych kwestii to w sumie tylko oni wiedzą. Losowanie nie jest dobre na boty ponieważ bot dalej bierze udział w losowaniu. Chyba że chodzi Tobie o taką sytuację że bot szybciej dobiega bo wie gdzie się zrespił. Również jako pomocnik skrypt szybciej dołączy niż normalny gracz. Czekam na losowanie pomocników na ama może na eventowe też wejdzie.
    Chociaż timer na eventowych to już przegięcie zwłaszcza że one się długo nie respią.
    Miłego dnia

Użytkownik
    Sprawiedliwa losowość - w tym przypadku osoba, która nie została wylosowana, z każdą kolejną próbą ma większe szanse na złapanie. To nie tak że wejdzie ktoś od tygodnia i ma takie same szanse, ale ma swój osobny procent szansy który z każdą próbą się zwiększa

Gracze MFO: Gry powinny być trudne.
    Też gracze MFO: Antek, kiedy solucja?
    Żółwie tańczą jak szalone...

Użytkownik
    Taka zmiana na Amaterasu jest absurdalna, bo teraz zrobisz pożeracza znacznie dłużej przez to losowanie. Ta gra nie idzie w dobrym kierunku.
    Welcome to my world.

Użytkownik
    Cytat Napisał Harriours Zobacz post
    Witam, przestańcie pierdzielić o igrzyskach w temacie o globalu. To przestaje być zabawne. Gdzie wy widzicie podobieństwo w obu tych rzeczach? S-T-O-P.
    Ja tylko mówię, że byłoby to ciekawe rozwiązanie, spokojnie tego nie zmienią, bo mogłoby być to niezbyt wygodne dla pewnych osób chodzących na Igrzyska. Dobrze prosperujący event, wygrywa największa najlepsza ekipa. A podobieństwo masz spore, im więcej ziomków łapie globala tym większa szansa że złapie ziomek i więcej ziomków bez nie ziomków bije.

Cytat Napisał Bartolome Zobacz post
    Proponuję dodanie timera i losowanie kto złapie na wszystkich globalach, razem z tymi eventowymi.
    Przynajmniej w tym roku by nie było fali banów dla jakiś borsuków XD bo skrypty by mało dawały.

A drop amy to ciekawa kwestia ciekawe czy drop amy będzie przewyższał drop globala z następnego miasta
    Prędzej czy później zapewne to usuną ale jak wszyscy wiedzą (pewnie wiedzieli wcześniej) drop jednak sporo zmienia.

Cytat Napisał EmiLowaTy Zobacz post
    Sprawiedliwa losowość - w tym przypadku osoba, która nie została wylosowana, z każdą kolejną próbą ma większe szanse na złapanie. To nie tak że wejdzie ktoś od tygodnia i ma takie same szanse, ale ma swój osobny procent szansy który z każdą próbą się zwiększa
    Już nie wymyślajcie, losowość to losowość koniec i kropka, zaraz zmienicie zdanie jak ktoś na evencie zrobi kilka multi trudne do udowodnienia i będziecie zarzucać że "jednak wcześniej było dobrze".

Cytat Napisał Antybristler II Zobacz post
    Gracze MFO: Gry powinny być trudne.
    Też gracze MFO: Antek, kiedy solucja?
    No cóż taka właśnie jest prawda, większość graczy to dorośli ludzie tylko zwyczajnie tutaj przemawia lenistwo, którą można zobaczyć chociażby na amie, bo:
    - timer,
    - losowanie pomocy,
    - akceptacja pomocy.
    Totalne zero wysiłku i w sumie mam pewną teorię, chyba administracja chce ograniczać liczbę osób online, wtedy nie siedzą i nie afczą na amie czekając na respa tym samym nie przeciążając serwerów.

Cytat Napisał Toshiro Zobacz post
    Taka zmiana na Amaterasu jest absurdalna, bo teraz zrobisz pożeracza znacznie dłużej przez to losowanie. Ta gra nie idzie w dobrym kierunku.
    Wiesz to były słowa administracji z końca czerwca, że chodzi o komfortowe wbijanie pożeracza.
    Rok temu, może dwa na słowa, że ktoś sabotuje, bójkuje, COŚ ROBI (cokolwiek), odpowiedź administracji - element gry, dogadajcie się.
    Kierunek gry jest różny w zależności od tego co na górze ustalą, ale za dosłownie KAŻDYM razem jak robisz COŚ to musi zostać coś zmienione, żebyś za długo tego nie robił, a w szczególności jakbyś miał z tego jakiś wymierzalny profit.
    Zmiany pojawiają się wszędzie tam gdzie ciężko się "przebić randomowemu graczowi", nawet jeśli ten gracz nie próbuje się przebijać, taki uszczęśliwianie na siłę.

Ja tylko czekam na jakiś event i losowanie łapiącego + losowanie wbijającego to dopiero będzie jazda bez trzymanki, zaraz będzie płacz "a ja pierwszy złapałem i nie mogłem złapać, multi dobiegło i go wylosowało", "a ja pierwszy dobiegłem i nie wbiłem", "a ja tu stałem a on zalogował i wbił", "a te multi to nie powinny móc wbijać".

- - - - - - - - - -

Oczywiście nie traktujcie pewnych rzeczy zbyt poważnie, bo serio to co się teraz dzieje / będzie się działo jest mega zabawne w wielu aspektach. W mfo już się mało co gra, zaraz odpalą losowania i wszystko będzie się kręciło wokół tego czy Cię algorytm wylosuje.

Może ktoś kto będzie potrzebował pomocy np. z Boginią będzie mieć przycisk "losuj pomocnika" i zostanie przymusowo teleportowany za 0 energii do Ruin, a po pomocy od teleportowany z powrotem do poprzedniej lokacji xD To byłby HIT nikt by nie narzekał na brak pomocy.

Użytkownik
    Jeżeli tak bardzo brakuje ci bójek @Sensei Sonquar, to nie jesteś sam. Eresmel, Xantus, Denol, ja i kilka innych osób jesteśmy chętni na sportowe 4v4 przed świątynią Więc wystarczy się zgadać i zapraszam :3

Użytkownik
    Cytat Napisał Varvinex Zobacz post
    Jeżeli tak bardzo brakuje ci bójek @Sensei Sonquar, to nie jesteś sam. Eresmel, Xantus, Denol, ja i kilka innych osób jesteśmy chętni na sportowe 4v4 przed świątynią Więc wystarczy się zgadać i zapraszam :3
    Nie wiedziałem że Wyklęta Świątynia to to samo co Wyklęte Góra, trochę różne lokalizacje ale mniejsza. Tak serio przecież każdy wie że Cię łapałem dla beki, jak z resztą kilka innych osób, ale może już po raz n'ty nie ma co o tym pisać i tłumaczyć, nie sądzisz? Wszyscy wiedzą że za Tobą nie przepadam i kolejny post nie sprawi że wszyscy+1 będą wiedzieć bardziej.

Twój cel był prosty - brak bójek przed samą amą - osiągnięty, więc może pochwal jakie zmiany są dobre i góra będzie wiedzieć że jest ktoś komu zmiany przypadły do gustu.

PS. Może pisz coś w temacie, a nie cały czas mnie zaczepiasz jakimiś postami w moją stronę, jak nie masz zdania na temat zmian na amaterasu to może zachowaj offtopic dla siebie? Możesz założyć osobny post gdzie możesz zrobić "Dobre rady wujka Barbinexa" i będziesz radzić każdemu co powinien robić.

Użytkownik
    Cytat Napisał Sensei Sonquar Zobacz post
    Nie wiedziałem że Wyklęta Świątynia to to samo co Wyklęte Góra, trochę różne lokalizacje ale mniejsza. Tak serio przecież każdy wie że Cię łapałem dla beki, jak z resztą kilka innych osób, ale może już po raz n'ty nie ma co o tym pisać i tłumaczyć, nie sądzisz? Wszyscy wiedzą że za Tobą nie przepadam i kolejny post nie sprawi że wszyscy+1 będą wiedzieć bardziej.

Twój cel był prosty - brak bójek przed samą amą - osiągnięty, więc może pochwal jakie zmiany są dobre i góra będzie wiedzieć że jest ktoś komu zmiany przypadły do gustu.

PS. Może pisz coś w temacie, a nie cały czas mnie zaczepiasz jakimiś postami w moją stronę, jak nie masz zdania na temat zmian na amaterasu to może zachowaj offtopic dla siebie? Możesz założyć osobny post gdzie możesz zrobić "Dobre rady wujka Barbinexa" i będziesz radzić każdemu co powinien robić.
    Jakbyś to robił 4fun, to byś potem nie pisał tutaj całej rozprawki na 500 słów na ten temat

Co do samych zmian, to nie wiem co innego (poza przywróceniem starej ilości AP'u) byłoby dobrą zachętą dla graczy, aby wbijali na globale i jednocześnie nie psuło równowagi na rynku w tej grze. Jedyne co bym może wprowadził, to żeby złoty pył miał np dopisek ,,dostępny od poziomu 80''.

O bójki w świątyni najwięcej odzywają się odziwo Ci, którzy nawet przed wyłączeniem bójek nikogo nie łapali, lub łapali tylko jedną osobę, aby ją podenerwować.
    Dałbym sobie rękę uciąć, że jakby teraz zobaczyć, kto najbardziej domagał się bójek i włączyć je spowrotem, to te osoby nawet by nie siedziały na amie.

W kwestii losowania, kto złapie amę, to nawet bym powiedział, że jest sprawiedliwie, ale wyłączyłbym wtedy możliwość akceptacji pomocy i też dał na zasadzie losowania pomocników, lub zasada ,,kto pierwszy, ten lepszy''.

Użytkownik Avatar Eresmel
    Ale wy gadacie głupoty, non stop to samo niczym katarynka to nie będę gorszy i też się powtórzę.
    Obecne iś to chyba najlepsza forma jaka jest bo sabotów jako takich nie ma, no chyba że znowu z WŁASNEJ woli przyjmiecie do walki mojego człowieka bartolome.
    Pod koniec devos to dopiero był festiwal sabotów, teraz jest to wypośrodkowane bo nie jest to ani sabot fest ani zwyczajny turniej 4v4 albo ustawka na jeziorze bo jedyne jak można odgórnie zaszkodzić przeciwnikowi to wyłapać go ale to też idzie skontrować i niekiedy dochodzi przez to do różnorodnych potyczek typu 2v2 itd pod warunkiem że oponenci wreszcie się ogarną i zwerbują więcej ludzi co mają chociaż jako takie profile a nie same mięsa armatnie
    This is a certified hood classic

Użytkownik
    Cytat Napisał Pregnant Zobacz post
    Czemu ludzi zabijający swoją 1500 amaterasu obowiązują takie same limity jak nowych graczy tylko dlatego, że ci pierwsi przyszli na amaterasu inną postacią???
    Jakie to jest głupie!

- - - - - - - - - -

Powinno sprawdzać czy ktoś ma złapanych 100 amaterasu na całym koncie, a nie tylko na danej postaci!

- - - - - - - - - -

Jak ja mam nabić pożeracza gdy konkuruję z ludźmi którzy biją swoją tysięczną amaterasu na takich samych zasadach?! To niesprawiedliwe.
    To słuszna uwaga. Ludzie wbijają na jednej postaci pożeracza? To nie ma żadnego problemu, przychodzą następną postacią i przez kolejne 100 amaterasu mogą dobierać swoich kumpli. Można by coś z tym zrobić.

Użytkownik
    Cytat Napisał Pregnant Zobacz post
    Czemu ludzi zabijający swoją 1500 amaterasu obowiązują takie same limity jak nowych graczy tylko dlatego, że ci pierwsi przyszli na amaterasu inną postacią???
    Jakie to jest głupie!

- - - - - - - - - -

Powinno sprawdzać czy ktoś ma złapanych 100 amaterasu na całym koncie, a nie tylko na danej postaci!

- - - - - - - - - -

Jak ja mam nabić pożeracza gdy konkuruję z ludźmi którzy biją swoją tysięczną amaterasu na takich samych zasadach?! To niesprawiedliwe.
    Zgadzam się!
    To powinno zostać niezwłocznie zmienione.

Tester Avatar Denol
    Skoro już ktoś zaczął offtop o IŚ w temacie dotyczycącym Amaterasu, to może też się dołączę.

Apropo eventów to powinny być dawno zamknięte.
    I kim jesteś że o tym decydujesz? Mówisz to samo od kilku miesięcy, nawet gdy był okres że na event chodziło ponad 20 osób.

Jedyna rywalizacja jaka została w grze to arena i KG ewentualnie jak ktoś chce się bić przeciwko testerom.
    Czyli co, testerzy nie powinni mieć prawa brania udziału w eventach? To ich wina że dobrze grają?

Nawet igrzyska nie wymagają rywalizacji, od tak nasyłasz kilka sabotow bo każdy chodzi w czwórkach i koniec.
    Co ty znowu gadasz? Na obecnych igrzyskach nie ma sabotów, sam wybierasz kogo dobierasz do walki.

Chociaż to trochę niesprawiedliwe że gdzieś można sabotować a gdzieś już nie (może to przez to że ktoś inny na tym korzysta?)
    Poproszę 5 raportów z IS gdzie ktoś był sabotowany, powiedzmy że z okresu ostatnich 4 miesięcy. Jeśli takowych nie znajdziesz, to liczę że przeprosisz za wprowadzanie innych w błąd. Tak więc narzekasz że nie możesz sabotować globala, bo ktoś inny na tym korzysta?

Tak jak ludzie przestali chodzić na iś po przywróceniu sabotow z którymi dzielnie twórcy walczyli przez rok
    Jakie znowu saboty?

W sumie jakby tak pomyśleć to ten system losowania odpalcie na Igrzyskach, łapanie losowanie, wbijanie do walk losowanie, ciekawe jak wtedy potoczą się losy rozgrywki.
    Czyli narzekasz na losowanie w przypadku globala, ale proponujesz to na evencie?

To właśnie w drugą stronę, czyli jak jest losowanie na łapaniu można włączyć bójki, bo założenie było "komfortowe wbijanie pożeracza", skoro już to założenie jest przeszłością to może warto przywrócić chociaż część starej konfiguracji.
    W sumie mam fajny pomysł, przywrócenie bójek na Amaterasu. Ale jednocześnie dodanie ograniczenia, tylko 1 postać gracza może przebywać w Wyklętej Świątyni.

W dupach wam się od tych zmian pod bambików chyba poprzewracało nie powiem gdzie, ta promocja trwa za długo i zaczynam się martwić o niektórych graczy zwłaszcza tych co stoją lwią część dnia na tym i dla ich dobra wycofał bym te zmiany, by mogli odpocząć od tej gry a zwłaszcza od Amaterasu...
    A to nie ty przez ostatni rok narzekałeś że obecny drop z Amaterasu to śmiech na sali, więc nie opłaca się go bić? Wielokrotnie proponując podbicie dropu?

Igrzyska Śmierci polegają teraz na "zdobyciu" jak największej ekipy,
    Czyli robiłeś masówkę w Devos na Igrzyska i nie przeszkadzało ci to, ale teraz na to narzekasz bo robi to ktoś inny?

osowanie walk TvT i to by było to, skoczyłyby (może nie), saboty
    Jakie znowu saboty?

. Widać że bójki nie wrócą bo by nie dawali systemu losującego który swoją drogą bardzej by do igrzysk pasował ale wiadomo lepiej dać na ama bo by jeszcze wygrał ktoś spoza paczki która korzysta na żenującek frekwencji.
    Ale co ty za głupoty gadasz, widzę że bardzo chcesz przywrócić saboty na Igrzyska. W końcu przy losowaniu sojuszników, łatwo będzie komuś sabotować walkę.
    Zastanówcie się może czasem nad tym co piszecie.
    Pozdrów kolegów z twojej grupy, którzy jako pierwsi wyszli z pomysłem wyłapywania innych na IS. Szkoda tylko że jak jedna grupa się nie zgodziła, to polecieli z tym samym do innych. Ale no tak, gdy mowa o wyłapywaniu innych to nie ma problemu. Przecież wtedy inni na tym nie korzystają

igrzyskach już wasz monopol ma gdzieś bardzo ciekawe.
    No tak gdy igrzyska wygrywała grupa waszych kolegów, to nie narzekałeś na to. Ale gdy wygrywa inna, to wszędzie wylewasz swoje żale. Przecież tak samo nas wyłapywaliście, tylko po tym nikt od nas nie wylewał żali na forum.

a na ogrzyska półtora roku nikt nie chodzi i ma gdzieś to zmieniać xD
    To samo pisałeś gdy pisałeś gdy jakiś czas po zmianach chodziło 20+ osób. Warto zaznaczyć że przed nimi było 12, może czasem 16.

Losowanie nie jest dobre na boty ponieważ bot dalej bierze udział w losowaniu
    Losowanie nie jest dobre, bo bot bierze udział w losowaniu... zamiast łapać jako 1 natychmiastowo gdy Amaterasu się respi?

Również jako pomocnik skrypt szybciej dołączy niż normalny gracz. Czekam na losowanie pomocników na ama
    Dobry pomysł.

Ja tylko mówię, że byłoby to ciekawe rozwiązanie, spokojnie tego nie zmienią, bo mogłoby być to niezbyt wygodne dla pewnych osób chodzących na Igrzyska.
    Czy ty możesz przestać płakać i narzekać na wszystko, co nie jest wygodne dla was? Wiadomo gdy było 12 osób na IS, wasze 2 grupy walczyły 4v4 i ostatnia odpadała na czas to było dobrze. Po co to zmieniać, przecież to było zbyt wygodne?

Dobrze prosperujący event, wygrywa największa najlepsza ekipa.
    Przypomnę ponownie w Devos sam robiłeś masówkę mówiąc "będzie nas dużo, będzie fajnie i zabawnie. Im więcej, tym lepiej".

Użytkownik
    Denol ja się wypowiem tylko odnośnie igrzysk bo jednak na to chodziłem , czy nie uważasz że wyłapywanie 4 osobowej ekipy 16 min osobami od ciebie to jest uczciwe ?nie ja nie wywalam żalu ale śmieszy mnie to że piszcie łatwo itd , może i łatwo ale jakim kosztem ? Kolejka macie taka długa do Winów że chcieliście igrzyska czwartkowe które nie wejdą bo chyba lepiej myśleć o scythe a nie o jakiś igrzyskach ,
    I nie zaprzeczaj że nie chodzisz z grupą min 16 osób i se oddajecie walki bo to każdy normalny widzi

- - - - - - - - - -

I róbcie miasta na które każdy czeka , nie ma czasu na kłótnie o jakieś igrzyska

- - - - - - - - - -

I ty jako osoba która jest w jakimś stopniu ważna dla Tomiego
    Zrób coś dla tej gry żeby wbijali ludzie na eventy osoby nowe itd nie które będą namawiane i przekupywane i potem o zobaczcie ile osób na igrzyskach taki przykład daje
    To tyle od mnie i Życzę wszystkiego dobrego
    Testerzy robią kawał dobrej roboty !

Kyle Crane
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Varvinex Zobacz post
    To słuszna uwaga. Ludzie wbijają na jednej postaci pożeracza? To nie ma żadnego problemu, przychodzą następną postacią i przez kolejne 100 amaterasu mogą dobierać swoich kumpli. Można by coś z tym zrobić.
    Niby dlaczego ma coś być z tym robione? Ktoś poświęcił swój czas/pieniądze na wbicie x postaci, to dlaczego ma nie mieć z tego profitów? Ty również możesz tak robić, nikt Ci nie broni.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To jest nienormalne, że powstała taka wojna dyskusyjna i jest robiona masa zmian dla starego globala xD. Swoją drogą jakim cudem Amaterasu jest bardziej opłacalna od Wendigo ( była już wcześniej, a teraz to już w ogóle..), powinno być przecież na odwrót? Ten pył jak już to powinien lecieć z Wendigo, a nie z amaterasu, jeśli mówimy o dropie pyłu z globala. Temat dawno zszedł z toru i rozwinął się w dyskusję mającą na celu atakowanie innych, więc powinien zostać zamknięty lub wyczyszczony z off topic przez osobę zajmującą się tym działem. Prawda jest taka, że żadna zmiana nie zakończy tej wojny pomiędzy graczami, bo złoty środek nie istnieje i zawsze będzie miał ktoś jakieś " ale ", bo zmiany nie są korzystne w 100% dla niego. Jeśli mnie pamięć nie myli, to biłem amaterasu za czasów, kiedy pstrąg sabotował owe amy i nikt wtedy jakoś nie widział w tym problemu, by coś z tym robić.

Według mnie to powinno się wycofać te wszystkie gów.. zmiany, przywrócić bójki oraz albo zdjąć portal, by przegrani łazili ciągle z buta, albo zrobić coś takiego, że po przegranej walce nie można wejść do lokacji na powiedzmy godzinę? Wtedy będzie czysta sprawiedliwość i porządek jaki powinien być, czyli najlepsza ekipa zajmuje globala i koniec kropka. Taka opcja by ożywiła myślę wreszcie bójki dla których są robione zdolności i itemki i podszkoliła graczy w tym aspekcie, bo zostaliby zmuszeni do obrony czasem przed lepszymi. Po wprowadzeniu tych zmian liczba bójek w tej grze spadła każdy wie jak mocno ( jeśli ktoś ma zamiar wypalić z argumentem, że zawsze można atakować ludzi wymieniających mini, to niech lepiej nawet tego nie robi XD ). Oczywiście w takim wypadku też przywrócenie starego dropu by wchodziło w grę, by mieli ludzie chęć ją przejąć ( dla argumentu już z góry, że po coś został ten drop okrojony jak każdy widzi Tomi teraz zwiększa drop tego globala czyniąc go zdecydowanie najbardziej opłacalnym i tak czy siak, rzeczą której być na nim nie powinno, bo jest z innego upka ). Albo zróbcie wariant, który ja tutaj proponuje albo zostawcie to w cholerę jak jest, bo są na pewno ważniejsze rzeczy do roboty niż głupi stary global i ludzie domagający się zmian wiecznie pod siebie, a co do igrzysk to czas na kłótnie o nie przyjdzie po upku, to nie jest temat od tego ( będzie więcej graczy/ekip, event się ożywi i będzie sens kłótni o to jaki to system jest zły i niesprawiedliwy ).

Tak już off topic: Tomi wypowiada się i mocno angażuje/ował w ten szit temat, który zmierzył nie tu gdzie trzeba, a na inne propozycje w ogóle nie odpisuje, czy jest w ogóle sens, by one widniały, więc no...
    Ostatnio edytowane przez Kyle Crane ; 28-08-2023 o 20:46

Uprawnienia