Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 75 z 126

Temat: Nowe ikonki statusów

Użytkownik Avatar Squadron
    Ikonki OK:

Ikonki do zmniejszenia: (nietykalność całkowicie do zmiany)

Ikonki zmiana strzałki: (ten kolor zielony jest irytujący)

Ikonki do zmiany obramowania lub koloru:

Moje pomysły na ikony:

- mobilizacja, demobilizacja (starsza wersja, większy miecz) (można dać biały obrys strzałkom niebieskim, aktualnie jest czarny)

- skupienie, dekoncentracja
    - ślepota, prezycja (białe obramowanie)
    - spowolnienie, przyspieszenie (te strzałki też można zmienić, zieloną zamieniłbym na niebieską) + (białe obramowanie)
    - bariera, przełamanie
    - bariera magiczna
    - zatrucie, pomylenie (zmiana koloru)

Te zaokrąglone strzałki po prostu mi nie pasują do każdego statusu

Dodałem blask zewnętrzny
    Efekt:

Nazwa:  TvaeKit.png
Wyświetleń: 1554
Rozmiar:  559.0 KB
    Ostatnio edytowane przez Squadron ; 15-02-2021 o 16:24
    Discord - serwer dla Elity
    Persona non grata, licencjonowany krytyk, niewygodny dla aparatu władzy, wielokrotnie ścigany i prześladowany, nazwany heretykiem za krytykę absolutu i skazany na karę śmierci, odwołał się od niekonstytucyjnego wyroku w sądzie apelacyjnym II instancji w wyniku czego karę zmieniono na banicję, powrócił podczas styczniowego rokoszu, w którym Sir BaGGietka Waleczny strącił z tronu króla
    Adiego I Leniwego.

Użytkownik Avatar Clover
    Cytat Napisał Squadron Zobacz post
    Ikonki OK:

Ikonki do zmiany obramowania lub koloru:

Moje pomysły na ikony:

- mobilizacja, demobilizacja (starsza wersja, większy miecz) (można dać biały obrys strzałkom niebieskim, aktualnie jest czarny)

- ślepota, prezycja (białe obramowanie)
    - spowolnienie, przyspieszenie (te strzałki też można zmienić, zieloną zamieniłbym na niebieską) + (białe obramowanie)
    - bariera, przełamanie
    - bariera magiczna

Dodałem blask zewnętrzny
    Efekt:

Nazwa:  TvaeKit.png
Wyświetleń: 1554
Rozmiar:  559.0 KB
    Zgodzę się z tym, że zaokrąglone strzałki są jakieś takie gorsze. Reszta mi pasuje w obu wydaniach.

Użytkownik
    Tak, zmieniajcie statusy co tydzień, jak chcecie doprowadzić graczy o szału i irytacji. Mnie się od początku zmiana statusów nie podobała, natomiast te zaproponowane przez SQ są już bardziej do zaakceptowania.

Redaktor Naczelny Avatar Hubiot
    Aktualne zmiany, które w najbliższym czasie wejdą:
    Przed Po Zmiana
    Nazwa:  Zatrucie v1.png
Wyświetleń: 1770
Rozmiar:  9.0 KB Nazwa:  Zatrucie v1.png
Wyświetleń: 2297
Rozmiar:  9.1 KB Podbicie jasności
    Nazwa:  Precyzja.png
Wyświetleń: 1604
Rozmiar:  12.1 KB Nazwa:  Precyzja z białymi obramówkami.png
Wyświetleń: 1991
Rozmiar:  11.5 KB Zmiana obramówki na białą
    Nazwa:  Å_lepota.png
Wyświetleń: 1665
Rozmiar:  12.0 KB Nazwa:  Ślepota z bialymi obramówkami.png
Wyświetleń: 2194
Rozmiar:  795 Bajtów j.w.
    Nazwa:  Przyspieszenie.png
Wyświetleń: 1829
Rozmiar:  847 Bajtów Nazwa:  Przyspieszenie.png
Wyświetleń: 2007
Rozmiar:  10.3 KB j.w.
    Nazwa:  Spowolnienie.png
Wyświetleń: 1544
Rozmiar:  11.9 KB Nazwa:  Spowolnienie.png
Wyświetleń: 1619
Rozmiar:  10.8 KB j.w.
    Nazwa:  SzybkoÅ_Ä_ +25%.png
Wyświetleń: 1617
Rozmiar:  12.8 KB Nazwa:  Szybkość +25%.png
Wyświetleń: 2409
Rozmiar:  11.3 KB j.w.
    Nazwa:  SzybkoÅ_Ä_ +50%.png
Wyświetleń: 1549
Rozmiar:  12.5 KB Nazwa:  Szybkość +50%.png
Wyświetleń: 1755
    Nazwa:  SzybkoÅ_Ä_ +100%.png
Wyświetleń: 1576
Rozmiar:  12.2 KB Nazwa:  Szybkość +100%.png
Wyświetleń: 1659
Rozmiar:  11.0 KB j.w.
    Nazwa:  SzybkoÅ_Ä_ +150%.png
Wyświetleń: 1641
Rozmiar:  12.3 KB Nazwa:  Szybkość +150%.png
Wyświetleń: 1725
    Nazwa:  SzybkoÅ_Ä_ +200%.png
Rozmiar:  12.7 KB Nazwa:  Szybkość +200%.png
Wyświetleń: 1736
Rozmiar:  11.2 KB j.w.
    Zmiany w tabeli powyżej mogą być niewidoczne na forum, lecz będą wyglądać tak jak w poście squadrona.
    Dodatkowo zostało usunięte dodatkowe przyciemnienie w menu walki - pozostałość po testach.
    Ostatnio edytowane przez Hubiot ; 15-02-2021 o 23:06

Proponuję w jakiś sposób odróżnić statusy zwykłe od specjalnych (zwłaszcza różne formy mobilek, skup,barierek), na przykład poprzez zmianę cieniowania.
    Teraz- praktycznie nie są do odróżnienia.
    Tak wiem, że są cyferki, ale one serio mało zmieniają.
    Cześć zbóje

Mądrość Stalina, rzeka szeroka, w ciężkich turbinach przetacza wody, płynąc wysiewa pszenicę w tundrach, zalesia stepy, stawia ogrody.

Użytkownik Avatar Altair
    Cytat Napisał Hubiot Zobacz post
    Aktualne zmiany, które w najbliższym czasie wejdą:
    Przed Po Zmiana
    Nazwa:  Zatrucie v1.png
Wyświetleń: 1770
Rozmiar:  9.0 KB Nazwa:  Zatrucie v1.png
Wyświetleń: 2297
Rozmiar:  9.1 KB Podbicie jasności
    Nazwa:  Precyzja.png
Wyświetleń: 1604
Rozmiar:  12.1 KB Nazwa:  Precyzja z białymi obramówkami.png
Wyświetleń: 1991
Rozmiar:  11.5 KB Zmiana obramówki na białą
    Nazwa:  Å_lepota.png
Wyświetleń: 1665
Rozmiar:  12.0 KB Nazwa:  Ślepota z bialymi obramówkami.png
Wyświetleń: 2194
Rozmiar:  795 Bajtów j.w.
    Nazwa:  Przyspieszenie.png
Wyświetleń: 1829
Rozmiar:  847 Bajtów Nazwa:  Przyspieszenie.png
Wyświetleń: 2007
Rozmiar:  10.3 KB j.w.
    Nazwa:  Spowolnienie.png
Wyświetleń: 1544
Rozmiar:  11.9 KB Nazwa:  Spowolnienie.png
Wyświetleń: 1619
Rozmiar:  10.8 KB j.w.
    Nazwa:  SzybkoÅ_Ä_ +25%.png
Wyświetleń: 1617
Rozmiar:  12.8 KB Nazwa:  Szybkość +25%.png
Wyświetleń: 2409
    Nazwa:  SzybkoÅ_Ä_ +50%.png
Wyświetleń: 1549
Rozmiar:  12.5 KB Nazwa:  Szybkość +50%.png
Wyświetleń: 1755
    Nazwa:  SzybkoÅ_Ä_ +100%.png
Wyświetleń: 1576
Rozmiar:  12.2 KB Nazwa:  Szybkość +100%.png
Wyświetleń: 1659
    Nazwa:  SzybkoÅ_Ä_ +150%.png
Rozmiar:  12.3 KB Nazwa:  Szybkość +150%.png
Wyświetleń: 1725
    Nazwa:  SzybkoÅ_Ä_ +200%.png
Rozmiar:  12.7 KB Nazwa:  Szybkość +200%.png
Wyświetleń: 1736
Rozmiar:  11.2 KB j.w.
    Zmiany w tabeli powyżej mogą być niewidoczne na forum, lecz będą wyglądać tak jak w poście squadrona.
    Dodatkowo zostało usunięte dodatkowe przyciemnienie w menu walki - pozostałość po testach.
    Białe obramowanie wygląda o wiele lepiej, ale cały czas zostaje kwestia tych strzałek. Te nowe zaokrąglone są kiepskie, te z poprzednich wersji są dużo lepsze no i do tego ten zielony kolor - porażka za mocno bije w oczy.

Zatrucie ciut lepiej wygląda, ale jak na mój gust wciąż za mało widoczne.

Cytat Napisał Squadron Zobacz post

Moje pomysły na ikony:

- bariera, przełamanie

- bariera magiczna

Te propozycje SQ są idealne.

Jedyne co bym zmienił to skupienie i dekoncentrację na podobę mobilki i demobilizacji(tj. stary model różdżki + strzałeczka niebieska) tak samo dodałbym te strzałki do przyspieszenia i spowolnienia.
    Ostatnio edytowane przez Altair ; 16-02-2021 o 00:32

Użytkownik Avatar Luxferre
    Zgadzam się z poprzednikami, propozycje Squadrona są najlepsze do tej pory (pomijając fakt, że w ogóle nie trzeba było zmieniać starych statusów, a jedynie zrobić ikony dla "nowych", typu fluktuacja, demobilizacja itp., które miały jakieś dziwne i zupełnie niepasujące)
    ::::​)

hurzysta
    Konto usunięte
    proponuję dodania funkcji zmieniania sobie statusów, kto by chciał mieć stare by miał kto by chciał nowe by miał nowe.

Użytkownik Avatar Pustka
    nie wiem. według mnie to nie pasuje po za tym chodzi o to żeby miały duże korzyści dla nowych graczy, którzy wręcz nie zauważają statusów (ignorują), gdy maja nawet pod nosem, a chodzi o to żeby gracze się interesowały zwłaszcza jak te statusy będą właśnie takie widoczne itp. A po za tym starsi gracze co chcą zmienić tryb na stary są zbyt przyzwyczajeni to starych i może lepiej jak będą z tymi nowymi grać, bo tak naprawdę może sie okazac ze to jest znacznie ladniejsze itp. Jak już to niech się zacznie w tym ustawieniu od nowych.
    Ostatnio edytowane przez Pustka ; 16-02-2021 o 10:27

Użytkownik Avatar Altair
    Cytat Napisał Vortex Zobacz post
    nie wiem. według mnie to nie pasuje po za tym chodzi o to żeby miały duże korzyści dla nowych graczy, którzy wręcz nie zauważają statusów (ignorują), gdy maja nawet pod nosem, a chodzi o to żeby gracze się interesowały zwłaszcza jak te statusy będą właśnie takie widoczne itp. A po za tym starsi gracze co chcą zmienić tryb na stary są zbyt przyzwyczajeni to starych i może lepiej jak będą z tymi nowymi grać, bo tak naprawdę może sie okazac ze to jest znacznie ladniejsze itp. Jak już to niech się zacznie w tym ustawieniu od nowych.
    od wejścia nowych statusów nie potrafię oglądać walk pvp innych graczy, połowa statusów wygląda tak samo, zielony zielony i wszedzie zielony, do tego tak mocny ze bolą oczy. Niebieski był kolorem neutralnym i nie ściągał tak swojej uwagi. Teraz połowa statusów się zlewa. Zdecydowanie poprzednie ikonki były dużo lepsze, czytelniejsze.

Cytat Napisał Altair Zobacz post
    od wejścia nowych statusów nie potrafię oglądać walk pvp innych graczy, połowa statusów wygląda tak samo, zielony zielony i wszedzie zielony, do tego tak mocny ze bolą oczy. Niebieski był kolorem neutralnym i nie ściągał tak swojej uwagi. Teraz połowa statusów się zlewa. Zdecydowanie poprzednie ikonki były dużo lepsze, czytelniejsze.
    Szczerze to zupełnie nie rozumiem co ci się w nich może zlewać. Tak jak ktoś wyżej napisał, w dużej mierze to kwestia przyzwyczajenia.
    Mi się nowe ikonki podobają, chociaż sama nie wiedziałam za bardzo co się dzieje w pierwszej walce z nimi xD po przyzwyczajeniu się jest spoko, weszło parę poprawek.
    Moglibyście chociaż raz w życiu docenić czyjąś pracę i własną inicjatywę zamiast tylko krytykować.
    Pozdrawiam cieplutko was i wasze rodzinki

nie widze tutaj krytyki tylko wyrażenie swojej opinii, ten zielony kolor strzałek jest nieergonomiczny
    Persona non grata, licencjonowany krytyk, niewygodny dla aparatu władzy, wielokrotnie ścigany i prześladowany, nazwany heretykiem za krytykę absolutu i skazany na karę śmierci, odwołał się od niekonstytucyjnego wyroku w sądzie apelacyjnym II instancji w wyniku czego karę zmieniono na banicję, powrócił podczas styczniowego rokoszu, w którym Sir BaGGietka Waleczny strącił z tronu króla
    Adiego I Leniwego.

Cytat Napisał Gustaw Rapier Zobacz post
    Proponuję w jakiś sposób odróżnić statusy zwykłe od specjalnych (zwłaszcza różne formy mobilek, skup,barierek), na przykład poprzez zmianę cieniowania.
    Teraz- praktycznie nie są do odróżnienia.
    Tak wiem, że są cyferki, ale one serio mało zmieniają.
    Odnosząc się do tego postu a także koloru strzałek: z tego co widzę statusy specjalne są wyróżnione, posiadają właśnie niebieską strzałkę.
    Dla mnie to całkiem logiczne i ciekawe rozwiązanie, więc byłabym za tym żeby aktualnie zielone strzałki zmienić na ciemniejszy odcień - jeżeli ten wam przeszkadza.
    Zamiana ich na niebieski raczej odpada, bo statusy podstawowe będą się rzeczywiście zlewać ze specjalnymi.

już prędzej statusy specjalne powinny być zielone (jaskrawe aby się wyróżniały) a zwykłe niebieskie
    Adiego I Leniwego.

Użytkownik Avatar Altair
    Cytat Napisał Ino Zobacz post
    Odnosząc się do tego postu a także koloru strzałek: z tego co widzę statusy specjalne są wyróżnione, posiadają właśnie niebieską strzałkę.
    Dla mnie to całkiem logiczne i ciekawe rozwiązanie, więc byłabym za tym żeby aktualnie zielone strzałki zmienić na ciemniejszy odcień - jeżeli ten wam przeszkadza.
    Zamiana ich na niebieski raczej odpada, bo statusy podstawowe będą się rzeczywiście zlewać ze specjalnymi.
    zacznijmy od tego ze te nowe zakrzywione strzałki są kompletnie nietrafione, a po drugie tak jak napisał SQ, to statusy specjalne powinny mieć ten jaskrawy zielony kolor. Moim zdaniem te strzałki z propozycji SQ są idealne.

PS. szczerze mówiąc jak tego nie zmienicie to już wolałbym starą wersję ikonek. Tak jak ktos pisal juz wczesniej, wystarczylo dorobic ikonki do statusow specjalnych i nic nie zmieniac.

Cytat Napisał Ino Zobacz post
    Szczerze to zupełnie nie rozumiem co ci się w nich może zlewać.
    Zatrucie, Pomyślność, każdy status ze strzałką w górę, skupienie (nawet rózga) - kazdy z tych statusow jest uzywany w pvp cały czas i kazdy z nich jest zielony... jak nie wiesz co się zlewa to gramy chyba w inną grę
    Ostatnio edytowane przez Altair ; 16-02-2021 o 11:36

Uprawnienia