Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 26

Temat: Sir Tristam

Sir Tristam

Opis: Stary i bardzo doświadczony wojownik, który wiele przeżył i pokonał wielu silnych przeciwników. Ciągłe zwycięstwa zaczęły go nudzić, dlatego aby znaleźć godnego przeciwnika, który zdejmie z niego status niepokonanego, zaczął podróżować po świecie. Pogłoski o rozwiązaniu Areny Devos przez zwycięstwa śmiałka z południa zaprowadziły go aż do Dilli, gdzie szukał osoby odpowiedzialnej za to pasmo zwycięstw. Marzy, aby umrzeć w honorowej walce z rąk przeciwnika, który wreszcie okazał się dla niego zbyt trudny.
    Sir Tristam pojawia się na mapie Dilli: Rynek gdy pokonamy wszystkie bossy z Areny Devos oraz Arboribusa. Zaczyna walkę ze statusem Furia na 3 tury.
    Muzyka podczas walki:

Używane ataki, zdolności oraz przedmioty
    Możliwy Loot
    Taktyka/ Wskazówki:
    Przydatne artykuły

Wielkie podziękowania dla gracza CooliakPolska za pomoc przy tworzeniu tego poradnika.
    Ostatnio edytowane przez Łukasz ; 06-01-2022 o 15:59 Powód: Aktualizacja
    Zapraszam nanieoficjalny serwer discord MFO: https://discord.gg/RuradcG7MR

Użytkownik Avatar MrEliteVIP
    Dziękuję że mogłem pomóc w zrobieniu tego poradnika. Mam nadzieje że znajdzie wykorzystanie dla innych osób.

Pozdrawiam
    #repairtanatos

Użytkownik Avatar Hydrei
    Cytat Napisał Kagome Zobacz post
    Opis: Stary i bardzo doświadczony wojownik, który wiele przeżył i pokonał wielu przeciwników. Ciągłe zwycięstwa zaczęły go nudzić, dlatego aby znaleźć godnego przeciwnika, zaczął podróżować po świecie. Pogłoski o naszych zwycięstwach na Arenie Devos zaprowadziły go aż do Dilli, gdzie szukał osoby odpowiedzialnej za to pasmo zwycięstw. Marzy, aby umrzeć w honorowej walce z rąk przeciwnika, który wreszcie okazał się dla niego zbyt trudny.
    Sir Tristam pojawia się na mapie Dilli: Rynek gdy pokonamy wszystkie bossy z Areny Devos oraz Arboribusa. Zaczyna walkę ze statusem Furia na 3 tury.
    Muzyka podczas walki:

Używane ataki, zdolności oraz przedmioty
    Możliwy Loot
    Taktyka/ Wskazówki:
    Przydatne artykuły

Wielkie podziękowania dla gracza CooliakPolska za pomoc przy tworzeniu tego poradnika.
    Ten opis aż woła o pomstę do nieba. Po pierwsze w Dilli znalazł się przez to że posłyszał o Solidiusie który miał być tym który stawi mu czoła. O Arenie Devos sami mu mówimy. Dziękuję dobranoc essa i z Bogiem

Użytkownik Avatar hurzysta
    jakie są warunki by tristam użył potki życia 5?
    Chaos to tylko niezrozumiały porządek

Użytkownik Avatar Hydrei
    Bycie antywojem czyli przebicie obrony 2/3 czyli 66mdefa na 99defa cię weźmie już jako antywoja

Cytat Napisał hurzysta Zobacz post
    jakie są warunki by tristam użył potki życia 5?
    Obecnie nie ma pewnych informacji ale z tego co mi wiadomo to przy mobilce/skupie pod koniec walki czyli przy jego niskim hp. Ale jak wspomniałem nie jest to pewne i potwiedzone.
    #repairtanatos

Użytkownik Avatar Hydrei
    No było cos takiego, kiedyś mi się zdarzyło

Cytat Napisał CooliakPolska Zobacz post
    Obecnie nie ma pewnych informacji ale z tego co mi wiadomo to przy mobilce/skupie pod koniec walki czyli przy jego niskim hp. Ale jak wspomniałem nie jest to pewne i potwiedzone.
    Raczej to.

Można też dodać:
    > Jeżeli nie zaczynamy w walce lub chybimy pierwszy drenaż to warto poddać walkę. Koszt poddania walki jest minimalny.
    > Można unikać podwójnego drenażu nie trzymając jednocześnie wysokiego HP i MP po tym jak HP spadnie poniżej 60%/50%
    > Mając około 30%-40% hp i status regeneracji można wybaitować trujący atak i na wypadek wejścia zatrucia zdjąć go w pierwszej turze.

Cytat Napisał MasterOfPuppets Zobacz post
    Raczej to.

Można też dodać:
    > Jeżeli nie zaczynamy w walce lub chybimy pierwszy drenaż to warto poddać walkę. Koszt poddania walki jest minimalny.
    > Można unikać podwójnego drenażu nie trzymając jednocześnie wysokiego HP i MP po tym jak HP spadnie poniżej 60%/50%
    > Mając około 30%-40% hp i status regeneracji można wybaitować trujący atak i na wypadek wejścia zatrucia zdjąć go w pierwszej turze.
    Co do drenażu to uważam że to można wpisać natomiast tylko dla wojownika. Widziałem wielu magów którzy na 2 drenażach pokonali tristama i mieli problem z trafieniem 3 drenaży nawet przy precyzji i pomyślności.
    #repairtanatos

Użytkownik Avatar Golden Fish
    Cytat Napisał MasterOfPuppets Zobacz post
    Można też dodać:
    Bezsensu [link]. Zaobserwowałem że im gorszy początek walki z bossem tym większa szansa na wygraną (ale to tylko teoria). Można dopisać że jak mag nie trafi 1 lub 2 drenażu, a do 3 nie ma many, to można go użyć z mniejszą gwiazdką. Prawdopodobnie dzięki temu pokonałem tristama

Użytkownik Avatar Hydrei
    Cytat Napisał CooliakPolska Zobacz post
    Co do drenażu to uważam że to można wpisać natomiast tylko dla wojownika. Widziałem wielu magów którzy na 2 drenażach pokonali tristama i mieli problem z trafieniem 3 drenaży nawet przy precyzji i pomyślności.
    Ez bez drenów polecam
    Dodatkowe poty i leczenia jeszcze zostaly

Można dopisać że jak mag nie trafi 1 lub 2 drenażu, a do 3 nie ma many, to można go użyć z mniejszą gwiazdką.
    Myślę, że gracz na poziomie 80 powinien sam być w stanie dojść do takich wniosków. Ogólnie kwestia używania drenaży jest dość mocno indywidualna, także nie wiem czy warto rozpisywać się o nich w poradniku.

Za to dopisałabym, że odno 4 warto zużyć na wczesnym etapie walki, ze względu na:

Cytat Napisał Golden Fish Zobacz post
    W sumie dla maga nie triggerują się uniki u Tristama chyba, więc ma się szanse na 2/2

Użytkownik Avatar Lokithor
    Ja ubiłem używając tylko raz drenażu

Użytkownik Avatar Hydrei
    Powie mi ktoś, kiedy niby on używa paralizatora?

Uprawnienia