Strona 20 z 21 PierwszyPierwszy ... 1018192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 286 do 300 z 311

Temat: Balans uzbrojenie

Użytkownik Avatar Majkel
    Cytat Napisał MasterOfPuppets Zobacz post
    Największym buffem maga będzie osłabienie Laski Zorzy. Mag w mojej ocenie ma delikatną przewagę nad wojem, ale Laska tworzy zachowania które sprawiają, że mag nie może w pełni z tej przewagi korzystać:
    1. W mag vs mag laska zorzy jest najsilniejszą różdżką, jeżeli mamy wyzerowane atry, ze względu na wykorzystanie atrów z eq.
    2. W mag vs woj laska zorzy jest średnia, ale jeżeli mamy wyzerowane atry - jest najsilniejsza.

Spowodowało to stworzenie modelu maga, który ma wyzerowane atry i lata z laską zorzy. Działało to do momentu, kiedy woje latali tylko w rękawicach(swoją drogą broń, która jest raczej średnia na ten moment) i ewentualnie włóczni. Mag mógł spokojnie mieć nabitą włócznie i sprowadzić woja do walki "bezatrowej" którą wygrywał, bo laska zorzy skaluje się lepiej niż rękawice i pozbawiał wojownika profitów z posiadania włóczni.
    Teraz pojawiły się bardziej zdywersyfikowane buildy wojów oparte o różne atry i mag nie może na ślepo mieć nabitej włóczni, co sprawiło że buildy pod laskę zorzy vs woj już nie są tak skuteczne.
    W kwestii skalowania się w czasie walki mamy: Kryształowa włócznia(zapewnia atrowe skalowanie od momentu wywalenia wszystkich klątw krwi, ale wprowadza mega nieprzyjemny aspekt chybień) > Laska Zorzy(głównie bezatrowe skalowanie) > wilcze rękawice(bezatrowe, powolne skalowanie).

W skrócie aktualna sytuacja raczej wynika z nieoptymalnej strategii magów niż tego że wojownik jest zbyt silny. Dopóki nie przebiłem się pod buławę mag sprawiał mi rzeczywiste kłopoty.
    Może spróbuje swoich sił jako mag za niedługo
    Pomijasz pewnien szczegół. Zanim grałem laską latałem głównie berło/ arktos, czyli rózgi które w zamyśle wymagają sporo ataku. Dlaczego przestałem tym grać? Bo nagle pojawił się multłum wojów z magicznym uderzeniem, przez co po prostu nie byłem w stanie walczyć (tak, dalej będę narzekać na tę zdolę). Potrafiłem całą walkę gnoić takiego woja na poty i paść na jakiś losowy kryt z magicznego. Dochodziło do absurdalnych sytuacji, w których po 3 użyciach uzdrawiajacego mając skupę musiałem leczyć się na 2.2k hp. Już nawet nie wspomnę o walkach auto, gdzie magiczne było nie do uniknięcia. Laska jest w tym momencie praktycznie jedynym rozwiązaniem vs magiczne (może poza niszową obecnie taktyką na wilczą różdżkę). A co do mag vs mag, nie uważam, żeby laska była jedynym rozwiązaniem. Arktosówka/berło dalej są grywalne. Bardzo ciekawa jest też rózga fortuny, dość silna w obecną metę 140 luckowych magów.
    Proste jak...

Kopnę w temat, jako, że ja się nie bije - co z tą rózgą Zorzy?
    Zdania wydają sie być lekko podzielone, a chyba już jakiś czas temu coś o niej pisaliście? Jeszcze coś szczególnie razi w oczy?

Użytkownik Avatar Majkel
    Cytat Napisał Ino Zobacz post
    Zdania wydają sie być lekko podzielone, a chyba już jakiś czas temu coś o niej pisaliście? Jeszcze coś szczególnie razi w oczy?
    Trochę martwa obecnie. Poza czervikiem nie widziałem, żeby ktokolwiek jej używał (co jest dziwne, bo jest całkiem silna)
    Proste jak...

Użytkownik Avatar Atronis
    Rózga zorzy praktycznie niegrana, obecnie jedyna rozga z PvP to laska zorzy, której pasyw to praktycznie rekawice v2 i spotkac maga z atrem obecnie jest praktycznie niemożliwe. Inne rózgi są obecnie słabe bo skoro wszyscy magowie nie mają atru to mogą śmiało zagemiać maga który gra pod atr i nie jest w stanie nawiązać realnej walki w innej rózdze z magami pod laske zorzy.

Ja jeszcze sobie pozwolę zapytać, bo MoP już to pisał. Generalnie włócznia turniejowa po powróceniu do poprzednich stat (przez buga z przysp) jest nadal wiele lepsza niz inne bronie. Także w moim odczuciu te dwie bronie wymagają poprawek.
    Ostatnio edytowane przez Atronis ; 04-03-2022 o 12:49

Mb, chodziło mi oczywiście o laskę, pomyliłam nazwy XD

Generalnie włócznia turniejowa po powróceniu do poprzednich stat (przez buga z przysp) jest nadal wiele lepsza niz inne bronie.
    Na to w sumie nie słyszałam narzekań, jesteś w stanie określić jak wygląda stosunek używanych atrybutów u wojów? Sama zaraz też poszperam ale dobrze też spojrzeć innym okiem

Użytkownik Avatar Majkel
    odsyłam do moich i mopka poprzednich wypowiedzi
    Proste jak...

Użytkownik
    Cytat Napisał Majkel Zobacz post
    Pomijasz pewnien szczegół. Zanim grałem laską latałem głównie berło/ arktos, czyli rózgi które w zamyśle wymagają sporo ataku. Dlaczego przestałem tym grać? Bo nagle pojawił się multłum wojów z magicznym uderzeniem, przez co po prostu nie byłem w stanie walczyć (tak, dalej będę narzekać na tę zdolę). Potrafiłem całą walkę gnoić takiego woja na poty i paść na jakiś losowy kryt z magicznego. Dochodziło do absurdalnych sytuacji, w których po 3 użyciach uzdrawiajacego mając skupę musiałem leczyć się na 2.2k hp. Już nawet nie wspomnę o walkach auto, gdzie magiczne było nie do uniknięcia. Laska jest w tym momencie praktycznie jedynym rozwiązaniem vs magiczne (może poza niszową obecnie taktyką na wilczą różdżkę). A co do mag vs mag, nie uważam, żeby laska była jedynym rozwiązaniem. Arktosówka/berło dalej są grywalne. Bardzo ciekawa jest też rózga fortuny, dość silna w obecną metę 140 luckowych magów.
    Berło wymaga dużo ataku ?

- - - - - - - - - -

Na to w sumie nie słyszałam narzekań, jesteś w stanie określić jak wygląda stosunek używanych atrybutów u wojów? Sama zaraz też poszperam ale dobrze też spojrzeć innym okiem
    głównie włócznia, ale są też gracze którzy od 1,5 roku grają tylko rękawicami

Użytkownik
    Cytat Napisał Hajowskyy Zobacz post
    Berło wymaga dużo ataku ������������?

- - - - - - - - - -

głównie włócznia, ale są też gracze którzy od 1,5 roku grają tylko rękawicami
    Turniejowa 100% i krysztal topór

Użytkownik Avatar Majkel
    Cytat Napisał Kamillo Zobacz post
    Turniejowa 100% i krysztal topór
    Kryształ topór widziałem u 1 osoby. Ale tak jak napisali moi poprzednicy najwięcej jest włóczni, a z tego co ja zauważyłem to: turniejowa>rękawice>miecz nienawiści>inne bronie (oczywiście w aspekcie częstotliwości grania)
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 05-03-2022 o 16:46
    Proste jak...

kristi
    Konto usunięte
    Ej czy mogli byscie dac ochronke na pomylenie w Ochronnym czepku
    Ostatnio edytowane przez kristi ; 09-03-2022 o 20:34

Użytkownik
    Mam pytanie, Buława Wyrafinowania nie ma zbyt dużego value jak na broń na 38 lvl? Jest napisane, że nie jest zbyt mocna w opisie. Ale po dokładniejszym przeanalizowaniu mamy coś takiego

30 MP które daje = 15pkt w statystykach
    47 Ataku = o 3 mniej niż na broniach na 40lvl
    8 slotów na zdolności - Trujak, Drenaż, Leczenie 1, Leczenie 2, Normalizacja, Bryza, Podwójny Drenaż, Pechowa Chmura

musaraj
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Fuckinslayin Zobacz post
    Mam pytanie, Buława Wyrafinowania nie ma zbyt dużego value jak na broń na 38 lvl? Jest napisane, że nie jest zbyt mocna w opisie. Ale po dokładniejszym przeanalizowaniu mamy coś takiego

30 MP które daje = 15pkt w statystykach
    47 Ataku = o 3 mniej niż na broniach na 40lvl
    8 slotów na zdolności - Trujak, Drenaż, Leczenie 1, Leczenie 2, Normalizacja, Bryza, Podwójny Drenaż, Pechowa Chmura

Ma -7 ataku względem 40 lv, nie -3
    Do tego przegapiłeś -8,5% w obrażeniach.

Użytkownik
    Za to różdzka niemocy (jedyna broń dla maga na 38lvl btw) Jest totalnie bezużyteczna i nie widzę jej wykorzystania w żadnym aspekcie gry.

Użytkownik Avatar Eresmel
    Cytat Napisał Raadzio Zobacz post
    Za to różdzka niemocy (jedyna broń dla maga na 38lvl btw) Jest totalnie bezużyteczna i nie widzę jej wykorzystania w żadnym aspekcie gry.
    Może w jakimś 2011 ktoś grał ją na bójkach pod szalonego hitera, ona ma bazowo o 15 ataku więcej niż wampirza i więcej stat niż żółwia (obie na 40 kiedy tamta na 38) co nie zmienia faktu, że używanie samych przedmiotów dyskwalifikuje ją w dosłownie każdym scenariuszu
    This is a certified hood classic

Z kimś kiedyś o tym gadałem- broń czysto pod szybki exp (w którym mikstur nie trzeba używać).
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Uprawnienia