UWAGA! Jeśli preferujesz grę magiem - pomiń ten temat! Albo przynajmniej go nie krytykuj! (niedotyczy administracji)
Jako, że wojownik to najlepsza klasa (wcale nie dlatego bo nią gram ), wpadłem na pomysł, aby urozmaicić nieco rozgrywkę.
Niewiem jak inny, ale dla mnie wojownicy są nadzwyczaj ograniczeni. Mówię teraz o ataku. W porównaniu do takiego maga, prawdą jest,
że mogą przeprowadzić praktycznie jeden atak. W teorii mamy zdolności tkj. "Pewny Cios", ale grając wojownikiem raczej nie skupiasz się wbijaniu many (chyba, że o czymś nie wiem ).
Dlatego proponuję stworzenie zakładki ATAKI (podobnie jak ZAKLĘCIA). Przeniósłbym tam wszystkie zdolności zawierające w nazwie formułę "cios". Dodatkowo możebym coś dodał.
Aby skorzystać ze zdolności/ataków specjalnych, używałbyś punktów SIŁY. Zastępowałyby one manę i miały np. kolor pomarańczowy.
Dlaczego to proponuję? Ponieważ magowie (według mnie oczywiście) mają przewagę pod względem zoragnizowania. W przeciwnieństwie do postaci walczących wręcz, mają bardziej uporządkowany interfejs. Mam namyśli to, że magowie mają dwie zakładki w trakcie walki: zaklęcia i zdolności. W jednym mają coś do zadawania obrażeń, w drugim - ułatwienia i pomoce. Wojownicy natomiast muszą szukać (w tym małym menu) ataków specjalnych (które są wymieszane ze zdolnościami takimi jak leczenie).
Pod koniec chciałbym dodać, że to tylko propozycja, proszę o rozsądne krytykowanie. To pierwszy tworzony przeze mnie temat. Liczę jednak na jakąś reakcję. Oczywiście niecały pomysł musi być wykorzystany.
P.S. Jeżeli wbrew moim poradom, czytali to panowie czarodzieje, składam serdeczne przeprosiny tym, którzy poczuli się urażeni.
Proszę o informację, jeśli ktoś zobaczyłby literówkę.