Dyskusja na temat tego, która z profesji jest lepsza. Proszę o uzasadniające wypowiedzi.
Zapraszam również do brania udziału w ankiecie.
Dyskusja na temat tego, która z profesji jest lepsza. Proszę o uzasadniające wypowiedzi.
Zapraszam również do brania udziału w ankiecie.
Ostatnio edytowane przez BaGGuchny ; 13-07-2011 o 18:08
Magiem łatwiej wg. mnie :P
- więcej many na zdolności i leczenia ( różdżki )
- nigdy nie chybia zaklęciami
- łatwiej w fabule
- nie musi dawać dużo w szczęście
- większy atak ( po nimfie większość graczy daje w obronę fizyczną )
Gram obiema postaciami, jednak wolę maga gdyż nie pudłuje i ma sporo many na różne zdolności a ja lubię się popisywać
Woj jest lepszy. Chybia podczas walki mniej niz mag laduje mane, na dodatek ma krytyki.
Niby tak, ale "chybia" ladujac mane. Jak wiadomo mag robi to zdecydowanie czesciej niz woj, przez co traci wiecej tur.
Gra jest taka, ze magowie maja swoje bossy, a wojownicy swoje.
Tak więc magowi łatwiej z Kobrą, czy przede wszystkim z rzadkimi potworami (b. trudno trafić wojownikom), ale na Gryfie nie jest im najlepiej, chyba, że maja na sobie ogrze buty. Również niektóre bossy są łatwiejsze dla magów.
Z kolei wojownicy mają także większy wybór broni, jest aż 5 rodzajów, każda ma inną specyfikę.
Magowie dopiero teraz dostali 2 różdżki na jeden lv.
"Z kolei wojownicy mają także większy wybór broni, jest aż 5 rodzajów, każda ma inną specyfikę."
mag ma 5 rodzajów zaklęć, może używac kilku zakleć w jednej walce, do tego ma broń (teraz nawet 2) z bonusami
na tym polu powiedziałbym nawet że jest minimalna przewaga maga ;]
chybienia i krytyki, a ładowanie many ;]
prawie to samo, nawet jeśli mag musi naładować mane to wie kiedy, a wojownik może chybić w najważniejszym momencie, nie da sie przewidzieć
gram wojownikiem ze wzgledu na to że jestem leniem i nie chce mi sie kombinować nad inteligencjom i dobrym rozdaniem stat, dopasowaniem MP ze statystyk do MP z broni żeby było jak najbardziej wydajnie ;]
wojownik zakłada broń w inte wrzuca mixy zycia i leczenie, reszta go nie obchodzi, taka profka dla leniuchów ;]
za to mag musi trochę pokombinować (po kilku lvl'ach sie przyzwyczai), za to łatwiej mu i w PvP i w PvE
w ankiecie zaznacze wojownika, wole iść na łatwizne więc preferuje wojownika, gdyby pytanie w ankiecie brzmiało "która profesja jest wg. ciebie lepsza?" zaznaczyłbym maga
Ja tylko powtórzę to, co już pisałem wcześniej: https://forum.mfo3.pl/showthread.php...4270#post24270
Napisał ADIHC1
Osobiście gram magiem, i też sądzę że Mag jest lepszy od Wojownika o to zalety:
-Nigdy nie chybi (chyba że ze zdolności)
-Daje więcej w manę więc można się popisywać zdolnościami (takie jak normalizacja, odbicie)
-Bije więcej
Wady:
-Nie spostrzegam w magu wad
@up
Wady?
Musi ładować manę
Co do normalizacji itp, to wojowie przecież też tego używają
[SIGPIC][/SIGPIC]
Ja preferuje wojownika, jest nim wg. mnie ciekawiej bo jest trochę bardziej nieprzewidywalny Ile to razy zdarzało się przegrać przez chybienie w ostatnim momencie... Ma też krytyki i chyba łatwiej się nim gra bo nie trzeba bardzo kombinować jak magiem... Ciekawsza gra wg. mnie
MAG:
Plusy:
+Zawsze Trafia
+Nie musi dawać duzo w lucka
+Dużo many na leczenia i zdolności
Minusy:
-dodatkowe oplaty na kupywanie hurtowo miksow many
-mały wybór broni
-marnowanie kolejki na ładowanie many, dosyć często
__________________________________________________ __________________________________________________ _____________________________________
WOJ:
Plusy:
+Nie musi miksow many kupywac az tak duzo
+nie traci kolejek na ladowanie many
+Krytyki
+duzy wybor broni
+Buława gniewu (mnie to pomaga zawsze)
Minusy:
-chybienia
-malo mp na leczenia i zdolnosci
-trzeba hardcore'owo pakowac do szczescia
Wg mnie lepszy woj. mimo wszystko. woj ma zdolnosc pewny cios i bulawe gniewu na dobicia, krytyczny cios na wyrwanie hp przeciwnikowi, przejscie do dobijania, gdy ma duzo obrony i bulawe gniewu i go wali przeciwnik po 100-200 a ma np. 1.5k hp to jak bedzie mial 300 hp bedzie walił naprawde BARDZO MOCNO. nawet nie chce myśleć ile mógłby walnąć używając krytycznego ciosu.. a mag.. no cóż. brak krytyków, multi atak na woja, zdolnosci spec. dla maga to trujacy pocisk, tyle... wole woja forever
Tylko Buławę Gniewu zachwalasz ;p
Przewagę ma mag. Zdecydowaną.
Nie chodzi tu jedna o statystyki. Chodzi o koszty:
EQ przeciwko wojowi:
broń (nieważne jaka, pomijam koszty)
Ogrzy Hełm jakieś 30+k
Ogrza Zbroja 65k
Wygodne Buty 60k
Ogrzy Wisiorek niecałe 100k
RAZEM: NIeco powyżej 255k
EQ przeciw magowi:
broń (znów pomijam)