Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 127

Temat: Pomoc aż za bardzo

El Fortuno
    Konto usunięte

Kciuk w dół Pomoc aż za bardzo

Czy nie uważacie że większa ilość graczy jak ma problemy z statami to zwraca się na forum i czeka na gotowe statystyki , dużo ludzi idzie na łatwiznę .... aż zbytnia pomoc wtedy się pojawia bo każdy liczy na punk reputacji ... Jak miło powspominać MF2 gdzie do perfekcji w układaniu statystyk dochodziło się niekiedy latami gram od old mf i dopiero teraz zobaczyłem taki proceder u graczy czyste lenistwo , trochę pomyśleć i będzie dobrze a nie aczeło się nie dawno grać i się marzy o szczytach rankingów dziękuje za uwagę

Dla mnie rekordem lenistwa jest układanie sobie statystyk według wzoru podanego w temacie https://forum.mfo3.pl/showthread.php...i-na-30-poziom

MFO straciło charakter przez brak konieczności walk. W MFO2 walczyło się zawsze i wszędzie, nie było akceptacji, nie akceptacji. Taki system zmusiłby graczy do myślenia nad statystykami, a system wyzwań nie odniesie sukcesu.

Darko
    Konto usunięte
    z tym, że w tej wersji nie można ułożyć "idealnych" statystyk (to jest akurat plusem), nie ma statystyk, na których byś pokonał każdego, można się tylko zbliżać do perfekcji
    ludzie idący wg określonych schematów tylko tracą, bo prawdę mówiąc, ludzie z własnej chciwości nie podadzą "dobrych" statystyk w obawie przed nowym "rywalem"
    i dla tych nowych graczy podawane są tylko statystyki w przybliżeniu (Ci gracze powinni na swój własny sposób modyfikować je [szkoda, że nikt w tych tematach o tym nie wspomniał])

a i fortuno dobrze wspomniał o tym lenistwie tęsknię za czasami gdy można było atakować 10+/- poziomy

W poprzedniej wersji gry wcale nie było lepiej. Jak nie na forum, go gracze w grze szukali pomocy, często płacąc za to SMS-ami. Teraz, podobnie jak w przypadku handlu punktami MF, zostało to "ucywilizowane".

System pvp w tej wersji gry jest zupełnie inny, już w MFO2 na mapce salamandrii było wyłączone pvp i obawiałem się, że nadchodzą wielkie zmiany. jak widać, nie myliłem się. powinno się zdecydowanie ożywić tą grę odblokowaniem PVP na wszystkich mapach prócz miast.

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    Cytat Napisał Levusek Zobacz post
    powinno się zdecydowanie ożywić tą grę odblokowaniem PVP na wszystkich mapach prócz miast.
    Fajnie by było

El Fortuno
    Konto usunięte
    Lepiej zrobić mapki na których będziemy mogli atakować równe lub wyższe lv bez możliwości włączenia sos np mapki na których odnawiają się mini bosy

musaraj
    Konto usunięte
    Wejdzie systemwyzwań - będzie konieczność akceptacji.Piszesz, że nie doniesie sukcesu - czemu?

Bo wyzwanie można rzucić tylko w danym obrębie rankingowym, a nie walczyć ze wszystkimi...

musaraj
    Konto usunięte
    Ranking jest głównym celem walk PvP. Jak się nie chce ranku, to po co komu statystyki?
    A jak będzie zdobywał rank, to wejdzie do danego obrębu rankingowego

Walki w MFO2 były najlepsze w całej grze, najważniejszy aspekt. Teraz widać znaczną przewagę fabuły nad pvp, co mnie osobiście się nie podoba. W ogóle walki manualne to średni pomysł, ewentualnie tylko te na arenie. Nie mogę się jakoś pogodzić z tym, co się stało z MFO...

Ja popieram EL fortuno'a ;d Jakby zrobić taką mapkę bez możliwości sos'a , z minibossem , żeby każdy chciał przychodzić , to co by się nie działo , bójka za bójką bojką poganiana No i oczywiście tylko równe/wyższe lvl ( mało takich mapek ale jak wyjdzie urkaden to 2 takie mogłyby być

El Fortuno
    Konto usunięte
    Bo każdy chciałby mieć drop z mini bosa to by szedł z nim walczyć i ożywiło by to walki i grę Tak jak wspomniał Beliar nie musi być dużo tych mapek lecz pare tak 2-3 daje to na propozycje

Doktor Lewatywa
    Konto usunięte
    To ja już wolę system wyzwań

Nyhariel
    Konto usunięte
    Ludziom sie za przeproszeniem w dupach poprzewracalo od tych punktow reputacji i jak tylko zobacza temat o pomocy w statach to od razu pomagaja, zeby tylko zdobyc reputa... Generalnie wszystko idzie w zlym kierunku, ale nie chce mi sie na te tematy pisac. Pozostalo mi juz tylko powiedziec "adios".

Uprawnienia