Napisał
Rupimek
Proponowałbym wprowadzenie do gry jednego z dwóch rozwiązań, z czego jedno już było proponowane wcześniej, ale nie do końca w takiej formie.
1) Dodanie specjalnego tagu pozwalającego na uzyskanie w js informacji o obecnym stanie energii użytkownika w celu umieszczania tego w prezentacji. Sam jestem chętny pomagać w wielu walkach z minibossami, ale nie zawsze posiadam energię na taką opcję. Podejrzewam, że dodanie tagów typu
#<unikalne_id_użytkownika>_gold
#<unikalne_id_użytkownika>_energy
#<unikalne_id_użytkownika>_mf
pozwalałoby na urozmaicenie wielu prezentacji i uproszczenie komunikacji między graczami, bo aktualnie potrafi napisać do mnie wielu graczy z tekstem "pomożesz tu i tu?", a gdyby pojawiła się taka opcja to w samej prezentacji można by prosto wyjaśnić, że pomagam z danym minibossem, jeżeli mam więcej niż x energii. Wcześniej czytałem, że są pewne zastrzeżenia odnośnie tego rozwiązania, ze względu na zbyt częste odświeżanie, ale samo odświeżanie odbywa się tylko w momencie włączenia prezentacji przez innego gracza, więc nie jest to tak przeciążające serwer(a jeżeli nie jest to w ten sposób rozwiązane, to i tak łatwo da się to w taki właśnie sposób zmienić).
2) Zamiana tablic umieszczonych w każdym z miast, które służą do pomocy z minibossami na tablicę globalną, będącą panelem, gdzie można zaznaczyć z jakimi minibossami chce się pomóc, od jakiej do jakiej godziny(jeżeli gracz się wyloguje to z automatu czas ten się zakończy) i ewentualnie dodać warunek, że jeżeli energia spadnie poniżej danego poziomu to także gracz wypada z takiej tabeli. Rozwiązanie to mogłoby posiadać filtry podobne do funkcjonowania aukcjonera. Aktualnie gracze z poziomem wyższym średnio chcą wracać do każdego z miast, by zapisywać się do pomocy na tablicach, ale jak już ktoś do nich napisze, to raczej są w stanie pomóc, ale by ten efekt uzyskać trzeba napisać do wielu osób, a nie każdy chce ciągle otrzymywać spam podobnych wiadomości. Przykładem takiego minibossa, na którego ciężko jest kogokolwiek znaleźć do pomocy jest Bogini Dnia i Nocy, z racji na jej lokalizację i poziom trudności. Dobrze by było gdyby w takim panelu była także opcja tworzenia grup do zapisów, np. Fenris 1/4 20:00 ➕ i po kliknięciu na takiego plusa można się zapisać do danej ekipy robiącej Fenrisa o danej godzinie, oczywiście po wylogowaniu zostaje się wyrzuconym z takiego zespołu.
Określam to w jednym, a nie w dwóch propozycjach, gdyż obydwie te metody służą do rozwiązania tego samego problemu, czyli walki z minibossami.