Moim zdaniem potwory nie powinny się poruszać ponieważ to utrudnia grę np:
-idę na trójgłowego węża i mam tylko 4pkt energii i idę skrótem czyli przez kamień, musze wtedy zabić jednego węża*2 więc zostają mi 2 energie-ale co jeśli mię jeden wąż*2 wszedł w drogę? wtedy musze czekać aż mi się energia odnowi. Bezsensu, prawda?
-Jeśli mam 24p. i idę na smoka ale mi po drodze kilka królików, nietoperzów, zjaw i szkieletów wpadło pod nogi to tracę energie na kilka marnych punktów doświadczenia, a równie dobrze zabijając jednego skrzata*1 bądź dzikusa*1 lub diablątko*2 zyskam o wiele, wiele, wiele więcej.
-Jeżeli mam 19p. i chce przejść obok diablątka*2 by dotrzeć do przedsionka piekła po to by wziąć flakonik diabelskiej krwi, a te diablątko mi wchodzi pod nogi więc umieram musze iść jeszcze raz przez co tracę czas.
Proszę więc o zmienienie tej rzeczy w grze ponieważ wystarczałoby żeby potwory obracały się po własnej osi (dookoła siebie) w miejscu żeby nie wpadać pod nogi każdemu kto przechodzi obok.
Proszę więc wszystkich graczy o napisanie czy się ze mną zgadzają i może zaproponowanie jakiegoś rozwiązania w tej sprawie.